Jump to content

Import av svartkrutt / eget forbruk


Sammleren

Recommended Posts

Prøver og kjøpe i Norge pga det er viktig og ha en importør av svartkrutt i landet! Desverre er Engelsrud Pyroteknisk grådig, 650,- per kilo og nå skal prisen snart opp!

Blir litt kvalm av og høre dem si hele tiden hvor lite dem tjener på kruttet, dem tar 200,-kr mer per kilo en Svenskene og nå skal prisen øke! Engelsrud er tydeligvis vant med mye høyere profitt en våpen butikkene! Enda en spiker i kista til NSU, ikke nok med det er dritt vansklig for folk flest og få oppbevaring tilatelse på kruttet i Norge, så skal kruttet nærme seg gåselever kilo pris!

Link to comment
Share on other sites

Man må ikke tru det er billigere for Svenskene og ta inn krutt! Like vanskelig med frakt der! Husk vi har like lover med frakt, EØS!

Og når jeg tenker meg om er den Svenske importørn ikke akuratt kjent for og være rimelig, mange Svensker kjøper svartkrutt våpen i Norge av den typen han tar inn fordi det er nesten halv pris på dem i Norge !

Så ja, det er noen som tjener groft her, synd for det er svært ødleggende for sporten! Har skutt i mange år i NSU og siden 2000 har antall aktive skytere minst blitt halvert! :(

Link to comment
Share on other sites

Tilgjengeligheten av svartkrutt er en alvorlig hindring for sporten, at kilosprisen er 600kr er greit nok (nøyaktig samme krutt i plastposer kalt sprengkrutt koster rundt 30kr/kg...), at en må betale det kvite i øynen i transport eller kjøre til den ene enden av landet er faktisk et problem for oss som bor litt unna fyrverkeributikken.

Link to comment
Share on other sites

Ja, Wano sprengkrutt er samme stoff som Wano Sportskrutt, det er bare ikke sortert i forskjellige korninger.

 

Wano Sprengkrutt og Sportskrutt er grafittbehandlet, Wano minerkrutt er mer grovkornet og ikke grafittbehandlet (og brenner derfor varmere).

Link to comment
Share on other sites

Nei, hvorfor har de gjort dette? Manglende kunnskap om at det faktisk er samme produkt kanskje? Nye koster i DSB etter relokalisering som ønsker å gjøre noe? En følge av innstramminger i regelverket rundt sprengstoff generellt (bla fjerning av sertifikat klasse C)?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...