Jump to content

schæfer til ettersøk


Tordenstav

Recommended Posts

Jeg har en schæfer hann som jeg leker litt med tanken på å trene blodspor med. Han er 4 år gammel, og vi har gått mye spor tidligere og rundert, men da etter folk. Har gått over en time gamle spor etter andre, og over 1000 meter lange. Så at bikjå har nese og lyst til å gå spor er jeg ikke i tvil om frykten er at han skal gå sporene til sporlegger, og på denne måten lure han far til å tro at det er blodsporet han går.

 

Noen som har tanker om dette? Eventuelt kjenner til en klubb som driver med slik her i Rogaland som ikke er redd for å ha med seg en annen rase å trene på slik?

Link to comment
Share on other sites

Det er berre å prøve. Om din redsel for at hunden går sporet til sporleggar er begrunna eller ikkje gjenstår å sjå. Men alle spor er ein kombinasjon av sporet til sporleggar og med blod som forsterkar der dette ligg. Kva er det hunden sporer når det er blodopphald?

 

Alle spor består av knust vegetasjon fra sporleggar med blod som forsterkande lukt!

Link to comment
Share on other sites

Sant nok, mener at så lenge motivasjonen til hunden er til stede her i form av lekelyst og kong burde en kunne lære bikjå alt. (nesten) Spørsmålet er vel gjerne så mye om det er klubber i Rogaland som ikke er "rene rase klubber" som kun er interessert i en type hund, og gjerne rasen like mye som arbeidet hunden skal gjøre.

Link to comment
Share on other sites

Rogaland Dachshundklubb har blosportrening på Sviland (rett overfor idrettplassen) på onsdager kl 18.00. Nå er det bare to kurskvelder igjen, men det blir nok et nytt kurs etter hvert. På disse treningene deltar det så vidt forskjellige raser som tervueren og kinesisk nakenhund. Selv går jeg med basset hound.

 

http://rdk.cc/ Link til klubbens hjemmeside

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en terrier som begynte treningen som redningshund og sporet etter mennesker. Etter en tid sluttet jeg med redning og gikk over til blodspor. Jeg oppdaget med en gang at hunden faktisk valgte å spore blodet der blodsporet lå godt ut til siden for mine (sporleggers) fotspor. Jeg har opplevd at sportreningen hun har fått tidligere har vært et stort pluss for hun er nøye og selektiv. Hun fikk to førstepremier på blodpsor i høst. Du vil nok oppdage om hunden har interesse for blodsporet eller ei når dere prøver, men i utgangspunktet er det fullt mulig at dette fungerer utmerket :wink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...