beech5 Posted May 8, 2009 Share Posted May 8, 2009 Greetings... Kjapt spm, hvor lenge kan ei rype ligge i fryseren, jeg skaut et par i høst, og egentlig aldri fått tid til å tilberede de, hvor lenge kan de ligge i fryseren. De er ikke ribbet og ble lagt i fryseren etter 40 døgngraders henging, og ja, vismutten er fremdeles i skrotten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobble Posted May 8, 2009 Share Posted May 8, 2009 Jeg har spist 3-4 år gml fryste ryper(varmet de opp ) uten og kjenne noe forskejll i smak. Fryser de akkurat som du gjør. MVH K Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardalen Posted May 8, 2009 Share Posted May 8, 2009 Kan ligge i frysen nesten i evigheter (7-8 år) så lenge fuglen er "hel". Svært magert kjøt som tåler frysing svært bra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beech5 Posted May 8, 2009 Author Share Posted May 8, 2009 Supre greier! Svar på 1-2-3. Genialt ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hopalong Posted May 8, 2009 Share Posted May 8, 2009 Ryper og skogsfugl tåler svært godt å ligge i fryseren, da kjøttet er magert og inmaten faktisk virker konserverende. "Rypeprofessor" Johan B. Steen skriver i en av bøkene sine at han har spist ryper om har ligget i fryseren i atten år. Smaken var ikke forringet, men kjøttet var litt tørrere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vhs Posted May 8, 2009 Share Posted May 8, 2009 angåendes frysevarer og holdbarhet. Aldri farligt å spise fryste varer egentligt uansett alder nesten, kun smak som foringes. Men ved å senke temperaturen ned til f.eks -25*C kan du ca doble tiden før du får en foringing av smak. Senk temperaturen enda mer og forleng tiden enda lenger.(koster jo litt mer da) Skru frysern på laves mulig temperatur et døgn før kjøttet/rypa kastes oppi for å sørge for en rask og god innfrysning og du vinner enda litt tid. Selv har eg en fryseboks som står på -27*C for å holde den gode smaken lengst muligt. Fryseskapet på kjøkkenet står på -20*C, fordi der e det stor traffik på varene. Det er jo der varer kjøpt i butikk også havner og de har så dårligt utgangspunkt når eg får de at det er ikke værd å spandere noe mer på de. Og, etter feitere mat etter kortere tid før smaken foringes. Det samme gjelder hermetik på mange måter. så godt som aldri farligt å spise, men kan ha forandret farge, konsistens og smak. Spesielt frukt og grønnsaker. Men ikke farligt å spise. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.