Jump to content

Edvart

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Edvart

  1. Den tiden jeg drev miniatyrskyting, pusset vi geværet hvert jubelår. Ellers bruker jeg utelukkende WD-40 til alt som er, og ferdig med det. Enkelt og greit. Ser også børsjemakerne bruker denne spray oljen. En pusselapp med WD-40 fra klammeret og ut av løpet. Deretter kastes lappen. Dra gjennom med bronsje/kobber børsten et par-tre ganger, deretter en tørr pussefille. Ferdig. WD-40 løser opp alt kruttslam, og kan også brukes til å dra over geværet utvendig med. Unødvendig å sette inn geværet med olje hvis den lagres inne. Alle disse dyre spesialoljene jeg en gang hadde gikk på søppelfyllingen -:)
  2. Har hatt en gammel Brno 222 med en eldre S & B 3-12x43 kikkert påmontert. En knall god rifle med fantastisk god presisjon og samling nærmest "hull i hull". Lader patroner selv, så ammunisjonen er rimelig. Flott til alle typer småvilt - og så lett og hendig ! Avtrekket er upåklagelig - vanlig avtrekk og snellertavtrekk etter valg og ønske. Vanskelig å finne noe negativt ved denne rifla, sarere tver imot.
  3. Synes det er blitt alt for mye "leketøy" som man egentlig ikke har bruk for på mange av de nye kikkertene, noe som fordyrer kikkertene. Samme med fotoapparater. Proffene bruker enkle fotoapparater med kun de helt nødvendige innstillingsmulighetene, dog med de beste linsene. Ta Hasselblad som et godt ekempel på dette, og det samme gjelder også kikkertsikter. Det må være mye bedre å kjøpe en brukt enkel kikkert med få unødvendige finesser enn en ny billigere med masse fanzy finesser man egentlig aldri får bruk for. Kjøpte nettopp en Leopold 3-9x50 til 2.700 - som holder herifra til månen og retur, samt en en av de første S&B 3-12x42 klassisk som har vært uforandret siden første produksjon på 1990-tallet for 5.500. Akkurat like god og anvendelig som en helt ny av samme merke til en pris av 15.000.
  4. Jeg kjøpte nettopp en eldre Leopold vari x2c 3-9x50 som jeg har montert på min 308. Den er 20 år pluss, Krystallklare objektiver, og "lystrer" perfekt i alle innstillinger, opp ned, frem og tilbake", så den er mere enn god nok for jakten. Ga 2.700 for den. Til min 222 Brno kjøpte jeg en eldre Scmiht und Bender 3-12x42. Var i kontakt med importør som kunne fortelle at det ikke har vært noen som helst endringer siden første gang den ble produsert, og det er vel den som blir kalt for "classic". Han var av den formening at disse gamle kikkertene var like god som dagens kikkerter av samme type/benevnelse. Ga 5.500 for den. Nypris er 15.000. Blir spennende å se. Jeg synes ellers det er mye unødvendig dill og dall man vektlegger når det gjelder de nye kikkerttypene. Til syvende og sist, er det jo skytteren det kommer an på.
  5. Har mere eller mindre jaktet i 40 år, og har kommet frem til den enkle konklusjon - at en hagle er en hagle, og det er mannen som håndterer den det kommer an på, verken mere eller mindre. En 3 skudds automat er ok i gåsejakten. Wninchester 1400 automat er veldig ok. Ellers er en kostbar Beretta og en billig Star likeverdige. Jeg har jaktet med dem begge ++
×
×
  • Create New...