Jump to content

torevange

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

torevange's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg kjøpte en Sako 75 mk4. Den veier en hel del, og stokken må nok ta mye av skylden her. Jeg fikk kjenne på Tikka T3 med synt-stokk og den vekten virket jo veldig fin i jaktsammenheng. Sikkert to kilo i forskjell. Spørsmålet da - finnes det en rimelig synt-stokk til Sako 74 MK4 - i links? Jeg har sett McMillian-stokkene nevnt, men de koster relativt mye mer enn hva jeg tenkte å legge i en rifle som egentlig kostet mer enn planlagt i utgangspunktet. Så - alternativer som gir meg en lettere rifle uten at lommeboken lettes for mange frognertiere?
  2. Jeg har søk ute på brukt Eberlestock (X1 EU i Loden) og Vorn Hjort. De er populære, for å si det mildt. Miekak hadde vært et veldig greit valg hadde våpenlommen vært integrert på en bedre måte. Budor i en restekasse hadde vært noe å komme over..
  3. To løpende poster på rad her. I tillegg til nevnte jakdress skal jeg også ha meg ny sekk i år. Jeg vil ha en sekk som fungerer godt til våpentransport på vei til post og for å ha rifle i på rypejakt. Ikke noe behov for å hive våpen ut av sekken i høy fart i utgangspunktet. Jeg vil ha mellom 35-50 liter volum, det passer fint til mitt behov. Jeg er to meter lang, men ikke veldig lang i ryggen. Jeg har tre kandidater: Bergans Budor 45/50 http://komplettfritid.no/nettbutikk/jakt1/jaktsekker/bergans-budor-silent-wgun-compartment-45l-dark-green Harkila Miekak https://www.gsport.no/produkt/680578/harkila-miekak-ryggsekk-45l (Veldig godt tilbud, forøvrig!) Savotta Iso Metso https://www.nettojakt.no/savotta-iso-metso-40l-vapenryggsekk.html Budor virker som et trygt valg, men får trekk for å være treg opp av sekken etter hva enkelte skriver, noe som ikke er spesielt relevant for meg. Den blir også trukket frem som at den er god å bære. Det samme gjelder i høyeste grad også Miekak som også virker å være et godt valg. Savotta finner jeg lite informasjon om, men den virker kanskje mer "taktisk" enn jaktorientert - jeg kan ta feil. Prismessig ligger alle rundt 1 000 kroner og det er det jeg helst vil bruke. Budor har jeg et tilbud på, brukt, i 50 liters versjonen. Har noen prøvd to eller tre av disse og vil komme med noen innspill?
  4. XXL åpner butikk i Skien og hadde noen fortreffelige tilbud for de som er i nærheten. Halv pris på Norrøna jaktdress (Finnskogen), flere gode priser på optikk og annet utstyr.
  5. Så idealet er da høy sekk og skytestokk/busk/tre?
  6. Hei Target Hvilken bukse endte du med? Jeg er to meter og veier rett over 90 kilo og søker inspirasjon.
  7. Jeg bor i Steigen og har blitt lokket med på alskens aktiviteter - inkludert jakt. Jeg fikk god hjelp på vei mot valg av rifle og hagle i fjor og håper kanskje dere kan peke meg i rett retning når det gjelder jaktbekledning. Jeg skal ha én dress for både skog og fjell. Det er overvekt av fjell i bruken, til fugl og rundt tregrensen etter elg. Jeg supplerer med varmt tøy under og tenker skalldress, eventuelt med kun mesh. Jeg er to meter høy og veier ca 90 kilo. Dette gir meg et magemål på ca 33-34" på olabuksefronten. Slank, med andre ord. Jeg har en Norrøna Lofoten jakke jeg bruker i dag, med et par forskjellige bukser avhengig av vær, forsvarets ullbukse, og et par turbukser som pt ikke helt har holdt mål. Jeg tenkte å bruke opp mot 5 000 kroner, men kan bikke opp mot 7 laken for et godt tilbud eller god kvalitet. De gode tilbudene kan også gjøre at jeg får inn en våpensekk i årets "kjøpe ting til jakt og fiske"-budsjett, så litt under går også bra. Alternativene: Nettojakt har noen varianter de reklamerer for at er slim. Jeg er imidlertid litt skeptisk til kvaliteten, men dette kan naturligvis være unødvendig. Ser nettojakt er diskutert her inne tidligere. Ellers er Harkila populært på jaktlaget mitt, men jeg er litt skeptisk mtp passform. Beretta lager tilsynelatende gode ting, og det samme gjør Norrøna med fler. Siden jeg bor i Steigen er prøving av klær en krevende øvelse - jeg tenkte å bestille en eller to dresser og vil gjerne treffe rett på en av de to forsøkene.. Takk for alle innspill
  8. Da er rifle i boks. Jeg endte opp med en Sako M75 i 6,5, med Leupold VX1 og en A-Tec MM4 demper. Pittelitt over det jeg opprinnelig tenkte å bruke, men sånn ble det nå bare. Ingen overraskelser der. Takk til alle som bidro i tråden. Nå skal jeg bruke sommeren på det optimale haglekjøpet - og tid på banen med rifle for å bli godt kjent med denne før jakta. Stas.
  9. Jeg fikk triste nyheter i går. Nevnte SL-rifle er sendt tilbake dit den var på service fordi den klikker ved avfyring av skudd. Prøvde å si til selger at jeg tok den når den kom tilbake, men jeg har ikke fått svar ennå. Jeg kom over en Lakelander 393, 30-06 med kkc-stokk (hva er fordelene med denne?) Fra annonsen: Pen lakelander 393 kal 30-06 selges. Nytt løp høsten 14. Selges med kkc stokk (pen org stokk medfølger), kahles helia 1,5-6x42 med lys og en SL tmd 55 demper. Har også fått en pm med tilbud om å kjøpe en til la t3 varmint 6,5.
  10. Ja, jeg har tittet litt på den der. Grunnen til at jeg i utgangspunktet ikke ønsket en demper handler egentlig mest om at de færreste har det her, og tilsynelatende blir det sett noe ned på. Det nærmeste jeg har kommet noe reell argumentasjon er at det er gunstig at resten av jaktlaget hører at skuddet blir avfyrt, men jakt radioen burde dekke det behovet der. Jeg tar kontakt med selger, så får jeg se an budsjettet fremover. Det er billigere å kjøpe en rifle jeg kan ha i "evig" tid enn å kjøpe noe jeg ender opp med å ønske å bytte ut. Hva koster et 22-250 løp (og beklager dette muligens tåpelige spørsmålet) og betyr det da at jeg kan bruke et annet kaliber, altså salong med nytt løp?
  11. Hei Jeg skal ha meg min første jaktrifle og begynner nå den spennende prosessen frem til å finne et våpen som kan fungere godt for meg. Litt om meg (usikker på hvor mye som er relevant, men jeg kjører på): Jeg er to meter høy, venstrehendt, med dominerende venstre øye. Fine ting, men utvalget i links er betydelig mindre enn for dere "normale" mennesker. Jeg var på elgjakt i fjor med lånt våpen (eldre 308WIN) og det var en staselig opplevelse. Jeg erfarte også viktigheten av å ha lademekanismen på rett side i en situasjon som heldigvis kun ble et stressmoment for meg - og ingen belastning på dyr eller andre. Så, i stedet for at jeg overtok den riflen skal jeg finne en egen rifle. Jeg lar utstyrsfantasten boltre seg på andre felter og ønsker et rimelig våpen som holder lenge. Jeg har i utgangspunktet tenkt meg et budsjett på 5-10 000 kroner, nytt eller brukt. Tanker om kaliber Jeg har fått anbefalt 6,5-55 av et par av bygdas drevne skyttere. Men - inntil våpensøknaden er levert holder jeg vinduet åpent for andre kaliber, altså 30-06 og 308WIN. Demper eller ikke Jeg vil i utgangspunktet ikke ha demper. I jaktsammenheng tåler jeg fint et smell eller to, og på bane brukes hørselvern. Jeg ser derfor ingen vits i å bruke deler av et begrenset budsjett på dette. Foreløpige funn Savage har en veldig rimelig links-rifle, som flere har nevnt her inne. Jeg er pittelitt skeptisk til en så rimelig variant. Jeg ser også at Jaktdepotet har en Howa Hogue i en pakke til rundt 10 000 kroner (11 500 ink demper) som kanskje virker mer aktuell, men jeg vet ikke om denne kommer som links. Jeg har trålt gjennom butikkenes brukte våpen uten å finne noe som helst tilpasset oss på venstresiden, jeg har et auto-søk på finn som også gir inkelte treff, men jeg synes det vanskelig å vurdere de enkelte riflene opp mot hverandre siden jeg er rimelig grønn på området. Jeg håper derfor på velmente råd for å finne ut hva jeg skal dra på tur med i flott nordlandsk natur til høsten.
×
×
  • Create New...