Jump to content

colt45

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by colt45

  1. Da burde du kanskje gå tilbake og lese forklaringen min om opprinnelsen til innlegget. Er det så vanskelig å forstå for folk som hverken drikker eller spiser sopp? Gjorde nok en tabbe når jeg ikke brukte hermetegn på det opprinnelige som egentlig kom fra en politiker på det blide sørland og som jeg hentet fra SASS gruppa.
  2. Er det så innskrenka hjerneaktivitet hos folk her på kammeret.no at når jeg gjengir et innlegg fra en annen våpengruppe så blir jeg stemplet som alkoholiker eller soppspiser. Har faktisk spist masse sopp og plukker steinsopp hvert år til mat uten å ha merket noen som helst form for galskap av den grunn,men nå lurer jeg faktisk på hva folk får i seg som kan legge ut sånnt ærekrenkende dritt som dette. Ikke har jeg noe imot at folk med vett og forstand skal få lov å eie våpen og ikke er jeg rasehater eller fiendtlig innstilt til innvandrere. Faktisk det stikk motsatte bare for å ha det klart. Det jeg la ut og opplyste var skrevet av en folkevalgt i kjølvannet av et innlegg i Agderposten om våpenopplæring i regi av NAV til asylsøkere er noe helt annet enn at jeg personlig er mot innvandrere eller folk med annen hudfarge av den grunn. Det som var min hensikt var å vise hvor galt det kan bli når en avis vinkler en artikkel eller overskrift på feil måte. For å gjøre det klinkende klart så omgås jeg alle folk med respekt,men her på forumet er det tydeligvis tillatt å skrive og å prøve å tilegge meg noen meninger og at jeg drikker og spiser rusfremkallende sopp. Er dere så innskrenket at dere tror at alle som har et våpen skal sitte på dette forumet hele dagen og ikke leser hva som blir skrevet andre plasser er det på tide at dere som tillater dere å dømme meg for noe annet enn jeg er til å følge med på hva som virkelig foregår på verdens største media. Det som foregår her på kammeret er bare småting i forhold til hva som blir skrevet andre plasser,men likevel er det svært skjelden jeg har sett sånne personangrep på folk man overhode ikke kjenner som her. Andre plasser må en stå frem med navn og bilde så kanskje det er grunnen. Hadde du bjoerkeng kjent meg så tror jeg kanskje du hadde bedt meg om noe annet en å "legge av meg den soppen jeg evt. spiser" Mitt råd til deg er å tenke litt bedre over hva du skriver til og om andre.
  3. Ser at dette ble hard kost for noen,men der er alltid noe som sårer de politisk korekte noe forferdelig og det er å nevne innvandrere. Til de som ikke forstod at dette var for å nettopp provosere og gjengi noe av det som blir skrevet på sosiale media må jeg bare si unnskyld. Trodde folk forstod at dette var ment som et tilsvar på alt sprøytet man kan lese og som blir skrevet av folkevalgte personer i diverse grupper på nettopp sosiale media. Til orientering så er det ikke bare resett som skriver om våpen og våpenlover på nettet. Til de som er av den oppfatning at jeg drikker på dagtid kan det opplyses at jeg er avholdsmann.
  4. Og nå sponser NAV flyktninger til å drive pistolskyting på sørlandet. Folk som har fått opphold grunnet traumer fra skyting står i kø for å få ta 6mnd pistolopplæring sponset av NAV for å få løyve på pistol. Ingen bakgrunnskjekk for mer enn den tiden de har vert i Norge,mens en stakkars nordmann som har gjort en liten tabbe i ungdommen ikke får innvilget søknad går det bl.annet en masse folk som ikke engang behersker norsk rundt og skyter 9mm som bare juling. Takke faen for at ikke PST forstår hvor alle våpnene blant ungom kommer fra når pappa har de liggende i nattbordskuffa.
  5. Ble solgt endel Winshester 92 fra en butikk i Haugesund på nittitallet i 357 magnum. Den var veldig populær blant ungdom som tok jaktprøven og hadde revolvere fra før i samme kaliber. Vi solgte flere 357 Winchestere fra den lille butikken 2år på rad enn noen andre i kongeriket så muligens en annonse i lokalavisa hadde vert en ide. Nå skal det sies at den butikken hadde kunder fra hele vestlandet,men likevel går det jo å prøve under ønskes kjøpt i Hgsd. Avis.
  6. Det er ingen som prøver å gi våpenkontoret intrykk av at våpenloven ikke vil følges. Her har vi begge gjort feil og vi kommer nok til å finne en løsning. Som jeg skrev i starten så hadde jeg ikke handlet våpen siden 90tallet og da var det nok å søke på kaliber og så ble våpenmerke fylt inn på kortet når en hadde handlet. Jeg søkte på nettet og fant ingen plass at det måtte spesifiseres at det var en Match model. Har faktisk skjekket litt rundt i det ganske land idag og funnet ut at de aller,aller fleste våpenkontor godkjenner denne rifla til jakt. Tabben som her ble gjort er at jeg ikke skrev Match i søknaden og at han som solgte ikke tenkte seg om heller. Har fått fatt i selger idag så denne saken lar seg etter all sannsynlighet løse til alles tilfredshet. Kommer nok til å ta med alle detaljer på ny søknad så dette kommer ikke til å skje meg flere ganger.
  7. Helt rett Slemmo det står bare BAR på søknaden og ikke BAR Match. Dette var noe jeg ikke var klar over,men selger hadde vert i kontakt med våpenkontoret sa han og hadde fått instruks om hva HAN skulle skrive og da synes jeg de burde gått løs på han og ikke meg som handlet i god tro. Hadde fyren vert litt voksen burde han opplyst om dette og jeg hadde self. trekt meg. Ifølge han så hadde han flere som ville ha rifla,men det var bare jeg som hadde godkjent søknad klar. Det var han som skrev og jeg var litt i tvil når jeg såg at det stod Match,men tenkte at siden han hadde vert i kontakt med våpenkontoret for å få info om hvordan alt skulle gjøres så var det en mann som ville ha alt på stell. Det var jo så lenge siden jeg hadde hatt våpen og jaktet at når jeg såg tofoten måtte jeg faktisk spørre om den var lovlig og da fortalte han at den måtte av når han tok prøven,men kunne self. brukes under jakta. Er skikkelig sint på meg selv som ikke leste meg opp på nye lover og regler før i etterkant,men føler likevel at jeg ble lurt så lenge han visste at det skulle stått Match på søknaden som var innvilget.
  8. For min del så har jeg kjøpekontrakten+rifla hjemme så hvis de ikke skriver ut kort så får jeg bare selge den ulovlig da,og kaste den blå delen og si jeg aldri har sett noe rifle eller er det kanskje noe sånn de håper du skal gjøre i forbannelse. Forferdelig situasjon fordi ikke kan jeg ta den med i forsikringspapirene heller så lenge jeg egentlig ikke eier den og han jeg kjøpte av ikke svarer på noen form for henvendels. Jeg har jo addressa hans hvis den er ekte,men har en følelse av at han er god venn av en hvis dame.
  9. BGB sa ja,men så var det LIB som skulle skrive ut kortet og som startet denne farsen. Tror det blir vanskelig å få BGB til å fikse dette etter at LIB har lagt seg opp i dette... Har du et forslag???
  10. Ja politiet sier at de har fått et rundskriv i sommer,men spurte om de kunne sende en kopi og den skulle de sende for flere måneder siden og når jeg ringer og spør hvor den blir av så kommer det en masse tåkeprat som om JG.Støre skulle ha formulert det.
  11. Har ikke jaktet på mange år da jeg var gift med en dame som ble hysterisk når det gjalt våpen så jeg solgte unna både pistoler,revolvere og rifler. Drev på den tiden med pistolskyting og var aktiv medlem i lokal pistolklubb. Nå 6år senere er kona borte,men jeg har vert reg.jeger siden 1983 og faktisk betalt avgift uansett om jeg ikke jaktet. Vel i vår fikk jeg tilbud om å være med å på hjortejakta på samme valdet som før. Søkte om 2 rifler og fikk begge innvilget,men den ene søknaden var på en BAR i 308. Såg at det var mange match modeller forholdsvis rimelig til salgs og tenkte ikke over det faktum at den hadde løst magasin og at det skulle ha noen betydning siden jeg også la merke til at flere forhandlere også solgte denne rifla uten at det var noe problem at jeg "bare"var jeger. Den 9/9-2018 fant jeg en rifle på Finn.no som bare såvidt var skutt med og kjøpte den. Etter noen uker får jeg telefon fra en dame på våpenkontoret i Hgsd. som sier at hun ikke vil skrive ut våpenkort på riflen siden det er en match model. Jeg spør da hva jeg skal gjøre og hun sier først at jeg må prøve å selge den igjen,men jeg lurer self.på hvordan det skal foregå uten våpenkort. Det ble en lang pause og jeg hører det blir prata litt i bakgrunnen,sannsynligvis med han som hadde godkjent søknaden,men hun kom tilbake og sier at hun skal prøve å finne en løsning på dette. Nå ble det nå forseint til å skyte opp med i år,men jeg invisterte i et aimpoint sikte dagen etter jeg kjøpte den og det kosta også over 6000,-kr så totalt ble det jo over 23000,-kr. Søkte på nettet og spurte her på forumet og fikk som svar at her var det litt forskjellig med praksisen fra våpenkontor til våpenkontor. Til slutt ringte jeg importøren siden han og hadde tilbudt meg denne rifla på tilbud og det var hele tiden snakk om jakt. Der får jeg til svar at det pleier å hjelpe hvis man opptrer ydmykt og prøver med litt smisking. Med tanke på alt som jeg har lest her på forumet lurer jeg nå på hva som skjer i dette landet. Dama på våpenkontoret sier at jeg må smøre meg litt med tolmodighet så skal hun prøve å finne en løsning. Importøren snakker om å være ydmyk og prøve med smisking så synes jeg det er blitt en merkelig utvikling som har vært de siste 20årene. De våpnene jeg solgte når kona flyttet inn var en blanding av pistoler,revolvere,bøylerifle i 356w som nå er utgått og halvauto rifle i 22+en 6,5x55 Sako tror jeg. Alle innkjøpt en eller annen gang på 90tallet og var oppført på samme kortet.Har passert 60år,men er fortsatt istand til å legge ned både hjort og rådyr som er blitt en plage for bøndene og siden han som hadde valdet ikke engang hadde klart kvoten på hjort de siste årene ville bøndene at vi kunne samarbeide sånn at det muligens kunne bli litt mere kjøtt på de,bestanden har jo ikke gått ned de siste årene,men han som jaktet har vel mindre tid til rådighet. Nok om det. Er det noen som kan gi meg ett klart svar på problemet med Browning BAR Match rifla og om den er blitt forbudt til jakt. Såg på den gamle lista fra 2016 at den var lovlig da og eneste unntak var 1918modellen som jo er et gammelt maskingevær. På forhand takk til de som gidder å gi meg et svar uansett hvilken vei det går.
  12. Sveits,der får du alt,helauto og hele pakka som er forbudt i USA. Såg nettopp en video der en amerikaner ble helt sjokkert over hva de fikk kjøpe fritt i Sveits. Må oppgi navn og ha ok vandel men då er der ingen begrensning. Helauto og faktisk så mange du ville ha,men tror ikke en får kjøpe nok til en hel hær.
  13. Prøvde overhode ikke å skylde på noen andre enn de på våpenkontoret som ikke vil skrive ut våpenkort. Jeg skrev i min søknad Browning Bar i cal 308 og den ble kjapt innvilget,men og det jeg prøvde å få frem var at jeg kjøpte en Match modell som er svart og har pistolgrep noe sikkert denne dama synest ser skremmende ut på bilde. Dette vet jeg ikke noe om,men det hun sier er at jeg ikke har søkt på rett modell. Så nå prøver jeg igjen. Er det blitt sånn at en må spesifisere at det er en Match modell som har den forskjellen at den har et bedre løp og dette pistolgrepet som jeg nevnte. Alle jeg har snakket med sier det samme som du @Ei tohi varjata men det hjelper ikke meg så lenge hun ikke vil skrive ut kortet. Spørsmålet mitt er som følgende, Er det en instans jeg kan henvende meg til i denne situasjonen? Det hadde vert greit å vite siden dette er et problem som i følge importøren (Nordskog) sier flere har opplevd rundt omkring. Det er jo ikke så lett få fatt Justisministern på telefon. Er det noen som kan gi meg et telefonnummer til en person jeg kan ringe til eller noe i den retningen, en klageinstans for oss våpenelskere burde det jo være,men ikke som jeg vet. Har ikke opplevd en sånn situasjon før.
  14. Her står det at Browning BAR er lovlig og då tolka eg det sånn at siden det er samme mekanismen på Match modelle så er den også lovlig. Det som er merkelig er at noen våpenkontor rundt om i Norge nekter å registrere Match modellen med den begrunnelsen at den er lett å bygge om til hel-auto. Har i dag vert i kontakt med 2 våpensmeder og de sier at dette ikke er tilfelle og at mekanismen er lik på alle og like vanskelig å bygge om på alle. De sier at det ikke går i det hele tatt fordi mekanismen har aldri vert ment å være helautomatisk. Men hvordan er det mulig at en polititjenestemann i feks. Oslo godkjenner den og en i Stavanger sier nei, noe som faktisk bryter med denne loven fra 2016. Er det forskjellige lover når det gjelder Vestlandet eller er det rett og slett bare noe tull som de har funnet på selv?
  15. Er der en liste over halvautomatiske rifler som skal forbyes. Hva med Browning Bar Match i 308 som det også er mulig til å kjøpe 10 og 20 skudds magasin til i tillegg til det på 3 skudd som følger rifla?
×
×
  • Create New...