Jump to content

Forslag til morro på riflebanen


Grimm

Recommended Posts

Gjengen som driver riflebanen til Åsane JFF ønsker å avholde forskjellige uformelle konkurranser i forbindelse med åpningskveldene. Tanken er å finne på noen artige øvelser for de skytterne som er interessert, etter at publikum har hatt anledning til å trene på ordinært vis.

 

De har foreløpig kommet opp med denne varianten.

I tillegg vet de om tradisjonell presskyting slik man kjenner det fra blant annet Jaktfelt-NM. For eksempel Villsvin på 100m, sittende, 3 skudd innen 20 sekunder. Her kan man gjerne betale 10 kroner i potten for hvert forsøk, og så kåre en kveldsvinner med best poengsum, kanskje etter en finale.

 

Er det noen på forumet som kan foreslå andre opplegg til underholdende konkurranseaktiviteter?

 

Målgruppen er jegere og hobbyskyttere. Noen av dem skyter gjerne litt jaktfelt og elgbane, mens andre ikke deltar i organiserte konkurranser.

Sikkerheten må kunne ivaretas selv om alle som ønsker bør kunne få delta, og man må derfor unngå øvelser som krever kompetanse innen meget ”praktiske” eller ”fysiske” skyteformer.

Fasilitetene som står til rådighet er 5 elektroniske skiver på 100m, og 1 løpende elg (elektronisk) rett ved siden av. Dette skytes fra en overbygd standplass med plass til 6 skyttere samtidig. I tillegg er det mulighet for å sette opp pappskiver eller selvanvisere i området frem til 100m voll.

 

Forslag mottas med takk. :D

Link to comment
Share on other sites

Tja - kommer litt an på, men stål og stil, cupskyting på fallfigurer, 2 mann starter i hver sin ende og skyter overende fallfigurene fra hver sin side, den som feller flest vinner og går videre på stigen...

 

Tilsvarende øvelse men med stillingsbytte Stå/kne/ligg.

 

Fem knebøy før start er overkommelig for de fleste.

 

Sittende utgangstilling med en kopp kaffe i den ene hånden og ett eller annet i den andre hånden, på ild slippes stasjet og våpenet bringes opp fra ett eller annet høvelig anbragt bord. Halvladd våpen (magasinet fyllt, bolten i bakre stilling) etcetera etcetera....

 

Reguler vanskelighetsgrad med tiden, vær utradisjonell med oppsettet, pass på sikkerheten... Kos dere med utradisjonelle øvelser. Har dere ikke innført pekefinger på utsiden av avtrekkerbøylen enda er det på høy tid. :wink:

 

Har bare pøst ut en rekke med ideer, men synes dere skal ha ros for å tenke utradisjonelt...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...