Jump to content

Tips til villsvinstek?


Øystein

Recommended Posts

Tjohei felles matmomser.

 

Har en villsvinstek hjemme som jeg hadde tenkt å ta i helgen. Noen gode tips om hva jeg burde gjøre med den?

 

Fikk en nydelig villsvingryte i Italia i vår som jeg hadde litt lyst til å gjenskape, men vet desverre ikke alle ingrediensene (bare at den var mørk, gooooooooodd og hadde sorte oliven).

 

Både gryteretter og stekvarianter mottas.

Link to comment
Share on other sites

Roterende grillspyd i en 3-4 timer, avhengig av størrelse. Det er en vinner.

Stekes til en kjernetemp på ca 65 grader, da er den lett rød inn mot beinet, og både smak og mørhet er fortreffelig.

Saltes og peppres som en vanlig viltstek.

 

Serveres med feks bakt potet eller småpoteter, sammen med brokkoli, blomkål og en soppstuing på selvplukkede kantarell.

 

En mørk og fyldig rødvin passer bra til.

 

NB! husk og pensle steken under veis, med feks olivenolje, og ikke start på vinen sammen med grillinga, kanskje du blir ferdig før steken :lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...