Jump to content

Tine opp og kverne hjortekjøtt?


Grimm

Recommended Posts

Jeg var meget trøtt en kveld i fjor høst når jeg skar ned to hjorteboger. Jeg så at en del av kjøttet burde ha gått i kvern, men jeg orket ikke finne den frem så derfor ble det grytekjøtt av det aller meste. Det angrer jeg selvfølgelig nå. Blandet inn i utmerket grytekjøtt finnes det kjøtt som er så fullt av sener at jeg må tygge 50 ganger eller spytte det ut... :roll:

 

Nå lurer jeg på om jeg bare skal ta å tine opp og kverne hele dette partiet. Spørsmålet er hvordan jeg i så fall skal gjøre det? Jeg regner med at det utskilles mye kjøttsaft når jeg tiner opp bitene. Bør jeg prøve å få denne væsken tilbake i deigen, evt. annen væske slik at deigen ikke blir så tørr? Jeg synes at rein ferskkvernet kjøttdeig av hjort er tørr nok som den er når jeg får den på stekepannen.

Andre lure tips til hvordan jeg bør gjøre det, eller hva jeg kan blande inn når jeg kverner for å få best mulig resultat ut av dette?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...