Jump to content

BlyBonanza

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

BlyBonanza's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Nå må du ikke glemme av at i herrens år 2016 er det UFATTELIG mye dårlig journalistikk, der konklusjonen kan godt være at 100% av jegere dør etter å ha spist elg
  2. På fugler er vel fmj the way to go om du vil ha et måltid etterpå (som Jim114 linker til). Rikosjettmulighetene er derimot meget god, etter hva jeg forstod på noen turgåere etter en innskytning i sommer. Jeg benyttet Norma Jaktmatch merket med "fogel". Denne har noe frisk (påstemplet) utgangshastighet (990m/s) uten at jeg har kronografert hastigheten. På sikt skal jeg ladde selv for rypejakta, men foreløpig blir jeg å bruke jaktmatchen. Alternativt så selger gmax litt tyngre, billigere og ferdigrullet fmj fra gecco som gikk bra (i rifla mi)
  3. Ja da er min lille mistanke om lokale variasjoner berettiget. Kan være greit å være obs på at det kan være slik. All bagasje sjekkes ja, automatisk med manuell gjennomlysing av "unormalt" innhold. Hvis det praktiseres slik overalt er det ingen grunn til ekstra avgift nei. Har bare reist fra TOS til kortbaneflyplasser nordpå, og der gjennomlyses alt ved sikkerhetskontrollen anyways. Gjorde meg forsåvidt ingenting at de sjekker. Kan være reisende som glemmer av dette, og i verste fall kommer et komplett våpen på avveie.
  4. Noe "ekstra" jobb er det. Vet ikke om det finnes felles retningslinjer, men ved Tromsø lufthavn må du vise vital del eller gjennomlyse begge aktuelle kolli bak spesialbagasjedøra. Det gjør vekterselskaper neppe på dugnad for flyselskapet, eller hvem som nå enn mottar regningen.
  5. Har selv vært i samme baner som deg. Største forskjellen på SV og tactical er nok overflatebehandlingen og "std." løpslengde ( du kan få dem levert i både i 51 og 60cm) Ellers er det vel lite. CTR har vel et semi-weight løp? Denne modellen er vel ganske ny så den har jeg ikke prøvd enda. Edit: Dette med justerbar kinnstøtte mener jeg at du ikke bør henge den så veldig mye opp i. Jeg skyter med en GRS, men synes det er kos å låne en rifle me sånn "kolbepose"-forhøyer, rett og slett for at den er mer behagelig.
  6. Siden økonomi er med i bildet anbefaler jeg som andre her: gå på bruktmarkedet etter en remington. Ligger en 700 LTR for 8500,- på finn og venter på deg. Du sparer mye penger om du sammenliknet med ny supervarmint eller LTR
  7. Prøver på nytt: Det er nok 1.5mm eller 1.3mm. Sistnevnte størrelse kan du finne i kjent bilrekvisitabutikk i et presisjonsskrutrekkersett
  8. Det er vel seljakt i Jarfjorden som er referert til. Mest aktuelt hvis du havner på Korpfjell
  9. Tips kan være å levere søknaden til troms innland selv om man streeeengt tatt skal levere til sitt eget. Innlandet brukte bare noen dager da de nok har litt mindre pågang.
  10. Det er bare å holde fast! Fikk papirene i posten etter 4mnd her i nordens paris... på dagen faktisk. Glem ikke at det sikkert er virrvarr uten like pga flytting osv. osv.
  11. Har en eldre modell av conquest og en ny victory ht 3-12x56 og jeg kan ikke forsvare prisforskjellen mellom victory og conquest når det gjelder lys på 6.5x forstørring. Her er det tydeligvis 2 vidt forskjellige meninger
  12. Siden det er jobbsammenheng tenker jeg at det er et annet budsjett enn en gadgetglad privatperson? Da kan du kontakte thales norge, men jeg vil tro du får bakoversveis av prisen hvis det bare er dyr du vil se på. Jeg er usikker på om de dealer med private. Nulsen nevner dette med kjøing av sensor og det tror jeg er en nødvendighet enda, værtfall for utstyr med høy deteksjonsevne. Har vært borti mindre håndholdte enheter uten kjøling i det private, men hær var bruken kun inspeksjon av maskiner. Løv, busk og annet vissvass hindrer all optikk, men termisk framhever objekter mellom hindringer bedre alle alternativer.
  13. Takker så meget! Da slipper jeg å stå med skjegget fullt av postkasser når stokken kommer i hus
  14. 111 med grs? 111 er totallengden orginalt, men trenger jeg ikke google til å måle for meg
  15. Er det noen eiere av t3 med grs sporter/varmint som kan måle totallengden? Skal kjøpe våpenkoffert og der hadde vært kjekt å vite om rifla går nedi med en framtidig grs stokk.
×
×
  • Create New...