Jump to content

våpensøknad: Oppgi fabrikat og nummer ved kjøp av brukt..


beinet

Recommended Posts

I Rettledning for søker på baksiden av våpensøknaden står følgende: "Ved kjøp hos annen enn godkjent våpenforhandler må søker oppgi fabrikkmerke, modellbetegnelse og nummer i tillegg til våpenets art og kaliber" Betyr dette at dersom du vil kjøpe brukt må du først finne haglen du vil kjøpe, så søke og vente på godkjenningen før kjøpet kan gjennomføres?

Er det noen som har noe erfaring med denne problemstillingen og om hvordan den håndheves? Kan man legge til fabrikat, nummer og modellbetegnelse etter man har fått innvilget?

 

øyvind

Link to comment
Share on other sites

Her er det nok noe varierende praksis.

Det virker som de fleste aksepterer praksisen om at man kan få innvilget søknader uten å spesifisere søknaden til et konkret våpen.

 

Da min tante skulle selge et våpen her for en tid tilbake tok hun med seg kjøpers innvilgede tillatelse, til sitt lokale politikontor(med et håp om bistand til å få det hele korrekt ført på papiret), og ble overøst med akk og ve over at ingen andre en vedkommende saksbehandler kunne reglene. Tjenestemannen tok tillatelsen og sendte den tilbake til utstederkontoret for korrekt stempling etter påføring av navn og nummer, og det hele ble noe komplisert. Det tok en del tid før det hele var avsluttet.

 

Det vil jo gjøre handel med brukte våpen mye vanskeligere om man skal praktisere det som står i rettledningen slik, at man skal vite nøyaktig hvilket våpen man skal kjøpe før man søker, og sannsynligvis er de fleste saksbehandlere folk med sunn fornuft, heldigvis. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...