Jump to content

AndersG

Members
 • Content Count

  762
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. "Har du klave får du ku" er det et ordtak som sier, og noen vil kanskje hevde at det å bygge en børse basert på en stokk man har kanskje er å starte i feil ende... * Det å bruke andre mekanismer enn det som det er frest ut til i stokken fra før kan være, om ikke vrient - så iallefall litt jobb. Det må nok både spikkes, tappes og beddes en del om du skal bruke en annen kasse som ikke er helt lik.. Først ville jeg funnet ut hva jeg skulle bruke børsa til, dernest hvilket kaliber som passet til bruken - og så hva slags kasser som typisk passet til kaliberet.. Finnes det i samme kasse som har ligget i stokken før hadde valget vært enkelt.. for meg. *Men det er faktisk våpenevolusjonsmessig helt rekti ende å starte i, for stokk ble til stein, som ble til stokk med stein på, så ble steinen kvesset og stokken kunne kastes, senere skytes med bue - og noen år etterpå hadde stokken en kanon montert på seg, og ble etterhvert et gevær.. Altså: Det å starte med stokk er helt etter boka!
 2. En rifle pr drag, sånn som den står nå med manuell indexering - men med mulighet for automatisk. Wiren er stram hele tiden (strammin i sinushjulet, skal legge ut detalj senere)
 3. Har prøvd med wiredrift, og det fungerer faktisk veldig bra. Forutsatt at wiren har plass på sinushjulet sånn at den ikke behøver klatre. Ved å ha en kjedesekjson bak sikrer man at wiren får bedre styring, og kan samtidig bruke bevegelsen der til å drive en indexeringsmekanisme.
 4. Har lenge hatt lyst å konvertere en gammel dreiebenk jeg har stående som er uten motor og har rasert girkasse til noe nyttig.. Og å rifle egne piper er jo for noen en våt drøm.. Her: http://sketchfab.com/n5k4hec0b er link til ei lita skisse over hvordan jeg tenkte gjøre det.. Det er enda en stund til jeg kommer til å få starta på min benk, men om andre skulle få lyst å prøve seg er det bare å gyve løs. På skissa drives den av et hydraulisk stempel.. men den kan like gjerne være både mekanisk og manuell for den saks skyld.. Prinsippet er enkelt: Man driver vogna med rifleverktøyet fram og tilbake, og spindelen som pipa sitter i dreies slik at man får stigning på riflesporet. Det røde "sinushjulet" bestemmer stigningen (er det 28 tommer i omkrets vil pipa snure en omdreining på 28 tommer) og kan også lages eksentrisk, om man vil ha progressiv stigning i pipa. Forslag til forbedringer mottaes med stor interesse.
 5. Jakter nesten utelukkende (det lille jeg jakter) med gamle våpen, Husqvarna Mod. 20 (kal 16 svartkrutt) til pippippjakt, Krag i 6,5 og Husqvarna Mod. 17c (kal 16 / 9,3x57r svartkrutt) til pus, gakkgakk og mikkel. Her er min dypt savnede jaktkamerat Todd sammen med verktøyet vårt på en tur vi hadde i 2011
 6. AndersG

  AR til jakt

  Well, det er bare at kaste seg i støvet, jeg tok feil igjen - beklager at jeg ikke kan våpenloven på rams, pr i dag gjelder dette kun halvautomatiske hagler. Jeg lover å skjerpe meg betraktelig. Men uansett, så er poenget mitt at om vi ikke jobber med andre folks oppfatning av oss som jegere og skyttere, så kan vi litt etter litt vinke farvell til all lovlig jakt og skytesport - tror jeg. Og skal vi ha håp om å få lovlig våpen som f.x. AR15 til jakt må vi få motstanderne til å skjønne at det ikke er utseendet på børsa som er problemet, men hvordan den som ser den oppfatter den. Jeg anser ikke den som utøver jakt til å være et problem, da 99,9% av alle jegere utøver jakt med bakgrunn i en titusener år lang tradisjon som er en del av vår kultur.
 7. AndersG

  AR til jakt

  Chiefen.v-2, du har rett - din beskrivelse av en mini 14 er lovlig på jakt, så fremt man ikke monterer frittstående pistolgrep, noe som er lovlig på en vanlig jaktrifle, beklager at jeg var rask på avtrekkeren der. Jeg er 100% enig i at DN (og POD) er på viddene, men det nytter fremdeles ikke å argumentere med at de er dumme, man må få dem til å forstå!
 8. AndersG

  AR til jakt

  Greia Chiefen.v-2, er at DN allerede for snart et år siden foreslo å forby alle våpen med "militært utseende" på jakt, ikke bare halvautomater (Mini14 rigget som du antyder er IKKE tillatt på jakt, Remington 700 derimot er vel pr i dag lovlig uansett hvordan den ser ut), men også boltrifler og sågar enkeltskuddsvåpen! why?
 9. AndersG

  AR til jakt

  Du har SELVSAGT rett Chiefen.v-2, dette må vi IKKE finne oss i, det er jo HELT uvesentlig.. Beklager på det sterkeste..
 10. AndersG

  AR til jakt

  Cesandberg, min erfaring er at ganske mange individer som kan karakteriseres som "den jevne person" har utmerket god evne til å skille et "krigslignende våpen" og "tradisjonelt jaktvåpen" fra hverandre. Årsaken til dette er at folk flest har sett ei jaktbørse en eller annen gang selv om de ikke har brukt den, og ALLE har sett dagsrevyen/film. De som av en eller annen grunn ikke har sett ei jaktbørse tendenserer desværre til å sortere disse under samme kategori som de våpnene de ser på dagsrevyen/film..
 11. AndersG

  AR til jakt

  Chiefen.v-2: vi diskuterer vårt syn på AR15 til jakt.. som var det trådstarter i utgangspuktet spurte om.
 12. AndersG

  AR til jakt

  Er redd du delvis tar feil.. Case wide open.. Edit: Altså, jeg er enig i at oppførsel fra jeger har mye å si, men jeg er uenlig i at folk ikke ser forskjell på en Sauer og en AR15..
 13. AndersG

  AR til jakt

  Det kan det godt hende at du har rett i Erlend Meyer, skulle vært morro å fått testet dette på en ordentlig måte. Jobb for MMI? (eller Norsk gallup eller hva det heter). Noe NOJS kunne bruke penger på?
 14. AndersG

  AR til jakt

  Da får dere jobbe med å få folk flest til å se for seg jeger med AR15 sixpence, krumpipe og tweed... Jeg har ikke nevnt hverken ghilliedrakt eller camomalt ansikt, men for vanlige folk ser et menneske med AR15 iført jaktklær (som som oftest er laget for ikke å avsløre seg selv for et byttedyr) veldig fort "skummelt" ut. Greia er at i vårt samfunn blir (noen) folk redde ved synet at ei rifle som de forbinder med krig og kriminalitet. Og da frykt absolutt ikke har noen sammenheng med rasjonalitet, så må vi enten ta hensyn til disse eller ta jobben med å indoktrinere virkeligheten. Det fins folk som er redd rette streker i fortauet, og må legges inn i månedsvis om de tråkker på en sånn strek, vi andre vet at disse strekene ikke er farlige, men for dem det gjelder oppfattes altså faren som høyst rèell. Det nytter ikke for meg å kalle folk for idioter, og regne med at de skifter mening av den grunn. Jeg er 100% for at man kan bruke et hvert skytevåpen som innehar egenskap til å foreta en human avlivning av et byttedyr til jakt, men skjønner at mennesker som ikke har samme bakgrunn som jeg tenker annerledes.
 15. AndersG

  AR til jakt

  Orker ikke lese hele tråden, men mener at: Er AR brukbar til jakt? JA! Hvordan er den i forhold til Mini14/30? Ingen aning, har lite kjennskap til disse. Men problemet er at SAMFUNNET er ikke klar til å ha treffe jegere i camo utstyrt med det som ser ut som for folk flest et "maskingevær", og sånn er det. Slike våpen ser folk flest kun i flåsete hollywoodproduksjoner eller i dagsrevyen når det rapporteres om krig, kriminalitet og elendighet. Og siden INGEN jobber med å få aksept og forståelse for jakt og skytesport blandt folk flest i dette landet, så kan vi vel glemme alt sånt i fremtiden også.
×
×
 • Create New...