Jump to content

Premium2006

Members
 • Content Count

  274
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Premium2006

 1. Veldig greit kaliber 223. Bruker det mye på fugl. Billig å skyte med er det også! kos deg med nybørsa!
 2. Alle kan trå feil, når man skal være «gjerrig» å prøve billigste løsning! Bifrost er fin til sitt bruk og synes det er mye stokk for pengene. Har innsett at str blir kun brukt til LH og liggende skyting. For jakt har jeg «lette» våpen som egner seg mer til det formålet.
 3. JA! Min finner du der..
 4. Noen som har vision chassi med vision picatinny 20 moa (sauer 200) og picatinny top skjefte?? Hvilke ringer kommer høyt nok for en vortex viper pst gen2 5-25x50? Regner med picatinnyen på kassen går flush med top skjeftet? Når jeg setter kikkerten på bordet med ringene montert, er det kanskje 0,5 mm klaring til bordet.. den skal jo ned i sporet, så da blir den for lav(hvis skinna er flush med topp skjeftet). Har warne medium QR ringer på kikkerten. Skulle gjerne hatt QR ringer som gir meg høyde nok til å bruke toppstykket. Ble dyrt dette, så tenkte å slippe spur montasje til en del lapper.. Kan jo bruke rifla uten topp skjeftet, men kjøpte det for å ha det på? Tips??
 5. Takk for svar. Er vel en grunn til at mange bruker dem, men leste bare en generell skepsis til dette belegget. Sikkert ikke noe å legge seg opp i..
 6. Glemte å spørre om DL vs Golden? Er vel samme bare uten belegg på kula? Ser også at DL felt er å foretrekke til langt hold, men den finnes bare i kuler med belegg! Er det noe å være skeptisk til? Altså kuler med belegg?
 7. Nei, stokken er nok ikke skjev. Bare litt «play» sideveis på fremste feste. Var bare å justere pipa rett i forskjeftet og stramme til igjen. Får se om den holder seg på samme plass, eller om den blir dratt til siden ved skyting. Er bare et estetisk problem, da dette ikke påvirker presisjonen (ingen kontakt med pipa), men vil ikke ha det sånn. Tror jeg kan bedde litt fremme(som vist på bilde) for å få den 100% rett i løpskanalen. Skal forske litt på dette. stokken virker veldig solid. Venter fortsatt svar fra grs om dette. Tipper jeg får svar om at jeg bare må justere på rifla og sette riktig moment..
 8. Har du beddet bifrost @Ruger #1? Ble det bra?
 9. Nei. Fremste skruen kan løsnes og justere litt frem og tilbake i side. Ble rett nå. Skal se om det holder under skyting. Var uansett aldri noe kontakt mellom pipe og skjefte, så det er kun et «visuelt» problem. Den blir nok ikke lagt ut for salg med det første. Liker den godt! Fin å skyte med er den også. Skal oppdatere etter skyting!
 10. Ja, ikke bra for sånne som meg.. skal se litt mer på det, men tror nok pipa sitter sikkelig i kassen. Bra presisjon! Kan ikke ha det sånn, da må jeg finne på noe annet.
 11. Skal da ikke være sånn.. liker det ikke!
 12. Bensin på bålet!! Noen som har sett dette på bifrost? Pipa er ikke borti og presisjonen er bra. Ikke noe å si på brukeropplevelse, men liker at ting er rett.. Har sendt mail til GRS og har fått svar om de skulle komme tilbake til meg etter ferien. Var bare nyskjerrig på om andre har det samme.
 13. Har nå fått testet vortex viper pst gen 2 5-25x50. Liker den godt og syns det er mye kikkert for pengene. Fin optikk og det du ellers trenger for LH. Meget bra garanti på disse.. det er verdt litt. Har også fått prøvd meopta optika 6 4,5-27x50 ffp med mil klikk. Likte den også. Retikkelet er litt annerledes enn vortex. Det har en ring i senter som passer perfekt rundt «svarten» på 100m skiva. Gjør det enkelt å skyte på bane skiver. Syns klikkene var litt slappe i forhold til vortex. Fikk egentlig en følelse av at meoptaen var litt «billig» i forhold til vortex viper. Jeg hadde nok kjøpt vortex framfor meopta, men begge er nok vinnere i denne prisklassen. minus med optika 6 er også at den er vanskelig å skaffe i norge med mrad mil/mil ffp.
 14. En 7,62 løp er vel laget for akkurat nato.. så lenge man ikke skader låsekassa er det vel ingen problem å skyte nm60. Har jo piper i 6,5 for ammo som er str’n verdig.. Trening er trening! Har skutt en del med jaktbørsa i 308 og nm60. overraskende bra resultat på bane og semi LH(5-600 meter). Skyter såpass mye at jeg får dårlig samvittighet for pipa på jaktrifla. Har også mye tomhylser og match ammo i 308, så vi bruker det vi har. Det er litt mere styr og ikke minst dyrt å bytte pipe på jaktvåpenet. Synes det er helt legitimt og forstår ikke problemet.. smaken er som baken..
 15. Asv har jeg, asv+ er noe annet. er vel 900,- ekstra for utvendig høydetårn(asv) og funker meget bra med tabell for riktig ammo. Veldig greit hvis man skyter på forskjellige avstander! Hvis du lurer på om du skulle hatt asv, er det bare dumt å ikke kjøpe det. Kjipt å angre. Det er også mye dyrere å bytte kikkert eller sende inn for montering. Kostnaden er så liten, at det er bare å kjøpe med en gang. meopta optika 6 er også fine kikkerter til en billig penge. Den får du også med tårn på begge veier. Men optisk er den nok ikke på høyde med v6 zeiss..
 16. Er det jakt kikkert? Da trenger du vel ikke det? Brukte min til «semi langhold» med ei 308 rifle. Funker, men til LH hadde jeg behov for en annen kikkert. Kan kun gjøre kjappe justeringer for høyde, men du må merke tårnet selv eller bruke tabell. Retikkelet har jo også sine begrensinger for LH. Som jakt kikkert er den meget bra!
 17. Har samme zeiss med utvendig tårn(asv) Glimrende kikkert, som helt klart kan anbefales. Har den montert på rådyrbørsa.
 18. Kjøper pipa som den er. Selger kan kappe/gjenge senere ved behov. Case closed! Takk for innspill!
 19. Bifrost og original sauer stokk. Blir brukt liggende med tofot. Er ei 21mm profil. Lang og tung.. dette våpenet blir nok aldri med på jakt. Har det jeg trenger av våpen til jakt. Blir nok ikke å skyte veldig mye med 7,62, men greit å ha når man får tak i billig ammunisjon i grønne plastpølser..
 20. Ikke F... med huet mitt! Det er sant, men hva er faktisk forskjell i praksis på 74 vs 65? Annet enn at den er lettere å få i bilen..
 21. Ikke skutt 7,62 med sauer. Blir liggende skyting med tofot. Tenker jeg kapper den på ca 65 cm. med demper blir totalen litt over 70 cm. Blir nok bra det. Beholder presisjon og passe hastighet på kula.
 22. Dfs selger sauer med 74/21 piper. 7,62 Det er ei sauer pipe. Kjøper pipa privat. Han skulle få kappet og gjenget før kjøp. Kan fint kappe pipa selv,men sliter med gjenger.. så den prøv og feil teknikken blir ikke helt bra i dette tilfellet. må sende våpendeler til børsemaker, tar lang tid. Ingenting lokalt her.
 23. Hva med 65 cm.. litt av alt.. Har ikke skutt sauer 200 med 7,62 pipe, så har ikke begreper. tenkte at den ble jævlig lang med 74cm. Pluss demperen som bygger ut noen cm. 6,5 pipa som følger med våpenet jeg har kjøpt er ei blaser 67cm. Tenkte å erstatt denne med ei gjenget pipe på 70cm.. blir kanskje feil det også? Argumentet for 7,62 er at jeg hadde søkt på ei pipe er at jeg har 308 våpen fra før. Har derfor en del ammo liggende, samt at jeg kan få tak i mer nato. Ikke all verdens kvalitet, men fungerer til trening på bane og «semi» LH til 5-600 meter.
 24. Er det noe ca mål for optimal hastighet? Regner med en 74 pipe er noe kjappere en 57,4? Spør fordi jeg ikke vet.. mulig 74 cm ikke er så langt som jeg tror. Skal vel stort sett mate den men billig 7,62 og 308 ammo. Skyter litt langhold, men tenker å bruke 6,5 pipa også. hva er praktisk forskjell på 74 cm og 60 cm på 500 meter? Eller må vi på lengre hold for at det skal ha noe å si? Eller er det presisjonen som blir påvirket?
 25. Var det en spøk? Kan ikke komme med noe sånt bare på kødd..
×
×
 • Create New...