Jump to content

MayRears

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

MayRears's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. He he. Regnet med litt reaksjoner på den ja. Har egentlig ikke noe vondt å si om mixmasterene til Kenwood. Men det kan være verdt å merke seg at Assistent faktisk aldri har vært produsert av Electrolux. De ble markedsført og solgt via distributørnettet til Electrolux. Tidligere måtte man se andre steder enn hos Electrolux for å få se alt ekstrautstyret. Det eneste den mangler er tig-sveis og koordinatbord.... I dag blir vel Assistent solgt under sitt eget merkenavn, uten Electroluxlogo. Du finner ikke snurten av Assistent inne på Electrolux sine hjemmesider idag. Men det skal sies at den som alt svenskt har et par snodige designløsninger......
  2. MayRears

    Knivstål FAQ

    Var et eller annet som ikke stemte ja. Mulig noe ble "lost in translation", er ikke helt stødig på dialekta til øyfolket. Sendte en mail til en tidligere engelsk arbeidskollega som jeg vet er litt aktiv i bushcraftmiljøet i England, og han sa det har dukket opp en masse mer eller mindre useriøse/ukundige folk i kjølvannet av Ray Mears-epedemien. Tenker jeg holder meg her på berget foreløpig.
  3. En sånn Kenwood mixmaster er sikkert fin når du må slenge sammen røre til et sukkerbrød eller noe Men skal du ha kjøkkenmaskin er Assistent det eneste alternativet. Du får tilbehør til Assistenten som Kenwood bare drømmer om.
  4. MayRears

    Knivstål FAQ

    Hei. Ny her. Kan noen si noe om det stålet øyboerene kaller O1. Hadde halvveis bestemt meg for å bestille et par blad fra en knivmaker/bladmaker fra England, men ble litt betenkt da han forklarte meg hvordan han produserte og herdet bladene.... Magnet på stålet, varme opp til magneten slipper, så rett i olje, forsåvidt en velprøvd metode, men for en som går for å være profesjonell kniv/bladmaker synes jeg det høres litt vel tilfeldig ut. Han hadde, så langt jeg forstod ikke mulighet for å teste hardheten i bladene hetter herding, og anløping var vistnok ikke nødvendig på dette "superstålet". Etter hva jeg har forstått etter et par google søk er dette et høykarbon verktøystål? Har kikket litt rundt på forskjellige bladmakere på øya, og O1 ser ut til å være en gjenganger hos alle.
×
×
  • Create New...