Jump to content

valg av rifle - pris - kikkertsikte


Veivisaren

Recommended Posts

Jeg er en ung jeger som ønsker å kjøpe et godt og pålitelig våpen som jeg kan ha en stund. Har funnet frem til dette våpenet som vises i linken http://www.finn.no/finn/bap/object?finn ... .svl=Bilde (en tikka m695) til 6900 kr. Er nesten ikke brukt. Er det noen som vet hvilke modelle dette er (hvor gammelt våpen)?

Kunne også kjøpe med et kikkertsikte som visees i linken

http://www.finn.no/finn/bap/object?finn ... .svl=Bilde ( en smith & bender 3-12X50) til 8900. Er disse bra kjøp? Burde jeg prøvd å få ned prisen? Er det noen som har noen erfaringer med våpenet eller kikkertsiktet?

:)

Link to comment
Share on other sites

( en smith & bender 3-12X50) til 8900. Er disse bra kjøp? Burde jeg prøvd å få ned prisen? Er det noen som har noen erfaringer med våpenet eller kikkertsiktet?

 

Ser ut som om det er en SuB Klassik på bildet på finn.no Jeg mener ikke at nesten 9000 er noe spesielt billig for den kikkerten brukt. Hos Jakt&Friluft selger de nå ut noen demo-og utstillingsmodeller. Der har de til sammenligning en "ny" SuB Zenith 3-12x50 til 9900, og en "ny" Klassik 1,5-6x42 til 6900, begge med retikkel 4.

Link: http://www.jaktogfriluft.no/display.aspx?menuid=-202

 

Ellers dukker jo stadig opp noe på bruktmarkedet. Jeg har to SuB 3-12x50. En Klassik som jeg kjøpte ny for 6-7 år siden, og en Zenith Night&Day Flashdot 7 med belyst retikkel som jeg kjøpte såvidt brukt på finn.no i sommer. Og jeg ga 9000 for den Zenithen m/lys.... Forøvrig er jeg meget godt fornøyd med kikkertene, men jeg hadde aldri gitt 8900 for en brukt Klassik... Men det var nå bare mine 2 cents.. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en tilsvarende rifle som det du viser til, men i 6,5x55. Har bare hatt den et halvt år, men er så langt fornøyd. Rifle er lett, og hvordan den er å skyte med 30.06 vet jeg ikke, men det er kanskje et moment å ta med? Jeg kjøpte min for 6100,- NY, så var ikke imponert over prisen. Jeg veit ikke hva den ligger på nå, men ta en tlf til Interarms i Porsgrunn å hør.

 

Interarms

 

Hvis du skal ha 308W el 30.06 kan du jo også ta en titt på Howa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...