Jump to content

Tråden for PETIT BASSET


Ranger

Recommended Posts

  • Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jepp, du har rett, skal ta det til etterretning! :wink:

 

Jeg ble forresten spurt fra trøndelag om jeg visste av noen som var interessert i valper fra dette kullet, da to stk kansellerte valpekjøpet av utenforliggende årsaker, slik at det er to hannvalper igjen:

 

Petit Basset Griffon Vendeen-valper.

 

Far: S NJCH Idolens Ragge

(godkjent ettersøkshund)

og

Mor: Aqita

(godkjent ettersøkshund)

 

Det ble 5 hanner og 3 tisper

 

Hilsen

Hovdgården Kennel

v/ Hanne og Heidi Hovd

7690 Mosvik

 

Tlf.: 74064146

Mob.: 97077773/90634864

E-mail: hannehovd@hotmail.com

Hjemmeside: www.hovdgaarden.moo.no

Link to comment
Share on other sites

Hei hei. Er ganske så fornøyd i dag :P:P , Dolly og jeg gikk til en 2 premie på blodspor i dag. Vi fikk det litt vanskelig 70 meter fra sporslutt, da gikk vi rett i ferske rådyrspor så jeg måtte jobbe litt med bikkja for og få ho på sporet i gjenn. Men men vi kom til sporslutt på 28 minutter og dommeren og jeg var fornøyd :P Nå er det bare og få tatt ferskspor prøva, så er ettersøks hund og fører klar for høsten og jakta...

 

Bikkja mi er litt løs og har lett for og komme med et bjeff eller to når jeg sporer ferskspor, er det noen av dere som har noen gode tips og komme med for at ho skal slutte med det??

Link to comment
Share on other sites

Grattis med godkjent blodspor Darf Wader.

 

Bikkja mi er litt løs og har lett for og komme med et bjeff eller to når jeg sporer ferskspor, er det noen av dere som har noen gode tips og komme med for at ho skal slutte med det??

 

Gå sakte. Er vel det beste trikset jeg kan gi. Hvis ikke det hjelper kan du stoppe helt opp og kommandere ligg. Da skjønner etterhvert bikkja tegningen.

Hvis ikke det funker går det an og bruke vann. På butikken får man kjøpt de myke gule flaskene med sitron konstenrat, til bruk i te. De er fine til sånt. Plukk ut korken hell ut sitron konsentratet. Og fyll på med vann. De passer fint i bukse lomma. Og med litt trykk får du en fin konsentrert stråle. Den bruker jeg på mine for og plukke bort uønsket piping og ulyder med. Funker som regel veldig bra.

Link to comment
Share on other sites

Ble litt hastig besluttet at Ares skulle på sauestrømming i kveld, men etter 3 sek betenkningstid så var det bare å kaste seg utpå! :D

 

Må si det gikk perfekt etter boka for Ares! :D Det ble da litt mer action da jeg og dunkern slapp utpå bassetene, de derre fuglebikkjene er jo noen pinglehunder som må dras borttil sauen! :lol:

 

Nei, her var det to sekund stille for å beundre herligheten på 50 m hold, så var det full fart etter sauen! :mrgreen: Men losen var knapt i gang før bikkja fikk et annet gaul ja, ett støt :cry: For å si det sånn, han var som et lam etterpå! :mrgreen:

 

Men vi har enda en gang å oppsøke disse patetiske skapningene før vi har beviset i lomma da. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan tenke meg petitene er klare for og jage sau ja :twisted: Bikkja mi så noen sauer på en øy når jeg var ute med båten og det eneste jeg hørte var et plask, så var ho klar for og svømme 200 meter og jage ulldotter :lol: Så da var det jo bare og snu og hente bikkja opp av vannet. Heldig vis så trenger jeg ikke og tenke på sau der vi jakter, som godt er.

 

Har du tenkt og få godkjent ares som ettersøks hund før jakta? Hvordan er`n når du sporer ferskspor, min har lett for og lose litt når sporene blir litt for varme.

Link to comment
Share on other sites

Hei Darf!

Jeg går ikke ferskspor nå, vil ha blodprøven i boks før fersksporprøve uti september, da skal han forhåpentligvis spore rådyr. Har trent 5-6 blodspor i vår, men av forskjellige årsaker så er det tre uker siden sist nå.

 

Men under jakt, i kobbel, så har jeg opplevd at Ares har starta å lose i bånd når vi har trødd oppi et ferkst rådyrsete. Og mora hans spora jeg 3-400 meter etter en bukk som var rett foran oss, og da gikk losen for full maskin! :lol:

 

Så, det er en viss fare for at det kan bli lyder på ferksporet her ja, bare det er ferskt nok, men neppe på en time gamle spor som man går prøve på. Hvis vi ikke tar igjen rådyret da.

Link to comment
Share on other sites

Hei Ranger. Regnet med at du ikke drev med ferskspor trening før du har tatt blodspor prøven, men tenket at du hadde litt erfaring med ferskspor i langline så lenge du har brukt bikkja på jakt. Fikk beskjed av dommer at det var veldig viktig at hunden ikke bjeffet på ferskspor prøva, litt svak piping kunne aksepteres. Men et bjeff så blei prøven avbrutt med stryk karakter. Så jeg må nok jobbe litt med det før prøven tas :roll:

Link to comment
Share on other sites

Ja det er strenge kriterier...

 

Vel, at bikkja skal holde kjeft når den sporer?

Det ikke akkurat noe bandhund prøve du skal gå. Den jevne ferskspor dommer gir som regel beng i om bikkja piper litt når du sporer. Bare dra ned farta og ta det med ro. Så går det som regel greit.

Synes egentlig hele ettersøks godkjenningen er en bløff. Hvem som helst kan jo få til en godkjent ettersøkshund. Sier jo ikke noen verdens ting om ekvipasjen kan gå ettersøk eller ikke. Bare om bikkja sporer.

Link to comment
Share on other sites

Legger ut et par nye bilder av Milla. Hun vokser så det spruter etter, og har en voldsom energi, helt til bryteren plutselig slås av og hun sovner. Hun har ellers en voldsomt positiv innstilling til det meste, og er veldig glad i folk. Et herlig gemytt, typisk Petit :D:D

 

Gitte og Milla:

 

Bilde%20115.jpg

 

Har også hatt besøk av en annen valp, Twist. Twist er blanding mellom Border Collie og Engelsk Setter, det må vel bli en gjetende fuglehund :shock: . Åpner interessante muligheter :wink: :

 

P6160022.JPG

 

Gitte, Milla og Twist:

 

P6160020.JPG

 

Regner med at vi skal prøve på det første korte blodsporet til helga, spennende å se om hun er moden for det (begynte med Gitte ved samme alder, 3 mnd). Ellers har vi begynt med litt enkel dressur, innkalling og sitt.

Link to comment
Share on other sites

Tenkte det kunne være greit om den kunne gå ut og hente fuglen, og gjete den tilbake til jegeren :lol: En blanding av gjeterhund og elghund er vel ellers en nyttig blanding. Det burde være mulig å spare en del kjøttransport hvis en kunne få elgen ned til veien før en skyter :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en fransk venninne som snakker flytende norsk, og fikk det innfallet å skrive til henne for å høre hvordan vi EGENTLIG skal uttale rasen med vanskelige navnet. Fonetikk var ikke hennes sterkeste side, men hun beskrev det som:

 

"Pøti bassé griffon vande-un" :cry: (bassé med trykk på e )

 

Vet ikke om jeg ble så mye klokere gitt... Jeg kaller den enkelt og greit petit, petit basset, eller bare basset på godt norsk.... :roll:

 

Men til alle som går rundt og sier "bæsset" (fysjom), gå og skaff dere en Basset Hound, DET er en engelsk rase og kan til nød uttales deretter! :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Hei. Jeg henter hundene mine hos Idolens kennel i Sverige. Idolens var den første som tok rasen inn til Sverige og har vert helt suveren som oppdretter. Og ho har veldig mye spennende blod og velge mellom. Ho jeg har nå har polsk mor og Italiensk far. Vet ikke helt når jeg for neste valp, for titte på hvilke parringer ho planlegger til neste år....... Men det blir nok på vårparten en gang tenker jeg. :D

Link to comment
Share on other sites

Tror Martina Hoffman leverer en del hunder til Norge :D . Syns egentlig at det er rart at det ikke er flere som velger og titte over grensen når di skal velge valp. Mange seriøse oppdrettere og gode hunder og velge valp fra der... Bare og ta en titt på www.pbgv.se og titte under oppfødare så er det mange og velge mellom. :D

Link to comment
Share on other sites

Er enig i at det er lurt å kikke både i Norge og Sverige når en er ute etter valp. Markedet i Sverige er 3 - 4 ganger så stort som det norske for Petit, så det sier seg selv at det øker mulighetene å se begge steder. Da jeg var ute etter min første, for ca 4 år siden var jeg i kontakt med mange oppdrettere både i Norge og Sverige, og sto vel på liste hos ca 10 stykker. Den gangen fikk jeg napp hos Bøjentans kennel, og har vært veldig fornøyd med både hund og oppdretter :D:D . En kan jo også se at linjene i Norge i veldig stor grad kommer fra eller via Sverige, så det er vel rimelig å si at det er et felles marked.

Link to comment
Share on other sites

Joda mye bra i sverige, men tror ikke vi er så mye dårligere her på berget,de siste åra er det levert utrolig mye gode hunder fra norske oppdrettere ( at foreldrene er svenske i mange tilfeller betyr jo bare at det er henta inn nytt godt blod)

Er etterhvert importert inn flere hannbikkjer som det skal bli spennende å følge etterhvert som de får avkom etter seg.

Link to comment
Share on other sites

Det er akkurat det samme blodet i Norge og Sverige,bassetrasene er for små til at vi skal kunne ha noe bredt avlsmatriale ennå. Uansett hvilke linjer du kjøper fra i Norden skal du ikke gå mange generasjoner tilbake før du finner igjen mye av de samme hundene, det holder med å sjekke ned mot tidlig 90tall. Den siden som heter www.bgv.se er den desidert beste hva gjelder Petit,her finner du alt du trenger vite om rasen vår. Du kan f,eks se hvilke oppdrettere som i % har levert de beste valpene. Idolens er forresten den kennelen som har levert flest.

 

Dette med import av hannhund er veldig vanskelig hvis man skal hente i Frankrike, du veit aldri helt hva du får. Det er veldig viktig at disse hundene blir sjekket grundig av veterinær og stilt på noen utstillinger før man begynner å avle på de. Dette fordi Franskmenn har et helt annet forhold til hund enn det vi har, de har de mer som redskap enn noe annet. De er heller ikke så nøye på dette med papirer og registrering som vi er. England er et annet land det finnes en del Petiter, men disse har veldig ofte en ganske lik stamtavle som vår når man går litt tilbake.

 

Vi begynner å få så mye bra jaktpetiter her i Norge at Svenskene helt sikkert vil begynne å etterspørre hannhunder fra Norge til avl ganske snart. En annen ting er at Petiten er den suverent mest jaktpremierte i % i forhold til de andre kortbeinte hundene, dette har kanskje med at eierene er flinkere til å starte de på prøve, men allikevel en god pekepinn på at vi har gode hunder. Til dere som har en annen type Basset, still den på prøve til høsten, rasen deres trenger sårt flere gode nedarvere.

 

Keep up the good work

Link to comment
Share on other sites

I dag har Milla fått prøve seg på sine første to blodspor, bare 10 - 20 meter lange med mye godbiter i. Hun vimset litt på det første, men da hun fant sporslutten med ekstra godis gikk det tydeligvis opp et lys. Det andre sporet gikk så barnålene sprutet, rett fram til sporslutt. God begynnelse! :D:D

Legger ut noen bilder av Milla og GS Zonya. Zonya har vært litt skeptisk til valpen, men de begynner å finne tonen:

 

Bilde%20139.jpg

Bilde%20146.jpg

Bilde%20147.jpg

Bilde%20134.jpg

Bilde%20152.jpg

Link to comment
Share on other sites

Heisann, mye flotte hunder her ja...Petiten er en flott hund på alle måter...Jeg har en hannhund som jeg skal prøve ei paring med. Han er sønn av Walbakkas TW IRI (oppdretter Ruth Wroldsen) og LEO ( oppdretter Arve Guldbrand Blihovde) Sønn av Baylind Fontenay Lecomte. Han har flere 1 pr. på utstilling og er godkjent ettersøkshund på fersk og blod. Jeg har aldri gått jaktprøve med den, men han jager for lenge når han blir sluppet på jakt, derfor så bruker jeg han mest som bandhund....Så er det noen som har en bra tispe de vil pare, så ta gjerne kontakt for en prat. mob. er 45695523

Link to comment
Share on other sites

Artig, grattis!! Jeg antar det er veldig mye jobbing, reising, tid og midler som har gått med til dette, og utrolig flott at det belønnes slik! :D Men det lå vel i kortene at Wilma skulle greie dette. :D

 

Det er utrolig bra for rasen "vår" at vi har en sånn representant! Og så er hun halvsøstra til Ares da, he he! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Nå er Thyra trygt plassert i hundegården til oppdretteren og Isak skal være hjemme med elste sønnen (18 år) i huset og vi drar på ferie. Jeg håper jeg finner Isak i live når jeg kommer hjem , du vet disse ungdommene de er litt fraværende......

 

Vi blir å kjøretil Sorsele i morra og videre til Luleå. videre er det Finnmark som skal utforskes i år ,og vi blir sikkert å dra til Kirkenes og Nordkapp.

 

Kanskje det er noen kammermedlemmer i området som vi kan ta inn til, slik at vi sparer litt på budsjettet :lol::lol::lol: Det er bare å melde seg :mrgreen:

 

ha ha bare fleip :lol::lol:

Hvis det er mulig å logge meg på på campingplasser kan det hende det blir liv fra meg.

Link to comment
Share on other sites

Minnie av Hoffvoff har i kveld hatt besøk av Mille Marie av Hoffvoff (Milla).

Per hjalp en "stakkars" nybegynner (les bukk) å legge spor, 2 for Minnie og et for Milla.

Minnie's spor var ca 20 meter lange mens Milla fikk et noe lenger.

Begynte med Minnie, det var mye fomling, men kom til sporslutt med hjelp.

Så var det Milla sin tur, og det hele føltes for meg nesten over før det hadde startet.

Til sist fikk Minnie sitt andre spor, tempot var et helt annet en bare noen minutter tidligere.

Hun gikk litt på overvær, hoppet over et par av godbitene i sporet og fant sporslutt veldig greit.

EOS_20090625_3129%20(Medium).JPGEOS_20090625_3130%20(Medium).JPG

Her er Per og Milla i aksjon

 

Takk for hjelpen Per :D

Link to comment
Share on other sites

Det blir mange later dager for disse dyrene i denne varmen. Turen blir ikke gått før sent på kvelden, etter at solen har gått ned. Heldigvis så har vi en hundegård som har skygge helt til ettermiddagen, så de har det ikke så galt der.

 

Dere har pratet om jaktpetiter tidligere, har ikke vært inne her på en stund. Vi fikk vår første Petit i 1990, fra Sverige. Vi var da de første på Sørlandet som hadde denne rasen. Hun fikk CERT og CACIB på sin første utstilling og hun var en racer på jakt. Men grunnet sykdom så måtte hun desverre avlives da hun var 4 år. Etter dette var det ingen vei tilbake til Strihåret Dachs, det blir kun Petit i vår familie. Og flere har det blitt.

Men vi ser jo at det er en fordel å bo på Østlandet. Dere har flere jakt-, blodprøver i nærheten, flere utstillinger. Må jo innrømme at man blir litt misunnelig på det ja.

Bare se hvordan miljøet har vokst siden vi kjøpte hund hos Bøjentans i 2003, det har jo eksplodert.

Var med Chevie på utstilling i Stavanger våren 2004, hun var den eneste Petiten. Folk spurte hva det var for noe, de hadde aldri sett rasen. Så da når vi i dag sitter med kennel og selv er med på å avle fram flotte eksemplarer av rasen, er det artig å kikke tilbake på hvor mye det har forandret seg.

 

Ønsker dere alle en god sommer :)

 

Renathe

Link to comment
Share on other sites

Artig historikk, Renathe! :D Jeg har ikke kjent rasen i så mange år, men må si jeg er bergtatt... Alle petiter jeg har møtt er fryktelig trivelige bikkjer... og er gode i skauen.

 

Vi sliter jo litt her i nord og, med det du skisserer... mangel på jaktprøver, få utstillinger, minst 50 mil å reise om man skal forsøke seg på Storcert... Så å få fram championater med ei nordnorsk bikkje er ingen selvfølge... Men vi trives med bikkjene likevel, for terreng og vilt har vi så det holder! :D

 

Jeg kjenner ikke til mer enn max 10 petiter fra Trøndelagsgrensa i sør, til Salten (Bodø) i nord.

 

Her jaktes det mest på øyene på kysten, etter rådyr og hare. I Innlandet etter hare (og rev). På kysten er vi velsignet med snøfattige vintre, og vi er mest ute på øyene der fra november til ut februar. Eller ut mars, for treninga sin del.

 

Vi burde hatt et bassettreff her oppe en gang, ett eller annet... om det hadde vært interesse for det. :wink:

Link to comment
Share on other sites

har kjørt strekket fra mo i ranatil luleå og så mye terreng med skog er helt sykt det ser ut som om det skal hoppe ut vilt for hver meter . Å slippe en hund her uten peiler er risikosport.

 

ser for meg isak i los med et tap ny los .ny los.ny los.....................

men det er et fantastisk terreng for harejakt. i 600 kilometer. :lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Har vært å gått 2 korte blodspor nå i kveld. Det gikk omtrent som sist.

Litt fomling på 1. og mye mer bestemt på 2.

 

Det har en tendens til å samle seg endel maur i blodet og på godbitene som legges ut.

Det virker som hunden irriterer seg mye over godbiter fulle av maur. Pleier dere å dynke godbitene i blodet eller legge disse litt ved siden av, eller er ikke dette noe å bry seg om i det hele tatt. :?:

Link to comment
Share on other sites

Ares har vært med på båttur og fiske i kveld! :D Han stortrives i båt, i det hele tatt hvis det bare skjer noe! :wink: Stigteh var også med, med Bøjentan´s Cita. Og så fikk de løpe fritt og hemningsløst på holmen i innsjøen i Sverige, gjett om det var et par bikkjer som var happy for det?? Det er intet dyreliv bikkjene kan forstyrre der. :DHadde jo kanskje et lønnlig håp om en ensom, voksen hare strandet der ute... en bitteliten los? :mrgreen:

 

 

Ares tar utkikken alvorlig! :lol:

4774_1073982454587_1376942356_30185530_1079894_n.jpg

 

I land på holmen, der bikkjene fikk løpe litt. Vakkert, 525 moh en junikveld! :D

4774_1073982494588_1376942356_30185531_827842_n.jpg

 

Petitene Ares og Bøjentan´s Cita storkoser seg på fisketur! Rett etterpå fikk stigteh en ørret på 450 gram. :wink:

4774_1073982534589_1376942356_30185532_7006969_n.jpg

 

Litt vannsprøyt i bartene er diggbart for varm bikkje. :D

4774_1073982614591_1376942356_30185534_6479045_n.jpg

 

Ares er ikke så fordømrade flink til å varsle om grunner og sånt, men liker å gi inntrykk av at han er en god utkikk! :lol:

4774_1073982574590_1376942356_30185533_762215_n.jpg

 

Cita koser seg i matfar stigteh´s fang. :D

4774_1073982654592_1376942356_30185535_2427904_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Det har en tendens til å samle seg endel maur i blodet og på godbitene som legges ut. Det virker som hunden irriterer seg mye over godbiter fulle av maur. Pleier dere å dynke godbitene i blodet eller legge disse litt ved siden av, eller er ikke dette noe å bry seg om i det hele tatt. :?:

 

Det kan være en fordel å prøve å finne et område med mindre maur. Godbitene i sporet bør ha noen blodrypp på seg, meningen er at hunden skal forbinde blodet med noe positivt. Når hunden har skjønt hva den skal gjøre, kan du redusere på godbitene i selve sporet, og etter hvert slutte med dem. Dette tar oftest ikke mer enn 5 - 6 spor. Godbiten i slutten av sporet er også utsatt for maur, disse samler seg i blodet, og er veldig ubehagelige for hunden. Ta for sikkerhets skyld med en pølsebit e.l. i lomma, sånn at du kan gi den til hunden hvis den som ligger der ikke faller i smak (pluss masse ros selvfølgelig :D:D ). Pass på at hunden ikke merker at du har med deg pølsebiten, da kan den bli mer fokusert på deg enn på sporet. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Igår var Otto med på litt vannsport. (som tillskuer :) )

Sirdalsvannet280609014.jpg

 

Han fulgte ivrig med på de snodige skapningene som for i ring ute på vannet :)

Sirdalsvannet280609019.jpg

 

Ble fort kjedelig å stå, så han fant en grei utsiktspost og satte seg der :) .

Sirdalsvannet280609028.jpg

 

Liker å bruke vesten på han når han er med i den store båten. Kan fort ta litt tid før jeg får snudd for å plukke han opp, og det er veldig greit med håndtaket på ryggen til vesten, når han skal heises ombord. Han har ikke hoppet overbord enda, men man kan aldrig være trygg :)

Link to comment
Share on other sites

ja det er bra du har fått papiret i orden det blir vel neste runde på meg .Sitter nå oppe i Karasjok i Finnmark og i dag skal vi kjøre til Nordkapp.

Skal innom sametinget å melde meg inn, slik at jeg får fritt tilgang på scooterbruk og firhjuling. regner med det går i orden.

Link to comment
Share on other sites

I dag fikk Bøjentan`s Knall Kule Ulla CERT,BIR,BIG 4 på Vålerbanen. Gratulerer så mye til Leif & Mari.

Krysser fingrene for dagen i morgen også. :P

"Krone", krysser fingrene for at det går veien for Iak og i morgen :D

 

Selv sitter jeg ved valpekassa, klar for å ta i mot nye "jegere".

Forøvrig er det mor til Ulla og Iak som blir de stolte foreldrene :D

M

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...