Jump to content

arnegun

Members
  • Posts

    190
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by arnegun

  1. Det har jeg ble ganske bra syns jeg. Tok trerens, lett puss, og så noen runder med Liberon olje. Lot mesteparten av hakk i treverket og gamle oljerester være Pistolgrepet er litt off da det er i noe komposittmateriale, men har ikke orka å bytta det ut enda...
  2. Endte opp med å annulere bestillingen da det dukket opp noe på finn som jeg heller ville ha! Så har ikke mye å bidra med her
  3. I så fall kan man kreve dekningstransaksjon, altså at man bestiller kikkerten en annen plass og at xxl dekker mellomlegget. Forutsatt at man har mottatt ordrebekreftelse av xxl (bindende avtale).
  4. Fryktelig moro rifle er det uten tvil! Da vet du værtfall at type 3 deler passer fint på disse tror ikke jeg blir å gjøre så mye mer med den. Har sidemontasje med rødpunkt som brukes i ny og ne, men til konkurranse kommer den til å bli brukt i ipsc standard rifle. Lurer dog på å skifte baksiktet til en ghost ring, har ikke blitt helt komfortabel med standardsiktene, spesielt i middels lys.
  5. Etter tips fra @lompa handlet jeg et sett som stammer fra en polsk WZ60 fra cold war collectables til min SAR M1. Type 3 altså. Delene krevde minimalt med bearbeiding, kun litt fjerning av treverk her og der ved hjelp av fil og pussepapir. Må si meg veldig fornøyd med resultatet. Delene er godt brukt og rustikke, men jeg liker det blir nok å gi dem en liten omgang trerens og olje, men ellers skal de få være som de er det gjorde seg å bli kvitt plasten! (noen som vet hvorfor bildet får så dårlig oppløsning etter jeg laster opp?)
  6. Tenker å bytte ut plastdelene på min SAR M1 med treverk. Blir ikke AK uten føler jeg Gått til innkjøp av et godt brukt sett, som nok trenger en rens og noen lag olje. Som dere ser er ikke treverket strøkent, det trenger det heller ikke være, så har ikke tenkt å pusse det ned noe særlig. Liker at det ser litt rustikt ut. Men lurer på om noen her har tips til gode produkt for å rense urenheter i treverket, samt olje som gir et godt og varig resultat.
  7. Har hørt det samme, og ser det er en del slark på flammedemperen som står på originalt. Men det må da finnes demper som er egnet? Hva er mest brukt på disse, demper som skrus på brems eller ren demperløsning? Hadde jo vært perfekt med noe One Norseman lignende størrelsesmessig.
  8. Mye nyttig informasjon her @lompa noen som har tips til egnet demper og hvor slikt eventuelt er å få handlet/hvem som kan importere? Kan ikke si jeg har sett demper med korrekte gjenger noen plass. Så er vel patenten på disse børsene noe spesiell med denne fjærbelasta tappen som låser i munningstilbehøret?
  9. Netopp fått i hus en SAR M1 i 7,62x39 og tenker ganske likt som deg @Stat 0 puristen i meg vil ha treskjefte, blir liksom ikke helt ak uten... vet du hvor slike deler eventuelt er å få tak i?
  10. Det er en Ruger Super Blackhawk i .44mag
  11. Riktig nok psso 8, men regner med hylla er ganske lik. Slik har jeg løst det. Hvilket materiale du bruker velger du egentlig selv, kun fantasien setter grenser... dette var en kjapp løsning som har blitt værende siden det det funker knall og knapt nok er synlig.
  12. I den grad det er noe vits i å rengjøre en demper så funker vel bremserens helt utmerket vil jeg tro.
  13. AR-15 har vært forbudt til jakt lenge, men kommer til å forbli lovlig til Dynamisk sportsskyting/NROF. Skal du ha en sånn må du med andre ord drive med skyting under nevnte forbund. Det er en forholdsvis lang vei å gå for å få tillatelse til å erverve slike våpen. Veien ser omtrent sånn ut: 1. Meld deg inn i pistolklubb, møt opp på ukentlige treninger i 6mnd for å få tillatelse til å erverve pistol. 2. Etter punkt 1 er gjennomført tar du sikkerhetskurs i DSSN og deretter må du være aktiv. Du må skyte 10 stevner og 10 organiserte treninger over en periode på 2 år. Minst to av stevnene må være lvl 3, du trenger totalt 24 stevnepoeng. Avhengig av hvor du bor i landet kan lvl3 stevnene kreve at du reiser litt. 3. Etter to år som medlem i DSSN kan du søke om dynamisk rifle.
  14. Glad jeg har muligheten til å flytte min over fra jakt til konkurransegarderoben...
  15. arnegun

    BAR og 7,62x

    Den har i grunn spist alt jeg har foret den med. Du har jo også mulighet for å justere gassporten hvis den veksler for hardt eller for slapt. Det er værtfall ingen problemer med NATO kammermessig. Bruk av demper fordrer justering av gassport, men det har ikke vært behov for det ved bruk av brems på min
  16. arnegun

    BAR og 7,62x

    Min BAR spiser i vært fall NATO uten problem.
  17. 2 år + 10 treninger og 10 stevner. Samme som for andre rifler.
  18. Enig i det. Og derfor ser jeg ikke helt fordelen med å ha treffpunkt i null på 200m med sideoptikken bortsett fra at man slipper å forholde seg til ulike innskytinger (noe som sikkert er en god nok grunn i seg selv).
  19. Fikk vel omtrent samme tipset av vedkommende jeg kjøpte børsa av. Ser poenget med å slippe å forholde seg til to innskytinger, men i og med at jeg nok sikkert kun vil bruke sideoptikk ut til max 50m ser jeg for meg at det vil bli bedre presisjon med kortere innskyting på denne? Det har vel kanskje ikke så mye å si som jeg tror. Må få kommet meg ut å teste litt.
  20. Dynamisk rifle - hvilke avstander mener dere det er best å skyte inn kikkert og sidemontert rødpunkt på og hvorfor? Ser folk gjør det forskjellig, noen skyter inn begge på samme avstand, andre velger å skyte inn rødpunkt på kortere hold. En av fordelene med å skyte inn på samme avstand er vel å slippe å forholde seg til ulike holdover etc. mellom de ulike siktene. Per nå har jeg innskutt 1-6 kikkert på 50 meter, noe som vel gir et nokså likt treffpunkt ut til 200m (.223), mens offset rødpunkt er innskutt på 25m. Har ikke fått testet det så mye i praksis enda. Hører gjerne andres erfaringer
  21. Har samme skapet selv. Anbefaler å ta av døra for bæring i trapper o.l, blir en del mer håndterlig på det viset. Døra kan tas av ved å åpne den 120 grader slik at bakkantbeslaget ligger fritt. Tilt deretter skapet bakover og legg en 2"4" under døra. Tilt skapet tilbake og la vekta separere hengslene. Pass på så begge dras av jevnt og at skapet ikke henger på en av hengslene. Mye moment i sving her... Å dra av døra med håndkraft er nært umulig, jeg har i vært fall ikke fått det til. Og pass på messingskivene som ligger mellom hengsel så de ikke blir borte i prosessen. Skapet bør skrus i vegg eller påsettes vektplater bak da det er noe ustabilt og kan tippe fremover med døra fullt utslått.
×
×
  • Create New...