Jump to content

AndersI

Members
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg skyter production fordi jeg liker at alle stiller med like forutsettninger. Det betyr at jeg kan sammenligne og lære av stageløsninger uavhengig om man har 16, 17 eller 19 skudd i magasinene. Alle scorer likt, ingen minor/major. Så det er bare performance som er faktoren. Og så er det for det er der jeg finner flest å konkurrere med på alle nivå. Da har jeg nok av konkurrenter å sammenligne meg med både over og under meg på lista, som jeg finner motiverende.
 2. Jeg kjøper Hoppes No9 hos Våpensmed Ole B. Vatland i flekkefjord. http://www.vapensmed.no/vaapenrekvisita ... -no9-150ml Midlertidig utsolgt nå men fikk senest 2 bokser i vår.
 3. Prøvemontering før Cerakote: Byttet ut originale sikter med Vogel Dynamics sikter også.
 4. Glock sliden er meget tykk i godset. Og det er god klaring så det skal ikke være noe problem med svekking av sleiden Og nå er den endelig tilbake fra maskinering! Den har da vært inne i 3 måneder den også før de fikk tid til å ta den. Resultatet ble meeget bra! Portingen i sliden på venstre siden kom midt i teksten så måtte fjerne all tekst på den siden.
 5. Delene var i Danmark rundt 4 måneder før det passet å hente de igjen. I mellomtiden så fikk jeg begynt på sliden. Målte og tegnet opp sliden som original først. Og begynte så på designet for utfresingen. Hadde bare ene siden å forholde meg til så hentet litt inspirasjon fra andre prosjekter. Endte opp slik: Ga tegningene til ett maskineringsverksted vi bruker på jobb, og avtalte at de skulle ta det litt innimellom når de hadde tid. For morro skyld veide jeg sliden for å se ca hvor mye lettere den ble etter maskinering.
 6. Titan Nitride er mye sterkere enn orignal overflatebehandling. Det er grunnen til at det brukes på for eksempel borrer, freser og dreiestål. Så det skal ikke bli merker i coatingen under skyting. Løpet varmes opp til 400 grader under påføringen, så jeg var litt redd for at presisjon skulle påvirkes men andre bruker samme behandling og man får ferdige løp med coatingen så regnet jeg med det skulle gå bra!
 7. Fikk beskjed om å glassblåse delene som skulle coates, og preservere de slik at de ikke rustet før de kom fram: Mitt lokale våpenkontor hadde ingen problem med at jeg sendte løpet ut av landet, men henviste meg til tollkontoret. Tollkontoret skrev skjema på midlertidig utføring av våpendel, og ba meg komme innom når våpendelen kom tilbake til Norge. Jeg søkte så Dansk politi om midlertidig innføring og utføring av våpendel. Etter noen uker fikk jeg tillatelse til å innføre/utføre løpet inn og ut av Danmark. Dessverre så er det kjent at Dansk post ikke tillater transport av våpen eller våpendeler. Det hele endte opp med at løpet ble levert i Århus personlig. Det ble endel diskusjoner når løpet skulle gjennom tollen i Hirtshals. De var ikke interessert i papirene fra Dansk politi. De hadde egne papirer og var mer interessert i verdien på løpet slik at de kunne ta avgifter på det. De gikk til slutt med på at siden delen skulle ut igjen så var det ingenting å ta avgifter på. Fylte ut deres papirer og fikk slippe igjennom. Følelsen etterpå var vel at siden løpet ikke skulle sendes med Posten likevell så hadde det ikke vært nødvendig med noe papirarbeid i det hele tatt utenom papirer fra Norsk toll på at våpendel var midlertidig utsendt. Etter noen uker var delene ferdig og kunne hentes i Århus:
 8. En forutsetting for å fortsette prosjektet var TiN Coatet løp. Jeg søkte endel på forumet for å finne alternativ, men det virket som ingen i Norge holder på med TiN coating. Jeg forespurte de fleste leverandører av våpendeler i Norge om de kunne levere nytt TiN coatet løp til G26. Tenkte egentlig å skaffe ett Lone Wolf eller lignende løp ferdig og montere. Brownells svarte raskt at de ikke kunne skaffe det jeg ville ha, resten svarte ikke på mail engang. Alternativ 2 ble da å undersøke om noen kunne TiN coate mitt orginalløp. Jeg googlet opp og ned av bedrifter i Norge. Sendte mail til alle som drev med coating. Ingen utførte TiN Coating lengre. Søkte ble så utvidet til Sverige. I Sverige er det flere som utfører Tin coating. Men det skulle vise seg vanskelig å få til. De fleste ville ikke ta i våpendeler, andre ville ikke ta i mot deler som kunne forurense produksjonen deres. De hadde prøvd før, og hadde endt opp med å måtte rense maskinene i dagesvis etterpå. De som hadde muligheten til å utføre sa nei til å utføre det når det kom fram at jeg var en privatperson og ikke hadde noe volum å komme med. I Sverige prøvde jeg Ionbond, Impact Coatings, Helix og Oerlikon som hadde utstyret, men kunne ikke hjelpe på grunn av retninglinjer. Etter å ha fått nei fra alle jeg spurte så ga jeg litt opp. Etter en stund fikk jeg en forespørsel fra en person med Dr. grad i fysikk som lurte på hva jeg ønsket å oppnå med denne typen coating på ett våpenløp. Etter å ha forklart saken og ideen ble jeg henvist til Teknologisk Institut i Århus. Miljøet innenfor denne typen coating viste seg å være relativt lite og TI skulle ha utstyret som trengtes. Fikk navnet til en Dr. på tribologiavdelingen som skulle kunne hjelpe med belegging. Jeg sendte mail til vedkommende og fikk umiddelbart svar om at det skulle kunne bra. Så fikk jeg en telefon der han spurte mer om hva jeg ønsket å oppnå med coatingen. Han anbefalte TiAn coating istedet for TiN coating, som ga enda mindre friksjon. Men denne var matt grå så jeg forklarte at gullfargen var halve vitsen De sa at det ikke var noe problem å begge delene, men var bekymret for hvordan de skulle behandle våpendeler.
 9. Tenkte å dele litt fra mitt Glock 26 Prosjekt. Har lenge sett på bilder av Zev / Salient Arms Glocker og vurdert å lage noe lignende av min Glock 26. Ting som går igjen på custom Glocks har stort sett vært TiN Coating på løp og portet sleide. Glock 26 er noe kort til å presse inn for mye maskinering på sleide så etter mye leting og vurdering så tenkte var det følgende bilde som ble inspirasjonen til prosjektet: Jeg er for såvidt ikke noe spesielt Glockmenneske, men kjøpte min G26 Gen 4 og har ikke angret. Den vekker oppsikt på banen og jeg har alltid likt størrelsen og utseende. Bestemte meg tidlig for at den skulle få en permanent plass i samlingen. Som spesialpistol så er den kanskje ikke den mest konkurransedyktige, men definitivt en morsom pistol. Så da tenkte jeg at man kunne gjøre noe litt spesielt ut av den også
 10. http://rogalandsavis.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=100506
 11. Ringte til Norwegian og spurte. Fikk etter 15 min snakke med en som ikke forstod spesielt godt norsk, eller viste noe spesielt om det. Hun spurte en annen som mente det gikk fint å sende våpen (uten vital del) i bag så lenge den var normal størrelse og ble sjekket inn. Hun sa også ja til at ammunisjon kunne sendes i samme kolli så lenge vital del var i annet kolli. Så da pakker jeg våpen i en liten hardcase og putter den i rangebag sammen med ammo og alt annet utstyr. Putter vital del i annen bag og prøver å sjekke de inn. Så får jeg eventuelt flytte over ammo til den vanlige baggen om de ikke vil sende våpen og ammo sammen når jeg står der. Takk for svar!
 12. Hei! Når man skal ut og fly med handvåpen, kan jeg bare sjekke inn hele rangebagen med våpen, rigg og ammo++ Eller må våpen og ammo innsjekkes i hardcase eller lignede? - Anders
 13. Bra det løste seg! Nei jeg tror ikke det er annet en fargen som skiller de
 14. Argument for å få kjøpe en 9mm til Grov og en til militær Felt regner jeg med...
 15. Min Tanfoglio Stock III Xtreme holder 1360g uten problemer. Selv etter 5000 skudd. SA only modellene har lavere avtrekksvekt igjen.
×
×
 • Create New...