Jump to content

Grizzly

Members
  • Posts

    204
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Grizzly

  1. Istedenfor piggtråd. Ville det ikke vært bedre med netting også som tak?
  2. Grizzly

    Jaktradio

    Jeg vet ikke om du synes det er negativt, men jeg liker ikke å bruke en radio som ikke er lovlig til bruk som jaktradio i Norge.
  3. Hva med en av disse? Dette skal jo være veldige bra kikkerter, til en veldig god pris. 2,5-10x56 m/ opplyst retikkel Nikon har ikke medførstørrende retikkel. Har to Nikon-kikkerter selv. Jeg har ikke så mye erfaring, har bare disse kikkertene. Men angrer uansett ikke på kjøpet.
  4. Hva med optilock ringmontasje. Dette er montasje uten separate baser. Jeg regner med at disse er like gode som ringer og baser i kombinasjon? RING MONTASJE SAKO S/S, 30MM Jeg har en tikka, og har en nikon 1,5-6x42. Har ikke satt den på enda, men den vil nok stikke ca 5mm over med en ringmontasje.
  5. At svaner var skadedyr for bøndene var nytt for meg. Jeg var sikker på at svaner i all hovedsak spiste undervannsvegetasjon. At svaner kan drite ned strender, og skremme bort badegjester er jeg kjent med, men ikke at de beitet mye på åkrene.
  6. Jeg kjenner ikke opprinnelsen til denne filmen. Mannen her har nok langt mer erfaring med bjørn enn skandinaver flest. Trolig har de også bevist nærmet seg binna for å filme, kanskje "kjenner" de binna også. Uansett synes jeg denne filmen viser godt hvor vanskelig det er å skyte en bjørn i full fart, løpende mot seg. Har lest om at folk som med hell har brukt pepperspray på nordamerikansk brunbjørn/grizzly med hell. Også etter at den hadde angrepet. Børge Ousland og kompisen, brukte pepperspray på isbjørn under turen til Franz Joseph land. Denne bjørnen var ikke i fullt firsprang mot dem, men man så tydelig hvor effektiv sprayen er. I enkelte tilfeller kan være bjørnen får angrepet før sprayen virker, men sjansen er likevel stor for at bjørnen stikker når virkningen begynner å svi. Virkningen starter så og si med en gang. Jeg har absolutt trua på pepperspray. Pepperspray er i tillegg noe alle burde kunne bære med seg, også de uten våpentillatelse. Når det gjelder bjørnefobien... Det hjelper som regel å oppsøke det man er redd for Da vil man fort merke at faren ikke er like reel som man forestiller seg. Før jeg dro til Alaska var jeg usikker på hvordan jeg ville reagere på å sove ute i bjørneland. Jeg har vel aldri sovet så godt i telt som hva jeg gjorde den første natta i Alaska
  7. Det er alltid vanskelig å si hva man vil gjøre i en slik situasjon før man er opp i den. Men dersom man skyter øker sjansen for å bli angrepet, da det er veldig vanskelig å drepe en bjørn som kommer løpende mot deg. . Det skal mye flaks til for å sette et vellrettet skudd på denne bjørnen Skader man bjørnen, har den blitt langt farligere. Skinnangrep kan gjerne skje langt nærmere enn 15-25m. Så lurt å holde igjen skuddet lenger. Man kan lett gå forbi en bjørn, uten å legge merke til den, på nærmere avstand enn dette Avhengig av vegetasjonen og terrenget, selvføglelig. Jegere, fiskere, bærplukkere og turfolk går sjelden i så tett vegetasjon, så sjansen for å støkke en trykkende bjørn på den avstanden er ikke så stor. De aller fleste bjørnene stikker lenge før man har sjanse til å se dem. Skinnangrep er langt vanligere enn et reelt angrep. Stå stille, gjerne ta ett til to skritt frem. Dette er hva rovdyr forventer minst, og sjanse for at bjørnen avbryter angrepet vil være stor. Dette er selvfølgelig lett å si, noe annet er det å gjøre det Her tror jeg erfaring, og kunnskap spiller en viktig rolle. Pepperspray har vist seg å være veldig effektivt, og ville nok gjort flere tryggere i bjørneland. Pepperspray er jo det mest brukte forsvarsmiddelet mot bjørn i Nord Amerika. Synd at faren for uvettig bruk av pepperspray er så stor. Hadde "pøblene" holdt seg i skinnet, ville kanskje dette vært lovlig i Skandinavia
  8. Se TV2 Zebra nå! Bjørneviskeren (ikke han som ar blitt diskutert over, men spennede likevel)
  9. Ingen av delene, men uansvarlig. At han utsetter seg selv for fare, er greit for meg. Men han setter også andre i fare. Han tenker ikke på alle andre som kan treffe på bjørnene. Da kan det fort oppstå farlige situasjoner, siden bjørnene lett kan slippe andre mennesker nærmere inn på seg. Så en lengere dokumentar om han på TV2 eller NRK i vinter. Det var helt sykt. Han fikk bare ordentlig kontakt med svartbjørnene, ikke brunbjørnene/grizzlyene (som ventet). I et filmklipp lekte han til og med med årsunger, mens svartbjørnbinna passet på at ingen hanner dukket opp. Plutselig forsvant binna med ungene på slep. Så dukket hannbjørnen opp. Hannbjørnen og mannen kjente også hverandre igjen, og "håndhilste" før hann bjørnen tuslet videre. Men jeg kan likevel forstå fasinasjonen.
  10. Hvithodeørn i Homer, Alaska Bildet er tatt med kompaktkamera (Canon Powershot A80). Litt uklart hode, men ellers var jeg veldig heldig med dette bildet.
  11. Grizzly

    Hvithodeørn i Homer, Alaska

    From the album: Ville dyr

  12. Hadde vært artig å vite om dere som har fått jakt eller ikke har fått jakt er innenbygds eller utenbygds. Jeg har ikke fått gjennom fjellstyra. Er utenbygds. Første året jeg søker.
  13. Låner denne tråden litt. Jeg sysler med tanken på et speilreflekskamera. Nikon D300 frister veldig, men blir i meste laget nå i første omgang. Hadde det ikke vært for at jeg har flere objektiver (helmanuelle), hadde jeg kjøpt D90. Nå har jeg mer og mer begynt å tenke på en brukt D200. Dette fordi den tar alt av nikon objektiver. Har tilgang til både 400mm 5,6 og flere zoomobjektiver, og noen normalobjektiver. Hadde vært kjekt å kunne bruke noen av disse. hvordan er billedkvaliteten på D200 vs D300? Vil jeg gå lei av å bare ha manuelle objektiver? Holder D200 fortsatt mål? Hva vil rimelig pris være for et brukt D200 hus? 4000,- eller 5000,-?
  14. Jeg trenger jaktradio, men ønsker ikke å kjøpe en fra utlandet. Jeg vil ha en godkjent jaktradio! Jeg har tidligere sett på Yaesu, mye fordi den "ulovlige jaktradioen" VX-170 har fått mye bra omtale. HX-370 har en veldig hyggelig pris (ca 2500,-), er "vanntett", mindre batteri (1400mAh) VX-824 er dobbelt så dyr, er "vanntett", hviskemodus, sortbatteri (2000mAh) På villmarksmessa snakket jeg med en hyggelig kar som solgte Yaesu jaktradioer. Blant annet HX-370 og VX-824. Han fortalte at HX-370 praktisk talt var den samme som VX-170. Han fortalte også at VX-824 var bedre enn HX-370 (i tillegg til at det var mulig å få den som sikringsradio, men det trenger jeg ikke). Noen som har erfaringer med overnevnte radioer? Og kan bekrefte selgerens påstand om at HX-370 "er den samme som" den legendariske VX-170. (Jeg kunne selvfølgelig gått for noe safe, som Icom F-34, men er ikke typen til det. Så fremt den ikke er bedre.)
  15. Nå er det også slik (uavhengig av båndtvangreglene) at får å trene hund på vilt, må man ha tillatelse av grunneier!
  16. Jeg ønsker meg en ny rifle, men har ikke summet meg til å søke tilatelse enda. Er det noen hensikt for meg å dra på villmarksmessa, i den hensikt å finne gode tilbud på ei rifle? Jeg har tidligere fått tilbud av våpenbutikker om at de kunne holde av et våpen til søknaden var innvilget. Er dette også vanlig praksis ved messetilbud?
  17. Aldri en tur på fjellet uten stanga:
  18. Grizzly

    Grizzly'sRypejakt08

    From the album: Friluftsliv

  19. Tåler isolasjonsplatene epoxy? Vil de smelte?
  20. For oss som ikke har kompressor. Går det an å bruke dykkerflaske istedenfor, og eventuelt hvor får man tak i utstyr som passer?
  21. Han som la ut annonsen ønsket ikke at den skulle være ute lenger. Hvorfor vet ikke ingen av oss, så det er undøvendig å legge den ut her til "spott og spe". I det minste burde navnet og adressen sladdes! (Det er ikke sikert at navnet og adressen stemmer, men uanset...)
  22. Eierne av de store firehjulstrekkerne med BR-skilter har trolig kommet trygt hjem, og sitter nå foran peisen å koser seg
  23. Jeg har varg skavl. De presser mot akillissena på meg også. Har vurdert å ta de til en skomaker, og skjære noe av, slik at de ikke blir så høye bak. Det bør vel fungere?
  24. Så dere som ervervet våpen før 1998 fikk altså tillatelse til å ha våpen på livstid, uten mulighet for inndragelse? Nei dere fikk ikke det! Man må til enhvertid oppfylle de bestemmelsene som gjelder, ellers kan våpenet inndras. Dere fikk tillatelse etter gamle regler. For å sette det på spissen kunne derfor våpnene deres blitt inndratt, for deretter å få ny tillatelse etter nye regler. Dette er en dårlig måte å gjøre det på. Da bestemmer man heller at også dere skal følge de nye reglene. Hvis man skal følge "niki", "morten vinje", "chiefen" og "20mm canon" sin logikk vil ikke den nye våpenforskriften som nå snart blir vedtatt få følger for oss som allerede har våpen. Jeg har ennå ikke hørt reaksjoner på at denne forskriften også må gjelde de som allerede har ervervet våpen. Som dere alle vet har man "våpen på prøve" i Norge, og følgelig er det ikke noe som heter tilbakevirkende kraft når det gjelder regler for å ha våpen. Man må alltid følge de regler som til en hver tid gjelder. Egentlg burde jeg ha skrevet at man ved å ha våpen samtykker i våpenkontrollen, ikke bare ved å få tillatelse/erverve våpen. Som sagt er det slik jeg oppfatter dette.
×
×
  • Create New...