Jump to content

Ikaros

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Ikaros

  1. Kjøpte rifle, optikk og endel andre ting, men dempern hadde de ikke inne. Jeg spurte om leveringstid og det var "ikke noe problem" så jeg bestilte demper også og betalte den i samme slengen. Den skulle sendes til meg i posten. Etter litt over en måned etterspør jeg hvordan denne ligger an. Og da sender de meg en ordrebekreftelse, laget ca 6 uker etter opprinnelig bestilling. Greit nok, noen ganger glipper ting. Så går det 4 måneder til. Jeg ringte en gang i måneden og etterspør demperen og ingen kan gi noen svar og de som eventuelt kunne gjort det er ute eller i møte. Skal merkes at jeg gjennom det hele er høflig og hyggelig. De skal alltid ringe opp igjen, men gjør det aldri. Selv ikke etter at jeg høflig påpeker at de ikke ringer opp igjen når de sier de skal gjøre dette. Ene gangen snakker jeg med en som påstår at demperen ikke er betalt for og jeg må sende kopi av kvitteringen. Så nesten 6 måneder etter at jeg betalte for demperen så hevet jeg kjøpet. Jeg har som sagt forståelse av at noen ganger glipper ting og leveringstider kan være ekkelt lange, men totalopplevelsen her ble ikke bra.
  2. Skaffet meg selvfølgelig en 10/22 i fjor siden det er en gøyal liten rifle og vil en dag være fin for barna å lære seg å skyte litt med under strengt oppsyn. Da tenker jeg at av prinsipp så blir jeg nødt til å gire opp dynamisk aktiviteten min slik at jeg kan registrere den over dit. Må si at jeg føler at det her sitter byrokrater og lager regler uten å forstå hva det er de forbyr. Ganske sikker på at det skjer ganske få mord og gjengskytinger med lovlig ervervede 10/22 rifler i Norge i dag. Tror heller ikke så mange kommer på avveie. Vil tørre å påstå at flyten av våpen fra Balkan til Norden dekker de kriminelles behov med god margin og det heller er der de burde legge inn litt innsats hvis de vil forhindre drap med skytevåpen.
  3. Hylster er kjekt til felt, men for feltskyting trenger du bare hylster + et ganske stivt belte helst. For PPC derimot er dynamisk riggen mer nødvendig. Ser at mange bruker dynamisk rigg for felt, men jeg synes det er kjekt å fortsette å bruke "vanlige" lærhylster, et enklere belte og vest til ammo. Raskere å ta av og på, bygger mindre ut fra kroppen og mest av alt så skrur man jo gjerne fast hylster + 4 magasinholdere på ytterbeltet og dermed så blir det lite fleksibelt i forhold til å bytte våpen for å gå flere runder på feltstevner. Etter min erfaring så kommer ytterbeltet til DAA med innerbelte inkludert. Jeg har ihvertfall to innerbelter nå siden jeg bestilte begge deler.
  4. Flytta selv i fjor og våpenskapene måtte inn i kjellerbod. Etter litt om og men så fant jeg ut at det var en luftfuktighet på 50 tallet der inne. Startet først med slike bokser med gel fra Jula, men følte ikke at det gjorde særlig forskjell. Endte med et impulskjøp av en Woods avfukter på Elkjøp. Den kostet vel 2500 kr og funker som bare det. Litt kjedelig liten tank på disse, men det kan man ordne på med en slange til en noe større dunk eller noe. Nå er det par og tredve prosent relativ luftfuktighet i følge denne avfukteren de fleste gangene jeg er inne der. Noe strøm bruker den vel siden den fungerer vel ganske likt som en aircondition vil jeg tro. Uansett så er det litt kjekt med tanke på andre ting som oppbevares i boden at luftfuktigheten holdes ganske så lav så jeg ser på det som en kostnad for å holde våpen og andre eiendeler i god stand.
  5. Noen som har fått Brx1' sin enda og fått testa den noe særlig? Står på liste for når den kommer inn i 308 hos min lokale jaktbutikk, men er bittelitt bekymret over hva enkelte sier om avtrekket på den.
×
×
  • Create New...