Jump to content

Lassi

Members
 • Posts

  252
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Lassi last won the day on February 22 2017

Lassi had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lassi's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

12

Reputation

 1. Jeesus kristus... 😂 Jeg gir meg. Kjøp Glock!
 2. Jeg synes ikke janteloven er aktuell for de velmente råd trådstarter har fått. Janteloven er ikke unik for Norge utover at vi har satt et navn på den. Den fungerer likt i alle land. USA trekkes ofte frem av nordmenn som et sted denne loven ikke gjelder, men det er bare å se i internasjonal media hvordan mennesker som tør stikke hodet frem behandles så ser man at intet skiller seg. USA er bare større slik at man har bedre utvalg og større grupper som deler ens meninger. Se f.eks "Tall poppy syndrome" eller "crab-bucket syndrome" Men nok OT fra meg. Jeg ønsker at han skal ha en god opplevelse som skytter og alle råd har vært konkrete og pragmatiske ift valget han ønsker å ta. G17 (L eller vanlig) har ingen av egenskapene jeg ser etter i et godt konkurransevåpen. Lav vekt, dårlig grep (jajaja individuelt😁), dårlige sikter, dårlig avtrekk. Presisjonen opplever jeg som bra og jeg klarer gode samlinger på 25m når jeg har god tid. Når det blir travelt begynner derimot de andre egenskapene å spille inn og jeg taper poeng. På milfelt NM i år betydde tap av 1 skive at man havnet knapt innenfor topp 20 og jeg kan med sikkerhet si at jeg ville tapt flere med G17 enn jeg gjorde med P226 Xsix.
 3. Typisk norsk ja.... 😎 Hurr durr... Jeg har vært på internett noen år nå og opplever dialogen ganske identisk som i denne tråden uavhengig av hvilket land brukerbasen er fra og om det er valg av våpen eller bil eller annet. Han har fått velmente råd av erfarne skyttere her og jeg vil anta at han vil få mer av disse i klubben han skal søke gjennom. Hva du kan kjøpe som bosatt i USA synes lite interessant for nordmenn hvor "kos" eller "lyst på" ikke er gyldig grunn til erhverv.
 4. Jeg har både trent og konkurrert med G17 og vil basert på egen erfaring fraråde å kjøpe G17 som første våpen. Jeg forstår heller ikke hvor en nybegynner får idéen om Glock fra? Til feltpistol?
 5. Glock er et dårlig valg som første våpen og et dårlig valg til feltpistol.
 6. Jeg opplever noenlunde samme som deg. Begge øyne åpne gir dobbelt sett med sikter som samtidig har så svake konturer at det i praksis ikke lar meg finne noe siktebilde. Jeg lever fint med å lukke venstre øye samtidig som jeg åpner høyre mer enn "hvilestilling". Slår meg til ro med at det jeg evt. taper på ikke mestre å skyte med begge øyne åpne tar jeg igjen på at jeg kan konsentrere meg bedre om de andre skytetekniske momentene... Edit: Om jeg tester slik som beskrevet så skal jeg være høyredominant, men i praksis synes jeg det er bingo når jeg løfter våpenet med begge øyne åpen.
 7. Ja. Når du må bruke så mye krefter på å spenne hanen er det nær sagt umulig å holde 100% i ro når hanen så faller. Montere avtrekksstopp hjelper. (Jeg liker ikke trykkpunktkule...) Jeg liker ellers å ha litt vekt på rebound fjæren slik at en får litt hjelp til reset av avtrekkk. Ellers fort gjort å bare trekke tønna en ny runde uten at hanen blir med når det skal gå fort...
 8. Lassi

  Noen dyrere???

  Den du linker til hos xxl er stål med gummireim. Den hos urmaker er titan\titan... Ikke samme klokke...
 9. Lassi

  Noen dyrere???

  Prisen er veiledende pris for denne modellen. Dette er jo den absolutt dyreste versjonen de lager.
 10. Lassi

  PPC Kurs

  Nei, det har ihvertfall ikke vært et nedfelt krav til kurs, men som ofte nevnt når noen etterspør PPC kurs så er det en fordel med opplæring i hvordan en PPC match gjennomføres, skytestillinger og de sikkerhetsreglene som er gjeldende. Mye er annerledes enn de andre grenene i NSF og da særlig rundt sikkerhet og håndtering av våpen og ammunisjon.
 11. Så om man tar av brønnen på en match tar den Bar longtrack magasin?
 12. Kan man bytte magasinbrønn på disse?
 13. Funker labradar innendørs med så kort rekkevidde da?
 14. Våpenet er rutinemessig sendt til kripos for test av funksjonsdyktighet, men det antas å være et fullt funksjonerende våpen. Ble litt oppgitt over disse "eksplosivene" han andre karen måtte helt til Polen for å kjøpe lovlig over disk. Vi har jo alle hørt om hvor stort problem disse utgjør i Polen.
×
×
 • Create New...