Jump to content

Våpenskap som er godkjent med kun veggfeste?


H.I.M

Recommended Posts

Det er opptil produsenten å oppgi instruksjoner for bolting for det aktuelle skapet, og så er den nevnda (Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnevnd) som utsteder godkjennelsen.

 

Godkjennelsekravet er at

 

Testen anses ikke bestått hvis prøvegruppen innen 10 minutter klarer å åpne døren, eller innen 10 minutter klarer å lage et hull i kasse eller dør hvor et legeme på 10 x 10 cm kan føres igjennom.

 

og når det gjelder bolting

 

Sikkerhetsskap med vekt t.o.m. 300 kg. Skal ha hull/gjennomføringer som forutsettes for forankring i gulv og vegg. De hull som ikke benyttes skal være forsvarlig blindet. Dette må fremgå av den tilhørende monteringsanvisning. For skap som skal forankres stilles det samme krav til forankringen som til motstand mot angrep på skapet for øvrig.

 

Les mer på http://fg.fnh.no/pagefiles/8679/last%20ned/forsikringsselskapenes%20bestemmelser%20for%20pr%C3%B8ving%20og%20godkjennelse.pdf

 

De skapene jeg har eller har hatt har stort sett hatt krav om bolting i fast mur eller betong, men som en tidligere tråd dokumenterer finnes det også skal som er utstyrt med instuksjoner om tilstrekkelig bolting i tre: http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=8&t=10115&st=0&sk=t&sd=a

Link to comment
Share on other sites

På de skapene jeg har hatt, Nor-Lyx og Seifuva, så har det bare stått "må fastboltes" dersom de skal oppfylle FG godkjenningen. Har ikke stått noen ting om hva det må boltes i, hverken om det er betong eller golv/vegg.

 

Så jeg skulle ikke tro det spiller noen rolle hva/hvordan man bolter det, da det kun er for å forhindre at noen rett og slett tar med seg skapet.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar alle sammen.

 

Har vært i kontakt med safebutikken. De sa at hvordan skapene ble boltet fast hadde ingen betydning for FG-Godkjennelsen, kunne bolte skapet rygg, bunn eller vegg. Da er det vel bare å følge kravet om typen bolter for tre så er alt topp!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Vil bare legge til at FG-godkjente våpenskap, som forøvrig tilhører kategorien sikkerhetsskap, også er godkjent for oppbevaring av verdier opp til kr 20000,- (mer om våpenskap står i rom med fg-godkjent alarm)

 

Dytter man inn en liten brannkoffert, enten for papir eller data, har man også beskyttet seg mot brann. Ideelt for pass, data-backup osv.

 

mvh

Roy.

http://www.karljensen.no

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...