Jump to content

YomisBalmein

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

YomisBalmein's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg er helt enig med deg. Det er stor forskjell på å jakte på hovedfag og å jakte på den privilegerte klassen. Om jakt i New Zealand. Jeg hadde alltid drømt om å dra på jakt i det vakre landskapet til New Zealand. Da jeg endelig fikk muligheten, pakket jeg jaktriflen min og dro fra Norge til det fjerne sør. Flyreisen fra Oslo til Auckland var lang, men tanken på den unike opplevelsen holdt meg i godt humør. Da jeg ankom Auckland, tok det litt tid å tilpasse seg klimaendringene og tidsforskjellen. Men etter noen dager med akklimatisering, reiste jeg videre til Sørøya, hvor de mest kjente jaktområdene ligger. Målet mitt var å jakte på vilt som tahr og rådyr, som er innfødte i dette området. Den første utfordringen jeg møtte, var det bratte og ujevne terrenget. Jeg hadde hørt at fjellene i New Zealand var utfordrende, men å oppleve dem på nært hold var en helt annen historie. Min lokale guide, en maorimann ved navn Tane, hjalp meg med å navigere gjennom de tette skogene og steinete fjellsidene. En dag, etter timer med stalking, fikk jeg endelig øye på en praktfull tahr. Pusten min ble kort da jeg siktet og skjøt. Det var en vellykket jakt, og følelsen av triumf var ubeskrivelig. Men denne suksessen kom ikke uten utfordringer. På vei tilbake til leiren støtte vi på et plutselig regnvær, noe som gjorde terrengene enda mer glatte og farlige. Tross disse utfordringene var jaktopplevelsen i New Zealand verdt hvert eneste øyeblikk. Naturen, kulturen og den unike jaktopplevelsen gjorde dette til en uforglemmelig tur. Jeg ser frem til å komme tilbake til dette vakre landet for flere jakt-eventyr i fremtiden.
  2. Hei, jeg var på jakt nylig og vi hadde noen andre jegere som bodde hos oss i en jakthytte, de kokte hare i rømme, det var guddommelig. Jeg spurte dem ikke om oppskriften, kanskje noen vet en lignende oppskrift? Jeg vet i hvert fall at det var rømme, litt ost og stekt løk. Men hvilke krydder de brukte og hva slags ost er uklart. De lagde ingen ekstra saus, alt var deilig som det var.
  3. Og jeg liker virkelig varmrøyking, selv om det ikke er sunt, men fisken er veldig velsmakende. Vanligvis røyker jeg i en jerntønne, med litt orflis under. Under fatet er den vanlige veden som kom over. Fisken er vanligvis bare gnidd med salt, pluss krydder, jeg liker det veldig godt.
×
×
  • Create New...