Jump to content

ask4me2

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ask4me2's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Vil en serie 80 sikkring med låsing av tennstempel (hvis ikke avtrekket holdes inne) virke som en ekstra sikkerhet rundt farene ved "auto" hanefall? Har bare lest/hørt om de ekstra serie 80 delene som en sikkerhet ved dropp av våpen.... Har en SigSauer STX 1911 med disse serie 80 delene. Har vurdert å serie 70 modde denne med å ta vekk de fire delene og erstatte med en avstands plate, men det er kanskje flere gode grunner til å beholde disse og leve mes et litt mer "koplisert" avtrekk...?
  2. En slik feil vil vel i værste fall kunne medføre en full "auto tømming" av magasinet etter første skudd....? Ville vært forsiktig med å bruke en slik pistol før den var i orden. Kanskje lurt å teste med 1 enkeltskudd i magasinet til den var friskmeldt.
  3. Kunne det vært en ide å demontere en ny patron fra denne batchen, ta vekk kulen og tømme ut kruttet og bare få pistolen til å slå av fenghetten uten å bygge opp trykket og se om fikk samme deformeringen bare pga. tennålen. Da vil man vel få en indikasjon på om det er fare for overtrykk eller bare tennålen som skaper dette.
  4. ask4me2

    1911-tråden

    Godt poeng, vil selfølgelig ikke ha gjort noen varige justeringer på en slikt klenodiepistol annet enn å utskiftbare deler som kunne byttes tilbake til de originale. En slik remington R1 enhanced hadde sikkert vært lurere å begynne med, og heller være på utkikk og kjøpe et fint klenodie 1911 som en "reserve" senere.
  5. ask4me2

    1911-tråden

    Har en .45 våpensøknad inne, og har tenkt å gå for en 1911 plattformen hvis den blir godkjent..... Lurer i den forbindelse på hvilken produsent av 1911 som dere som har prøvd litt forskjellige kan anbefale/ ikke anbefale. Har også tenkt litt på å kjøpe brukt, og kanskje prøve å få tak i en klassisk "Kongsberg Colt" eller lignende. Er dette lurt med tanke på sikkerhet/presisjon og å bruke den i militærfelt osv. i feltløypa?
  6. Hvis det ikke lenger er tvungen registrering av gammle hagler, hvordan er reglene med kjøp og oppbevaring av ammunisjon hvis eier ikke har noe gyldig våpenkort for hagla og kaliberet?
  7. ask4me2

    Våpensøknad

    Takker for gode svar Stig, Er ganske fersk når det gjelder våpensøknader, derfor mange dumme spørsmål fra min side. Det er ikke ønsket om flest mulig våpen, men mer å forstå hvordan dette fungerer slik at man ikke gjør noe strategisk dumt i første søkerunde hvis man virkelig blir bitt av basillen
  8. ask4me2

    Våpensøknad

    For de av oss som kun f.eks er interessert i en .357 som kan skyte .38 også, hva skriver man i søknaden da for å kunne få lov til å kjøpe .38 hos utsalgssteder som g max o.l - i tillegg til .357? (Jeg bare lurer, for en S&W 686 står høyt på ønskelisten, med det formål og delta i grener med .38
  9. ask4me2

    Våpensøknad

    Diskuterte litt på pistollubben i går angående søkning på .357 revolver, og ble litt i tvil om hvordan denne burde angies i en søknad siden den jo både kan bruke .357 Magnum og .38 Spesial. Vil det f. eks bety noe om man oppgir .357 / .38 for antall våpen kalibere man ellers kan søke på?
  10. Så bare for å oppsumere, kjøper hun en S&W 617 og f.eks en S&W 686 så kan hun med den første (.22) delta i VM fin 6F, og muligens finfelt uten at hun har noe direkte fortrinn - men det er mulig.. Med en S&W 686 (.357) kan hun delta både i grovpistol, revolver og magnum1 på felt, siden man kan bruke .38 ammunisjon OG .357 med den, stemmer ikke det? Hvordan er det med å skyte med to hender kontra en på disse grenene? Og HVIS aktiviteten er såpass stor så er det mulig å søke om en .22 matchpistol senere til de grenene revolveren ikke egner seg så bra i? Setter veldig pris på svar
  11. Takker for mange gode svar, de skal videreformidles til personen som lurer (som forresten er en kvinne). Hun har holdt på en stund og det nærmer seg nå snart 6 måneder med aktiv klubbdeltagelse + ett feltstevne. I løpet av den perioden har hun fått en forkjærlighet for revolvere, og sier selv at en S&W 617 måtte være ideell til trening da den ikke er av de kraftigste ift rekyl. Dumt det er såpass få grener den egner seg med konkurransemessig, hun har virkelig blitt bitt av basillen. Hun snakket også om at hun kanskje istedet skulle valgt en Ruger MK III i .22 til finpistolklassen, og en .357 S&W 686 - slik at hun både kan delta i revolver OG magnum på feltstevner. Det som hun bekymrer seg litt over er hvor kraftig eventuelt en S&W 686 er i forhold til 617, og om hun da vil slite litt.. (Jeg har inntrykk av at mange nybegynnere vil kjøpe noe kraftig med en gang, men sånn er altså hun her ikke Noen tanker rundt de siste forslagene? Jeg vet hun setter veldig pris på tilbakemeldingen
  12. Jeg har en bekjent i samme pistolklubb som er veldig interessert i en S&W 617 revolver med kaliber 22 -når tiden er inne for å søke om egen pistol for første gang. Vedkommende har valgt seg ut denne fordi den skal være pålitelig, og veldig god å øve skyteteknikk med. Problemet slik jeg ser det, er at med en revolver så sliter man sikkert ift visse grener av konkurranser, fordi halvautomatiske våpen vil være bedre når det gjelder flere skudd på kort tid etc. Så hva kan man bruke en .22 revolver til? Er den å anbefale hovedsaklig til trening slik at man blir en god skytter, eller kan man også f.eks gjøre det bra i kategorien finpistol i feltskyting? Setter veldig pris på svar, og gjerne noen erfaringer rundt akkurat denne revolveren
  13. Fin tråd dette fikk nesten litt lyst til å besøke og handle fra HH i Danmark etter å ha lest den fine historien til trådstarter. Ser ellers i tråden ut til å være lurt å lese seg litt opp på våpen regelverket også.... En annen ting jeg lurte på i den forbindelse er regler rundt garanti/reklamasjon for slike våpen kjøp. Vil man f.eks. måtte gå i gjennom en stor papirmølle hvis våpenet må sendes til en utenlands forhandler ved feil/garanti , og har man forbruker rettigheter på våpen kjøpt i Norge som kan oppveie litt for høyere pris kjøpt i Norge vs. import våpen fra f.eks. Danmark.
  14. takker for raske svar Finnes det f.eks en annen muliget der man slår sammen og kan veksle mellom 9mm og .45 løp på en 1911, (mengdetrening med 9mm) kjøpe en god .22 matchpistol og de andre to 357mag til mag1. og 44mag til mag2? Edit: ser fra litt googling at 1911 .45 > 9mm ikke er så rett frem som jeg hadde håpet.....
  15. Hei, er litt i samme situsjon som trådstarter og vurderer valgene i førstegangssøknaden. Likte veldig godt denne rekreasjonspakka som Torf fåreslår. Stusser litt på hvorfor dette bare skulle bli sett på som 4 våpen og ikke 4.5 eller 5? Det andre er om det våpenet man nok kommer til å trene mest med (22lr) vil være optimalt. Avtrekket osv vil jo bli likt på .45 og .22lr, men resten av opplevelsen vil vel bli ganske forskjellig. Hvor lett er det å trene og skyte bra med et slikt .22Lr oppsett vs en Benelli MP 90 .22Lr? Har også hørt en del problemer med å søke om en 9mm for "tidlig" da dette kan fungere eskluderende for andre lignende kalibre.
×
×
  • Create New...