Jump to content

Sarasin

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sarasin's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Dedicated Rare
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • One Month Later
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Forslag til modeller her? Ønsker ikke at det skrus fast, men at det henger i hempe.
  2. Litt cool er det lov å være Jeg vil gjerne ha hylster og magasinholdere til mine våpen (feltskyting), men som dere påpeker trenger jeg ikke trekke raskt. Det er mer for det praktiske i løypa. 1911 derimot, trenger jeg å kunne trekke dersom jeg skal skyte PPC - hva er "bra nok" der?
  3. Så har man rota seg inn i feltskytingens verden, og hatt det kjempegøy med det Jeg har fått låne utstyr, men ønsker å ha mitt eget. Derfor trenger jeg hjelp til å finne rett utstyr - helst ikke for dyrt - til mine våpen. Etter hvert vurderer jeg å starte med PPC-skyting, så det hadde vært fint om mest mulig kan kombineres med dette Så langt jeg skjønner, trenger jeg følgende: Innerbelte Ytterbelte Hylster til min 6" 1911 Colt Gold Cup (9mm) Hylster til min Hämmerli SP20 (.22LR) Hylster til min Hämmerli SP20 (.32LR) Magasinholder(e) Taske til ammunisjon Meget mulig jeg har glemt noe - skrik ut! Hvis noen kan hjelpe meg - spesielt med å finne fornuftige hylstre - setter jeg stor pris på det. Har søkt meg frem til at et Double Alfa Premium belte er innenfor både kvalitet og pris, men jeg er usikker på om det følger med både inner- og ytterbelte på dette? (https://www.2alfa.no/daa-premium-belt-red.html?variation_id=24407)
  4. Men er det innafor å gi nøkkel 2 til en av klubbkameratene for eksempel, slik at du kan oppbevare den i sitt skap hjemme hos seg?
  5. Tenkte å oppbevare nøkkel 1 i en nøkkelboks med kodelås (4-sifret) som er nokså utilgjengelig for andre her i huset. Er det innafor å legge nøkkel 2 i en konvolutt, gi den til naboen, og ikke fortelle hva som er oppi konvolutten? La det bare stå "tilhører [navnet mitt]" på den? Det siste jeg ønsker nå som jeg snart er i gang med egne våpen, er jo å gjøre noe galt i forhold til våpenloven
  6. Sånn for å ikke å gjøre noe ulovlig i forhold til oppbevaring av våpen, hvos gjør man egentlig av nøkkel nummer 2 til våpenskapet sitt? Gir man det til ektefellen, har man jo gitt tilgang til våpen uten lov, og man kan jo heller ikke akkurat låse den inn i våpenskapet Hva gjør folk med nøkkel nummer 2?
  7. Er det sånn at man på død og liv "må" ha 6" løp for å ha en mulighet i militærfelt, eller klarer man seg med 5"? Det kommer kanskje an på skytteren? Så er jo det store spørsmålet hvordan jeg skal gå frem for å søke: Jeg ønsker å kunne hevde meg (etterhvert) i finfelt, grovfelt, militærfelt og magnumfelt. Dessverre ser jeg at de fleste 1911 er .45acp, og ikke 9mm som jeg ønsker, og da må jeg søke om ett våpen "for mye" i forhold til konkurransebehovet (dette fordi jeg eventuelt bygger om .45acp til 9mm). Finfelt blir SP20 Grovfelt håper jeg å finne ombygging til SP20 Militærfelt ønsker jeg 9mm, men må kjøpe våpenet som .45acp Magnumfelt blir en magnum Forslag til løsninger?
  8. Sånn presisjonsmessig,da - er det noe man kan bruke til feltskyting og faktisk treffe bra?
  9. Er det noe nytt å melde om dette våpenet? Hva er den "greia" bak på grepet, egentlig? Ser ut som noe man "holder inne" for å få en eller annen effekt. Thoughts?
  10. Ja,akkurat dette med sprekk i sleiden har jeg sett eksempler på. Heldigvis er min uten sprekk, men jeg vet jo ikke helt hvilken generasjon det er. Noen som har noe å melde om Tanfoglio Witness 1911? Skjønner at de fleste 1911 er .45 acp - hvilke feltklasser går den i da?
  11. Ok, takker for info og enda mer info Jeg er jo ingen superdyktig skytter per i dag, men har lyst til å bli det Så mine våpenspørsmål blir jo rettet inn mot det å ha noe som fortsatt vil fungere når jeg blir bedre. Jeg har lyst til å være med i NM neste år, men har ingen ambisjoner om å vinne. Likevel vil jeg kunne gi våpenet mitt til den beste skytteren jeg kjenner, og så kunne han/hun vunnet NM med det. Hva slags 9mm er god nok for det? Det finnes sikkert en måte å "låse fast" et våpen på, for deretter å se hvor stor spredning det er over 6 skudd? Hvilke produsent/modell "vinner" den testen? Og hvis man skal gå på budsjett, hvilke våpen er " godkjent" gode nok? Om dere skjønner
  12. Ja, jeg prøver masse forskjellige våpen, men spørsmålet er vel mer hvilke våpen som faktisk er presise nok til å kunne hevde seg i konkurranse. Jeg elsker å skyte med Beretta 92FS, men den vil aldri hevde seg dessverre. Dette ligger jo i våpenets natur - det er et militært "krigsvåpen", ikke et våpen med fokus på presisjon. Så hører jeg forskjellige produsenter og modeller, men gudene vet hvilke modeller fra hvilken produsent som er på hvilket "nivå". CZ, for eksempel - hvilke modeller er presise nok? Det samme gjelder Sig - hvilke modeller har den presisjonen som kreves? Hva med Beretta 92X? Er den "god nok"? Og hva er greia med 1911? Er det en modell fra en produsent, eller er det hundrevis av 1911-modeller fra forskjellige produsenter? Hvilke er eventuelt verdt å gå for? Jeg vil heller spare litt lenger, for deretter å kjøpe et bra nok våpen, enn å "feilkjøpe" inn en møkkamodell som jeg aldri kan hevde meg med. Når jeg sier hevde meg, mener jeg ikke å vinne NM, men å kanskje ikke alltid komme sist i klubben
  13. Hei og hopp! Jeg er forholdsvis ny i skyttermiljøet, og etter 4 måneder begynner den magiske fristen å nærme seg. Jeg trenger hjelp til å finne ut hvilke våpen jeg skal kjøpe til de forskjellige grenene jeg ønsker å skyte i, og selv om jeg er klar over at mye er individuelt er jeg sikker på at dere har noen klassisk gode tips Jeg ønsker å skyte i Finfelt, Grovfelt, Militærfelt (9mm) (og kanskje Magnumfelt) primært, men har en tanke om å kanskje skyte PPC etterhvert. Nå er jeg fembarnsfar, så økonomien tilsier ikke at jeg kan kjøpe veldig dyre våpen, dessverre. Likevel vil jeg heller legge "nok" penger i et våpen til at jeg kan hevde med i disse konkurransene, når skytteregenskapene er gode nok. Jeg hater å kaste bort penger på å for eksempel kjøpe et våpen som ikke i praksis vil kunne fungere for meg i Militærfelt, fordi presisjonen rett og slett ikke finnes i våpenet. Nå har jeg allerede "kjøpt" et våpen til finfelt - en Hämmerli SP20, så den delen er i og for seg grei. Så spørsmålet blir: Hvilken 9mm vil være god nok til å hevde seg i Militærfelt over tid? Vil jeg kunne bruke det samme våpenet i PPC? Hvor i himmelens navn kan jeg finner et ombyggingsett til SP20 (fra .22LR til .32S&W)? I tillegg lurer jeg på hva prisen for å søke om ervervstillatelse er for førstegangssøkende? Jeg trenger jo nødvendigvis å søke på flere blanketter (har lest at det er lurt), slik at jeg kan kjøpe de aktuelle våpnene fra forskjellige selgere. For jeg tenker å søke om Revolver, .22LR, .32S&W og 9mm, og heller bare kjøpe de våpnene jeg kommer over og har råd til. Det er ett år ervervstillatelsen er gyldig? Jeg kommer til å komme på en million spørsmål til underveis, men setter veldig pris på all hjelp jeg kan få!
  14. Så i praksis så søker man om en halvautomatisk pistol til konkurranse (militærfelt for eksempel) med 9x19 kaliber? Så bryr ikke politiet seg om du velger å kjøpe en Sig, Beretta eller Glock, så lenge du til slutt rapporterer inn hva du endte opp med?
×
×
  • Create New...