Jump to content

TorgeirW

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

TorgeirW's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Søk på finn. Er en kar som har noen brukte kikkertkogger i lær til en billig penge. Jeg har kjøpt en og ble fornøyd.
  2. Hei, har mye erfaring med tilbereding av bever som amatørkokk. Det blir i de fleste tilfeller veldig god mat. Kjøttet kan minne litt om hare og rådyr, med en mer søtlig treaktig smak, naturlig nok. Når du ser en bever så skjønner du fort at det er bakparten som gir det meste kjøttet. Er du lat etter skuddet kan du nøye deg med å skjære ut ryggfiletene og lårene, da slipper du å vomme. Men aller helst vommer du dyret forsiktig (pass på å ikke stikke hull på analkjertlene), før du flår det (eller egentlig spikker av skinnet). Etter min mening trenger ikke bever noe særlig mørning lengre enn at dødsstivheten er gått ut, 1-2 døgn. Da kan du tilberede boger, sider og lår som grytekjøtt, og indre- og ytrefilet som biff. Hele hemmeligheten med tilbereding er å FJERNE ALT SYNLIG FETT. Det er fettet som kan gi den ramme smaken som mange har blitt opplært til å prøve å skjule med å legge kjøttet i melk eller eddik over natten. Jeg synes det gjør seg veldig laget som en vanlig viltgryte, med portvin eller bærsaft (solbær, bringebær eller rips) i sausen. Så det er mitt forslag til de som vil prøve seg. Det er for øvrig ikke trikiner i norsk bever som noen lurte på. Alle som spiser bever bør være klar over bieffektene, min frue som jeg nå har 2 barn sammen med ble kraftig forført av en bevergryte på 3 date, noe som førte til full pott den kvelden Jeg synes det er synd at mange fortsatt ikke gi beveren den respekt den fortjener som jaktbytte, matvilt og som nøkkelart for biologisk mangfold i Norge. Lykke til med beverjakt og kokkelering. Torgeir
  3. De kan tydeligvis bruke firesifret kode på løpsbunten og ikke bare tre siden sauerhagla mi er stemplet 2286 på løpene og 286 under løpsbunten.
  4. Våpenkortnummeret er 267395, så det sier vel ikke noe om alder. For øvrig er det baskyle uten "ører", og ?-formet overgang mellom stokk og baskyle. Vet ikke om dette hjelper for å finne rett alder?
  5. Hei, min nyervervede sauer drilling gir meg litt utydelige signal på sin egentlige alder. På rifleløpet er det stemplet 6963, som skulle tilsi sept. 1963, mens det blant symbolene under kammerenden på løpsbunten er stemplet 988, altså sept. 1988. På sauerhagla mi er det stemplet 2286 på begge steder. Kan drillingen være sammensatt av deler fra forskjellig årgang?
  6. Min nye drilling, en sauer fra 88 har et utrolig godt rifleavtrekk (uten bruk av snellert). Passe hardt, uten noe knirk. Mye bedre en Husqvarna 1900`n jeg har, og bedre enn Tikka t3 som jeg har forsøkt. Var på riflebanen med en garvet riflebruker, som satt det i kategorien "nydelig", så det trenger ikke være dårlig avtrekk på drillinger. Mulig denne er polert eller justert på noe vis, ikke vet jeg. Men fornøyd, ja.
  7. Løfter denne litt igjen. Noen som vet hvordan det ligger ann med kundeservicen fra dette stedet nå? Mye fristende derfra...
  8. Hei ja. Joda, treg sikring her også, men som du også har merket, har den gått seg litt til (400-500 skudd). Tror jeg skal innom å klage på det med patronene neste gang jeg er innom villmarksbutikken på Jessheim der den er kjøpt.
  9. Ny FAIR i fjor, godt fornøyd med lettvekter og just.kolbe. Er et irriterende moment med den som jeg lurer på gjelder alle disse, eller om min er feiljustert; Når den er brukket og f.eks hviler i armkroken får du ikke nederste patron ut av kammeret, da den butter i toppen av låskassa. Du må fysisk knekke hagla mer opp, f.eks med løpet mot bakken eller venstre hand mot løpene for å få de ekstra mm som trengs for å få ut patronene. Så fort det ekstra presset mot løpene opphører, sklir den tilbake til det naturlige utgangspunktet der patronene ikke vil ut. Dere kan tro jeg har fiklet med dette under due og sjøfugljakt der det innimellom er litt hektisk med omladning.
  10. Hvor har du det fra. Det skal bare være forbud mot import, eksport, salg og bruk. Og som jeg forstår det ikke lov til å ta ut og inn igjen til landet til eget bruk i Sverige. Slik er det også beskrevet i melding fra klima og forurensingsdirektoratet i år. Da må det ha kommet nye regler på at det også er ulovlig å innha nå nylig.
  11. Ok, takk for svar. Har fått en eske med us 5, og tenkte kanskje å bruke den på skogsfugl i Sverige. Men etter å ha lest meg litt opp på temaet på forumet her, så ser det ut som om jeg ikke kan ta den med over grensa allikevel. Synes norsk 5 blir litt i minste laget på storfugl, derav spørsmålet om haglmerkingen.
  12. Hei, noen som vet om Kent bruker/brukte us eller norsk/engelsk merking av hagl på sine blypatroner?
×
×
  • Create New...