Jump to content

Krabbelars

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Krabbelars's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Krabbelars

    Vendbar camo

    Vurderer å kjøpe meg et nytt sett med overtrekkscamo. Har kikka på dette settet med vendbar sommer/vinter camo. Det eneste jeg stusser litt på er om sommer/høst camoen er litt for mørk på denne til å fungere bra? Dressen skal brukes til jakt på ulikt smårovvilt. http://www.jaktfall.no/produkt/mossy-oa ... akke-strxl" target="_blank Noen som har erfaring med denne dressen eller har synspunkt?
  2. Hei folkens! Har bestemt meg for å overvåke hjortstammen på gården noe mer, og kunne tenkt meg å supplere med et mms-viltkamera. Noen som har erfaring med gode mms viltkamera? Ser etter noe til 2000-3000 kr. Fint hvis det er brukervennlig også. Spørsmålet er så hvilken teleoperatør og type abb.? Mange abb. har fri mms blant annet. Vil disse kunne brukes i et viltkamera?
  3. Har selv en tikka t3 lite kal 6,5 jeg bruker som allround rifle. Er storfornøyd! Ganske lett rifle, svært presis, godt avtrekk m.m. En kompis har brukt sin T3 svært mye i noen år nå, han og er meget fornøyd. God rifle til den prisen vil jeg si. Hvis jeg skal si noe negativt i det hele tatt, så må det være at det er litt plastfeeling over stokken (logisk nok siden den er av en type plast). Men det gir jeg blaffen i da den den er 100% funksjonell etter min erfaring. Stokken kan jo byttes ut hvis man er gira på noe som gir mer godfølelse å holde i.
  4. Mange plasser langs kysten av Sogn og Fjordane, Møre og Romsadal og Sør-Trøndelag er det mye mer svartbak og gråmåse enn det var bare ti år tilbake. Ser bestanden av blant annet krøkkje, småmåse og ærfugl drastisk er redusert. Stikke høl i egga om våren er ganske effektivt hvis du veit hvor stormåsen har reira, men det er jo en jobb som tar en del tid... Antallet stormåser virker uansett uendelig, og kan ikke forstå hvis ikke noen av de begynner å sulte ihjel snart...? Egg, andunger og gåsunger går ned på høykant. Ser de jager rundt reira til krøkkja og småmåsen også. Noterte meg mer skyting og ødelegging av stormåse-egg før, virker mer som folk har gitt opp kampen mange plasser nå egentlig...
  5. Jeg skal forsøke å belyse denne debatten med noen betraktninger. Jeg kjenner flere sterkt involverte parter i denne saken, og er noe involvert selv som odelsgutt(dog i et mindre rovdyrbelastet område). Jeg har pratet utallige timer med flere av disse personene om dette temaet. Mange av disse er svært reflekterte og fornuftige mennesker (til tross for at noen vil kalle de «politisk ukorrekte i utseende og framtoning). Man må også huske at denne konflikten stikker dypt, for dypt til at den kan drøftes uten at følelser blir involvert. Uansett, bakgrunnen for hele denne debatten bygger på mer enn akkurat denne ulvedebatten. Debatten nå er mer et oppbluss av en grunnleggende fortvilelse som har ligget der i flere år. Det dreier seg egentlig om hele rovdyrproblematikken. Menneskene i flere bygdesamfunn kjenner på følelsen av at storsamfunnet belaster en liten del av befolkningen, for og utad rettferdiggjøre sin egen rovdyrpolitikk. For mange av menneskene i disse bygdene er bruk av naturen en viktig del av livskvalitet og livsstil. Bærplukking, unger som kan leike fritt i skogen, skogsarbeid, landbruksnæring, turgåing, jakt, jakthundtrening m.m. Viktig kultur, viktige tradisjoner. En del av livsstilen på disse plassene gjennom generasjoner. I mange av disse områdene, dog i ulikt omfang naturligvis, oppleves trusselen fra disse rovdyrene som ødeleggende for deres livsstil. De føler seg ikke tatt på alvor, og de føler seg latterliggjort. De opplever situasjonen som et overgrep fra storsamfunnet, og de blir ikke hørt eller tatt særlig hensyn til. Bør vi ikke lytte mer, og ta mer hensyn til de som må leve med konsekvensene? I tillegg må vi ikke glemme fordelene med landbruksnæringen i disse områdene. For hvert årsverk i landbruket sysselsettes 2 personer i andre næringer (Meieri, slakteri, transportsektor, verksteder, forhandlere av utstyr, håndtverkere, forsikringsselskap, bank, regnskapssektoren m.m). Og hva med matvareberedskapen? Naturkatastrofer, husdyrpandemier, krig, og velstandsvekst i Kina og India, kan alle påvirke vår mulighet til å importere mat til egen befolkning. Skal vi virkelig gjøre oss enda mer avhengig av andre for å sikre vår egen befolkning mat? Hva skjer da i krisetider? Og er det riktig å importere mat fra fattige land som egentlig behøver maten selv, når vi tross alt har en masse ubenyttede ressurser til matproduksjon i vårt eget land? Flere av rovdyrene vi har i Norge er ikke engang truet som art, og ulv og bjørn er i stor grad gjeninnført etter å ha vært mer eller mindre borte fra norsk fauna i lange tider. Er det virkelig verdt det?
  6. Kan virkelig anbefale kkimport, utrolig god service, rask levering og gode priser. Har selv varianten som heter Troax siden jeg har ganske store polarhunder i min gård. Som underlag bruker jeg slike betongheller med singel "støpt inn" i toppen av hella. Fungerer veldig bra, sliter passe godt på klørne også (om sommern klypper jeg nesten ikke klør). Syns disse hellene har akkurat passe struktur, har sjelden poteproblemer på mine hunder, da de blir passelig "herda" av strukturen på disse hellene. Har laga sluk i enden av hundegården, og hellene er lett å skure/reingjøre og spyler rett ned i sluket. Har en større bod i tilknytting til hundegården, inne der har hundene hver sin kasse de kan ligge i. Hundene har alltid god plass inne når det blir varmt ute, og lunt inne når det blir kaldt ute.
  7. Brukt Beretta 686 er utvilsomt et godt kjøp for mange, hvis du får tak i en. Ellers kan Lanber anbefales, du får mange av de for 7-10k nye. Solide saker, ei hagle som ikke svikter deg. Mener de finnes i damemodeller også.
×
×
  • Create New...