Jump to content

jegerfersking

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

jegerfersking's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har vært i samme båt som deg i år, ikke lett å velge en førstegangs rifle. Ville holdt en god knapp på Ruger sine våpen. De har et kjempefint system med kikkert ringene sine som tillater at du kan bruke forskjellige kikkerter ut fra jaktbehovet. Enkelt å bytte fram og tilbake. Sammenlignet med andre bytte rundt systemer, så sparer du masse penger om behovet skulle være der. Ser at noen har nevnt Ruger sin american rifle, styr langt unna. Ta Weatherby våpenet i stedet. Jeg har sett på denne american riflen, og riflestokket er så myk at du enkelt kan vri på forskjeftet uten å legge noe muskler i det. Hadde Ruger fjernet avtrekker sikringen, levert med sitt vanlige kikkert system og byttet ut stokken med en avstivet modell slik som Tikka T3 Lite og fått frittliggende pipe, så kunne american riflen glatt kostet 1000-2000 kroner ekstra og blitt en god konkurrent til Tikka T3 Lite.
  2. Cardinal slo meg på målstreken der. Når ikke en gang AR-15 i 223 eller 308 er godkjente til jakt (er ok til DSSN) kan du bare se bort fra hele greien. Militært utseende.
  3. Skal på ferie om ikke lange tiden. Regner med at returen blir via Oslo og Drammen, så meget mulig at jeg sniker meg en liten tur innom en forretning eller to og "tar en kopp kaffe" mens resten av familien kan gå på kafe. Føler på mange måter at utvalget i butikker på vestlandet er litt "så som så", man får ikke plukket på så altfor mange modeller samtidig. Hvordan den var den man så for 3 uker siden, ikke alltid like lett å sammenligne med den man ser i morgen.
  4. Skal ha meg en tur til Bergen etter hvert, og da er så klart søilen og nye butikken det et nødvendig stoppested. Har de Ruger 1 inne fortsatt som balter henviser til, så kan jeg se på den også. Liker egentlig ikke V.S. så veldig mye, de har tatt en del av pengene mine. Har vært mer enn ett tilfelle at en tur innom dem etter ammunisjon har endt med papirarbeid for våpenkontoret....... Eneste er jo da, at den har fått gode reviews på andre siden av "fjorden". Men fant vel ut til slutt at skyting visstnok da var gjort uten to-fot men med støtte/anlegg nærmere magasindelen av våpenet. Men er generelt sett alltid litt skeptisk til sluttresultater/dom i slike blader/nettsteder. Har sett på en Rem 700 med svart plaststokk, tror det var den rimeligste utgave sjappen hadde inne der nå. Men har følelsen av at der er en del dritt slenging om denne riflen her på kammeret hva gjelder presisjons problemer etc, så da blir jeg litt skeptisk. Men hvis de nye utgavene er ok, så er det jo definitivt et alternativ, prisen er ikke noe å si på. Glasspynten på toppen blir i det sjiktet som gjør at om jeg sklir og knuser den i bakken, så får jeg ikke hjertestopp. Får heller ta ulempene som følger med kikkert i 2500-4000 klassen den første sesongen eller to.
  5. La oss slutte å fable og spøke. Mauser byggesett er og blir uaktuelt. Har styrt tidligere med et "oppfriskningsprosjekt" på en 1911 (ikke ferdigstilt ennå...), man kan like gjerne kjøpe fletta nytt hva gjelder kroner og øre. Jeg har plukket på en Ruger American, men denne slår jeg nok fra meg. Inntrykket jeg sitter igjen med er at plaststokken er litt ustødig framme hvor stokk og løp møtes. Når det gjelder compact rifler utgår disse nå for meg også. Etter å ha forsøkt en, sitter jeg igjen med følelsen av at jeg er nødt til å forlenge stokken for i det hele tatt å kunne benytte den optimalt ved skyting. Er ikke stort høyere enn 177, men kort stokk er for kort. Tikka T3 Lite virker som et ok våpen, men allikevel, får liksom ikke noen "god-følelse" av å håndtere den og dermed heller ingen kjøpelyst. Eneste som gjenstår å få sett på er Weatherbyen og Ruger sin all-weather.
  6. Viktig å tenke sikkerhet også, i tilfelle man faller og slår hodet. Kanskje en tidsriktig hjelm på knollen så er man garantert å få være med på hvilket som helst jaktlag?
  7. Du kan slappe helt av, pris og verdi står ikke i opp mot hverandre. Skulle jeg gjort noe, hadde det vært med den HVen som jeg har pr i dag. Kikkerten står ferdig montert på riflen med sidemontasje og hele sulamitten. Hven jeg har går helt finfint den. Ut fra hva jeg kan se på reinskiven så skal alt både innenfor og forbi 100 meteren gå ned Dette er også grunnen til at jeg vil holde første storvilt oppsettet nede i pris. Å selge er noe som aldri kunne falle meg inn å gjøre. Bare tanken på å skilles fra "bæjbisene" i skapet gjør vondt i hjerteroten . Viser det seg at storvilt ikke var helt greien min, så blir pangen stående i skapet om der en eller annen gang skulle dukke opp et behov igjen.
  8. Kjempeflott med all responsen . Regner med at for Varegga sitt tilfelle, så tar man våpenpuss på vei ned med fløibanen ? Spøk til side. Kanskje det kunne vært noe å hatt en tråd for hvert fylke hvor man kunne legge inn info om jaktterreng og kontaktinfo?
  9. Var så syndig å spasere inn i en liten våpensjappe...kjøpte intet, men allikevel. De hadde en k98 (ja jeg vet hva jeg har skrevet om "skal ha ny"... .....) med sidemontasje og kikkert. Stokken var skiftet men hadde en stygg flenge i lakken på ene siden, kamret i 30.06 og løpet sin blånering var ganske lys på fargen. Hevearmen var smidd om, men ellers originalt avtrekk og sikring. Første tanken da jeg forlot sjappen var at denne kunne jeg brukt i høst til jakt, og vinteren kunne jeg brukt til å pusse opp stokken, byttet løp (kammerets medlemmer har sikkert mange gode tanker omkring etc her i gården, i hvert fall ut fra hva jeg kan e fra mauser temaene ) og kost meg inn i granskauen med oppussingshobbyen... Er der muligens noe galt inne i hodet mitt? Eneste var at de skulle ha to og et halv tusen for den. Er vel litt i overkant, eller?
  10. Svært lite omkring rifle på kurset jeg deltok på i 2013 også. Hovedfokus var hagle. Den praktiske delen ble vel gjennomført med 12-16 hagle skudd, og for dem som ønsket det 5 skudd med .22 på rein skiven og mulighet til å ta 5 skudd med en .308. Med andre ord, ingen verdens ting i opplæring/instruksjon på hvordan bruke en rifle og skytestillinger.
  11. Er der ingen som kjenner til salgssteder for jaktkort til småviltjakt ? Vil jo tro at der er andre steder å jakte enn kun dem som er på inatur.no. Hadde vært kjekt å visst hvor man i de siste årene har henvendt seg for kjøpt av jaktkort...
  12. Noen som har kjennskap til om hvor man kan innhente informasjon om jaktterreng for småvilt som er "åpne for alle" i Hordaland? Har hørt at der skal være noe i området rundt Gullfjellet som selger dagskort etc til dette området, men omtrent der stopper det. Hadde vært kjekt å visst om dette/disse utsalgsstedene samt andre steder i fylket. Som beskrevet i emnetittelen, områder som ikke er på inatur.no
  13. Heisann godtfolk! Noen som har jakterfaring med Redfield sine revolution kikkerter, og kan gi noen tilbakemelding på disse? Tenkte bruk til hjort/villrein. Har en Redfield fra før, 2-7x33, men denne er kun brukt på dagtid mot farlige pappskiver.
  14. Drar til med enda et spørsmål her har undertoner av løpslengde. Har virrer litt rundt med ballistisk kalkulator på kulevekt/hastighet og hvordan anslagsenergien faktisk endrer seg forholdsvis drastisk ved 16" og 22". Har tatt utgangspunkt i -5m/s pr cm. Finnes der en (u)skreven tommelfingerregel på hva anslagsenergien minimum bør være på reinsdyr på det hold man skyter?
×
×
  • Create New...