Jump to content

JLmorten

Members
  • Posts

    88
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by JLmorten

  1. Har en Victory som jeg har lagt for salg og vurderer å selge. Den er i Kaliber 6XC. Får spørsmål om data på Løp. Stigning,lengde og tykkelse står på hjemme siden. Men spørsmål om antall Bommer finner jeg ikke. Har sendt mail til produsent, men ikke fått svar . Noen som vet hvor mange bommer det er, eventuelt hvordan en finner ut?
  2. 6XC fungerer utmerket i min S&L Victory. kjøpte rifla ny med 6XC så vet ikke hvilke magasin det er. Men kan ta en titt å se om det står noe på det.
  3. Faen då at denne rifla kom nå. Akkurat det jeg er ute etter. Perfekt rifle for drivjakt på Villsvin i div Europeiske land. Bare flaks at jeg kjøpte ny rifle like før sommeren... Heldigvis så er ikke denne BRX1 i så mange kaliber enda. Så da bør jeg klare holde meg fra kjøpe nå helt med det første. Tenk å fått en BRX1 i 450 Marlin kaliber, da hadde eg brukt gullkortet og bestilt en asap.
  4. Har ikke skutt med S20, men var i butikk og siklet litt på denne. Så selger tok den ned og jeg fikk tafse litt på denne med begge stokkene. Når jeg forlot butikken etter dette var denne rifla strøket fra ønskelista mi. Jeg likte ikke noe ved denne rifla, snakker ikke bare om stokken. Så om du har mulighet, stikk til en forhandler å få tafset litt. Så vet du i vertfall hva du får ved kjøp...
  5. Har fått meg en S&L rifle i 6mm XC. Rekylen i en slik rifle er jo ikke noe særlig å klage på. Men så har jeg en Vertebrae rekyldemper i 338, og tilfeldigvis hadde jeg vist et adapter med riktige gjenger for nye rifla. Så jeg måtte jo bare prøve denne. Og makan til forskjell. Dette var jo sykt. Er jo nesten mulig å se treffpungt. Dette fikk meg til å gruble litt. Vill en tilsvarende rekyldemper i riktig kaliber være vesentlig bedre?? Skal jeg vurdere en egnet rekyldemper til denne rifla? Dette blir hovedsakelig rifle for banen og øvelse. Eller skal jeg si meg fornøyd med denne 338 demperen å bare bruke denne.
  6. Hei Får vel gjerne melde meg inn her jeg også. Kjøpt meg en Victory i kaliber 6XC med den nye Kompositt stokken. Har fra før KKC på jakt riggen, men ønsket teste en GRS for raskere/lettere justering på bane/jaktfelt osv. Kom egentlig over en brukt Victory med nye stokken. Fra forhandler, kunne få på 6XC løp uten tillegg. Men den rifla ble kjøpt rett før jeg fikk slått kloa i den. Fikk da en pris på ny tilsvarende rifle. Og slo til på dette. Hadde ikke mulighet til å få prøvd den nye stokken, Så tok en sjangs. Ble fortalt av forhandler at dette så og si var helt likt og kopi av Blaser R8 sin stokk. Var på banen i dag og fikk testet for første gang. Ble skutt med ferdig rulla ammo. Hylser skal brukes til hjemmelading. Samlingene var det ikke noe å utsette på. Hadde ikke med meg noe å måle med. Men skjøt flere serier for skyte inn sikte, og en 10skuds serie så tett at 2lapper dekket over samlingen. Skutt fra Benk med sandsekk. Skal ikke skryte på meg så god skyting uten. Men så var det denne Stokken da. Kan si mitt første inntrykk. Solid og godt grep, virket veldig robust og sterk i smale området rundt grep Bakre del av kolben har en hol lyd, er jo justering osv så er holt her og ikke massivt. Selve justeringen er det jeg er mest skuffet over. Virker litt rikkeløst og klarte ikke skru høydejusteringen så fast som jeg kunne tenkt meg. er ikke noen hakk eller spor å skru fast i. En klemmer bare over selve skinnen/delen som går ned i kolben. Det var fult mulig å trykke ned kinnstykke med handmakt. La merke til at kinnstykke ble gradvis lavere ved skyting. Nå var det smørt med fett på nede i sporet for kinnstykke. Skal prøve vaske vekk og se om dette også gjør det litt lettere å skru fast kinnstykke uten bruk av verktøy. Håper forresten ikke at en Blazer R8 til 100K + har samme stokk/patent. Stokken er også litt skjev i forhold til løp, mere klaring på ene siden. Men pipa tar ikke i stokken. Kan hende jeg bør få stokken bedda. Kan få tatt noen bilder av selve justerings delen av stokken om noen er intr. i detaljer rundt dette. Men ellers veldig fornøyd med rifla.
  7. Fått snakka med de som har godkjent søknaden. De viste heller ikke hvem som hadde ført på .223 i kaliber felt. Sansynligvis bare lokal Lensmann der jeg leverte den inn, slik at det ikke skulle stå tomt felt og søknad skulle bli avvist. Men har nå fått en mail og legge ved søknad om dette skulle bli et problem hos forhandler. Må si at Politi har vært svært hyggelige og jeg har per dags dato ikke har noe som helst negativt å si om de.........
  8. Noen Her som har jaktet med Federal Fusion 200gr fabrikk lada ammo? Kjøpte noen esker for å teste kula samt trengte noen nye hylser å teste. Fusion er lada saftig og jeg får 805m/s i min rifle. Lurer på hvordan disse ekspanderer? Tilsvarende Woodleigh kulene funker best i hastighet på rett over 700m/s. på Hjort. Har ikke pressa disse opp mot 800m/s, men hørt med andre som har sagt Woodleigh ekspandere stygt i di hastighetene. Den Fusion ammoen skyter forøvrig sykt bra, skyter 5skudds serier ned i 20mm
  9. Har kun ei hagle, ei og ei rifle med .308 og .338fed løp. Så blir ikke noe i nærheten av dette.. og ja blir jaktvåpen. Men for hjort,rådyr osv har jeg fra før. Ny rifle blir også treningsrifle.
  10. Sendte inn en Søknad på rifle. Skrev ikke noe oppe i kaliber felt på toppen av søknad, men kaliber valg fra .223 til 7mm i kommentar felt midt på siden. Har gjort dette før også, men da har jeg fylt ut dette på lokalt Lensmanns kontor og person som godkjente var med å fylte ut skjema . Nå skal alle skjema sendes inn. så ikke den muligheten lengre. Trur derimot jeg har skrevet et kaliber i Kaliber felt på toppen av søknad før, og alternative kaliber i kommentar felt. Men husker ikke helt. Det som jeg lurer litt på nå. Har fått søknaden godkjent og i retur. Og det har blitt skrevet inn .223 i toppen på søknad i kaliber felt av dem som har godkjent. Det står forsatt kaliber .223 til 7mm i kommentar felt. Klarer ikke og se om søknaden er låst til .223 eller om jeg kan gå til forhandler og handle meg et 6mm eller 6,5mm kaliber?? Håper jo de har skrevet inn .223 i feltet på toppen bare for at det ikke kan stå tomt. Har prøvd og sende mail til dam, men ikke noe respons. ENDA...
  11. Har en X-bolt med Muffe og 2 løp. .308 og .338Fed. Hvor første er orgnalt løp men tilpasset Muffe systemet. Med .338Fed Skyter jeg inn uten noe skrudd fast på løp. Skur jeg på en Svemko demper blir treffpungt et stykke lavere, 15cm eller noe slikt. Husker ikke tall. Men det er helt Loddrett fall. Slenger jeg på en Vertebrae Rekyldemper ender jeg opp ca 7cm under treffpungt uten noe på løpet. Dette virker logisk og har vel med økt tyngde med svingninger og gjøre Med .308 løpet, så flytter treffpungt seg like mye ut til ene siden som nedover når jeg setter på demper. dvs ned mot klokken 4. ca 15cm på 100m. Er dette et resultat av løps svingninger eller andre faktorer også?
  12. Med 200gr Woodleigh. Skyte jeg inn sikte på 155m, er jeg 4cm over på 100m, og 4cm over på 180m. dvs med beregnet hjerte på 8cm så kan jeg da sikte midt i fra 0-180m uten tenkte noe på dette.. Har ikke skutt så mye med 308en min, men på disse avstandene er det heller ikke noe jeg gidder tenke på. Skal en jakte fugl osv så er det vel noe og si. Jeg har skutt inn på 100m, kommer ikke til å bli noen lengre hold en ca 100m der jeg jakter hjort. Skyter jeg midt i på 100m så treffer jeg 16cm lavere på 200m.. Med 6,5x55 rifla mi traff jeg ca 8cm lavere med Jaktmatch fra 100 til 200m. Husker ikke forskjellen med 156gr Laupa jakt kulene.
  13. Jeg har Rafdal muffe på min X-bolt. Har skrudd ut/inn løpet noen ganger og treffpungt endring er ikke målbart. Kanskje om man måler med micrometer, men for det blotte øye er det ikke forskjell, og rifla samler nokk helt ned til 10mm på 100m om skytteren har god dag. Servicen hos Rafdal var også helt topp. En kan skru ut løpet for hand, fikk beskjed om at jeg ville ha det til å sitte fastere kunne en bruke verktøy til å stramme til noe. Selvsagt bruke riktig verktøy og fremgangsmåte da. Jeg bruker noen arbeidshansker med gummiert gripflate når jeg skrur til. Kan skru det løst for hand, men har aldri løsnet. Er forøvrig helt naturlig for meg og holde igjen løpet når jeg skrur av demper. Så om dette er et problem er nokk ikke muffe rette valget.
  14. Her er foresten et Bilde av Rifla også. Det står en Svemko Rekyldemper på der. Måtte jo prøve en slik siden jeg har Svemko demper. Men det er en 10cm lavere treffpungt med demperen enn med denne rekyldemperen. Med Vertebrae rekyldemper er treffpungt i forhold til lyd demperen 5-6cm høyere. Denne demper også rekyl bedre. Så ved mengdeskyting blir denne brukt. Forskjellen med lyd demper og null tilbehør i enden av løpet er 15-20cm høyde forskjell på 100m. Dette er hovedgrunnen til jeg bruker Rekyldemper. Slippe å skru så mye opp og ned. Får ikke målt forskjell i hastighet med demper eller rekyldemper. Pga jeg har en magnetospeed Sporter.
  15. Jeg har en X-Bolt med 338Federal løp. Muffe løsning. 51cm langt løp. 1:10 snurr. KKC Stokk og Leica Fortis 6 med QR Montasje. Ringene er oppgradert til QR ringer fra Nubben. Skutt lit forskjellige kuler og krutt. Men her er Jakt ladningen min. 200gr Woodleigh PP SN, 46gr N202 og hastighet på 750m/s. Samling på ca 20mm. Ladet med 47gr og hastighet på ca 775m/s samler også bra, mens syns jeg får noen avstikkere innimellom da. Alle krutttyper jeg har prøvd, har gitt best samling på ca 750m/s, uavhengig om dette har vært maks ladning for valgt krutt eller god del under. Med andre krutt typer enn N202 har samlingene økt en del så fort hastighet på denne kula passerer 750m/s. Jeg må derfor lade en god del mere med 47gr og skyte store serier for se/utelukke om det kun har vært skytteren som er skylda i et par avstikkere. Må også teste i vanndunk. Har også testet Scirocco II. Samler ganske bra, og veldig bra ekspansjon i vanndunk. Men har ikke fått testet og skutt denne kula med Hylsene jeg nå bruker. Når jeg testet denne kula, og flere andre. Brukte jeg Starline hylser. Jeg hadde ikke tenkt på at disse hylsene kunne være så mye tyngre og ha så mye mindre volum som de hadde. Og jeg ladet ladestige og så etter trykktegn på hylse. Klarte ikke se trykktegn, men målt hastighet var noe høyere enn forventet. Data, hylsevolum osv osv ble lagt inn i QL som da sa kraftig overtrykk. Dette ga en liten aha opplevelse, Ble litt skremt av de talla der. Slik at jeg nå dobbelt kontrollerer og trippel kontrollerer alt. Bilde av Scirocco kula skutt i vanndunk er skutt med Starline hylser og alt for mye overtrykk. Men med hylsene jeg bruker nå skal det være fint mulig og oppnå samme hastighet uten overtrykk. Hastighetene er målt ved munning, ikke på 100m hvor Vann dunkene var..
  16. Hei Jeg har Svemko Hunter til min 338 federal. Er vel 9,3 om jeg ikke husker feil. Uansett den funker bra. Demper selvsagt lyden og rekyl dempes mye. Angående vekt, vel om det er snakk om vekt ved bæring av rifla så er 500gr 500gr uansett form og materielle. Men til skyting så vil jo ting være litt annerledes. En demper på 500gr som går 10cm innover løpet og 10cm framføre vil jo føles annerledes ut enn 20cm framføre. Så for min del ville jeg tenkt litt på dette også å ikke bare sett på total vekt.. Å i tillegg til at det er lit stas å skrøyda på seg at ein har titandemper så liker jeg at det er mulighet for bytte innmat om en skulle bytte kaliber eller noe slikt..
  17. Lurer litt på smøring av bolt. En rifle jeg hadde tidligere, når den ble kjøpt følgte det med en liten tube med en form for hvit greas. Skulle brukes på polten. Funka veldig bra. På X-bolt rifla som jeg har nå. Til den kjøpte jeg en spray boks med olje som selger anbefalte.kan brukes på alle våpen deler. Sprayer inn bolten når jeg setter den i skapet. Men tok noen ladegrep med denne olja på, å det kjentes ut som olja hadde motsatt effekt enn smøring, det lugger å glir dårlig. Tørker vekk overfladig olje/smøring når jeg skal bruke rifla. Men vil gjerne bruke noe bedre enn den spray boksen jeg kjøpte. Så lurer på hva folket smører bolten med og hva anbefaler dokker?
  18. JLmorten

    .308 til .458

    Litt nysjerrig. I en rifle for .308 med SA bolt. Er det noen varianter av .458 caliber som kan brukes i en kort kasse? Med dette mener jeg at en kun trenger bytte løp. 458 SOCOM skal vel kunne brukes. Er det noen andre? Kanskje noen villkatter der ute?
  19. Er nokk kraftigere løpsprofil på denne enn på .308 løpet som var orginalt. Er forøvrig medium ringer jeg har på nå. men disse Ringene jeg har nå er 2mm høyere enn Orginale QR ringer.
  20. Har ikke link. Men kjøpt hos Nubben. Skal være et produkt de får laget til seg selv. Mere vet jeg ikke, Kanskje noen her inne som vet mere. Men ar av typen med kont plastring som tres over mellomrør først. dette skal liksom hindre stress/vridning osv samt hindre stygge merker på sikte., å gi et mye mere stabilt montasje. Sikkert veldig mye bedre å ha et slikt festet direkte på rifla uten QR montasje. men jeg ønsket bruke QR basen pga kan jeg slenge over drivjakt sikte. Var jo dyre saker dette da. Men men, håper jo dette varer evig. se bilder under. Fant en link. Kan ikke huske om jeg betalte så mye når jeg kjøpte hos nubben. Men kan hende jeg husker feil i farten.. https://www.sportsbutikken.no/nubben-30mm-qr-ringer_35532p.html
  21. Ja trudde jeg også, så ble kjøpt dette. men ble for lavt. 1-2mm for lavt. Er ikke orginalt løp. Uten at jeg kontrollerte dette, kan det være at basen er noe lengre før den blir smalere... har uansett fått på riktige baser nå. Ble ikke orginale QR ringer. Ble noen litt kraftigere saker som bruker samme hurtigfeste som QR.
  22. Jeg vurderte også disse opp mot hverandre når jeg skulle kjøpe. Jeg endte opp med X-bolt. Var i butikker å tafset litt på de. Likte da best X-bolt. Likte også sikring plasseringen. Samt at jeg foretrekker låsekasse som passer til kaliber. dvs kort låsekasse for mine kaliber. Jeg er da selvsagt låst til dette, å kan ikke slenge et annet løp for lengre ammo på rifla om denne tanken skulle friste. Var flere som tafset litt på rifla mi på skytebanen ifbm oppskyting, å det var noen da som måtte rett i butikken å kjøpe ny rifle etterpå. Verken prøvde, eller tafset på rifla til noen av disse personene. Så kan ikke si noe om hva de hadde. Er en Nordic Light SS adjustable jeg har. Lita, lett å småsexy var vel det som fikk flere andre på skytebanen til å starte tafsingen.. Så jeg vil anbefale å tafse litt på alle ønskelige rifler. Noen liker slanke rette linjer, å noen liker litt mer former å kjøtt på "rifla"
  23. Har en X-Bolt rifle. Har leupold QR base på. Dersom jeg skal kjøpe en 3-12x50, hvilke høyde skal jeg velge på ringene??
  24. Noen som har formening om hva en Kan forvente å få for en Marlin 1895GBL ? Kjøpt ny av undertegnede i 2017. Gjenget for demper. Byttet Trigger: Happy Kit fra Brownells. Det er også med Base for Bruk av QR ringer på sikte. Rifla er skutt ca 600-800skudd. å har normale bruksmerker. Men har fått puss å stelle etter hver skyte økt.
  25. Har forøvrig QR montasje på rifla. Så den delen er i orden. blir nevnt noe med øyeplassering når forstørringen blir satt til over 4 på et 1-6x24. La oss si at man har to sikter fra samme prudusent i samme prisleie. Et 1-6x24 å et 3-10x50. Begge siktene settes til 6 i forstørrelse. Hvordan vil en tenkt øyeplassering på disse være ved sammenligning? Litt av mitt dillema er. Kjøper jeg et 1-6x24 blir jeg skuffet over hvor liten forskjell det er til det jeg har nå, eller ved kjøp av 3-12x50 så blir det noe slik som, faen bortkastet, hadde klart meg fint med 1-6x24. kan jo uansett ikke ha begge siktene på ved jakt. Så kommer altid en situasjon hvor det andre hadde passet bedre enn det man sitter me på rifla..... Kanskje et slik Leica Magnus 1,8-12x50 hadde dekket alle behov med untak av drivjakt på gris da.. men va den prisen da.
×
×
  • Create New...