Jump to content

Birdman

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Birdman

  1. Da melder jeg meg inn her også Min første rifle ble en Schultz & Larsen Hunter pakke, 6,5*55, kjøpt hos Jakt og Friluft på Villmarksmessa 2015. Rifla er vel tilsvarende Classic DL, men med Take Down funksjonalitet for å bytte løp(2 skruer). I pakken fulgte det med koffert og Schultz & Larsen Superdome demper. I tillegg har jeg satt på en Zeiss Conquest HD5 3-15*42. Ser frem til første mulighet for å få testet den på banen
  2. Er gåsejakta over for i år Sett lite trekk på Nedre Romerike..
  3. Nice Mange flere burde gjort som tailgunner!
  4. Jeg og en kamerat var ute en tur i går. Satte ut 6 NRA FUD's av stokkand i en nedsunket del av jordet hvor det hadde blitt overvann(hadde også en side elv bak oss og elv foran oss på andre siden av jordet). Satte også ut 6 NRA FUD's av kanadagås ca. 30m unna. Brukte også lokkefløyte fra XXL. Hadde 3 flokker som kom forbi(3,5 og 10 + i antall). Vanskelig å si om noen av de ville slått seg ned, da de hadde høy fart og vi forsøkte å ta de i lufta(ingen treff). Når kveldstrekket startet hadde det kommet såpass mye regn at lokke endene "fløt" i åkeren. 4-5 ung ender kom inn og landet i vannet ved lokke endene. 1 ble med hjem. Usikker på om man kan konkludere med noe her, men: Å plassere ut gås et lite stykke unna, skremte ihvertfall ikke endene og det kan virke som det i enkelte tilfeller kan være lurt å bruke lokke ender, selv på kveldstrekket hvor endene i utgangspunktet bare flyr forbi. Det som var litt spesielt på den første flokken som kom inn, var at de ble stående i lufta når de ble beskutt. Det så faktisk ut som om de var truffet og var på vei ned. Men de fikk til slutt fart fremover og forsvant..
  5. Hyggelig å kunne hjelpe Her er direkte link til kart: http://geocortex.dirnat.no/silverlightv ... =Naturbase
  6. Her da ? www.miljodirektoratet.no/no/Tjenester-o ... rneomrade/
  7. Trodde det var den, men vanskelig å sjekke fra mobil. Skal finnes et nettsted med kartlag over vernede områder..Husker jeg måtte lete en stund.
  8. Prøv her: www.miljostatus.no/kart/
  9. Fikk stokkand nr. 2 i går kveld. Var litt stille på andefronten, så jeg hadde ladet med 6'er stål for å ta litt trost. Rakk ikke å bytte, men et pent treff i brystet sørget for at den falt død om! Mindre enn den i går og helsort nebb, så tydeligvis fra årets kull. Er det slik at stokkand hannen og hunnen er like i fjærdrakta nå? Hvordan ser man forskjell?
  10. Fantastisk! Får skynde meg hjem etterpå og lage noen hull og finne en dypere skål. Den saften som samler seg i bunn, må den helles ut innimellom eller kan det bare ligge? Hvordan ser man mørningsprosessen på kjøttet? Blir det mørkere?
  11. Takk for svar! Ja, det var en stokkand. Den ligger på en tallerken med mellomleggspapir under og plastfolie over. Har ikke vakumpakker..enda.. Kan den fryses etter å ha ligget i 40 døgngrader?
  12. Fikk min første and i går kveld i Skedsmo området . Dro ut etter jobb og hadde med både due og kanadagås bulvaner. Tanken var å sitte i et tre skille mellom to jorder, med gås på ene siden og duer på andre. Viste seg at det ene jordet ble snudd akkurat da jeg kom frem, så da ble det måke/kråkejakt på den siden(uten resultat). Så en flokk på 5 ender som fløy runder over området i høy fart. Flyttet meg etterhvert og satt kun med gåse-bulvaner. Da solen var nede pakket jeg sekken og ruslet tilbake mot bilen. Da så jeg plutselig 5 stk. ender(mest sansynlig de samme som jeg hadde sett tidligere) komme mot meg i høy fart. Hagla var fortsatt ladet(Stål, size 4), så satte meg ned i knestående, endene skiftet retning, men passerte på 10-15m avstand. Det var mørkt, men man så godt at det var ender. En datt. Måtte avlives selv om den hadde skuddskade i hode, bryst og lår. Tok ut brystene, indrefileten og lår. Ligger nå til mørning i kjøleskapet Noen som vet hvor lenge de skal ligge? Hvordan er det å fryse de etterpå? Fant ikke ut hvordan man fikk delt bilder via Skydrive, slik at de vises her, så legger ved en link http://sdrv.ms/19gRqDT
  13. Viltart: Kråke(2p) Antall: 1 Fangst/våpen: Hagle Viltart: Måke(2p) Antall: 1 Fangst/våpen: Hagle Poengsum: 4 poeng
  14. Var ute onsdag ettermiddag/kveld i Skedsmo området. Så 2 duer iløpet av 3-4 timer. Fryktelig stille. Ifjor mente jeg duene flokket seg i store horder før de dro sørover. Har ikke sett noe til dette enda, så det er muligens fortsatt håp. Er noen hvete åkre som fortsatt ikke er tresket. Mange duer fra Norge mellomlander i Danmark på vei sydover, vet ikke hvordan ting er der nå..
  15. Har sett noen videoer fra England hvor duene visstnok er glad i oljeraps jorder og de forsøker å ta flest mulig duer før oljerapsen er moden. Noen som kjenner til dette? Er det etter tresking at duene går etter dette?
  16. En gammel tråd, men tar meg bryet med å svare. Skedsmo JFF selger jaktkort for due, gås og and og du har rett i at det er vanskelig å finne informasjon/kontakter rundt dette. Søk opp Trond Nordvold på Skedsmokorset, så kan han sikkert hjelpe. Kortet koster 400,- mener jeg.
  17. Var en tur med en kamerat på regionsfelt Østlandet ved Osen. Skremt opp 5 orrhøner/røy 1 orrhane og en diger tiur(var grå i fjæra) i løpet av 6 timer. Få skuddsjanser da de fløy opp relativt tidlig. Slitsomt med støkkjakt, da man må være 100% fokusert hele tiden. Spesielt hvis man ikke kjenner området fra før og hvilke områder som er gode/dårlige. Vi jaktet fra 9-tiden om morgenen, så var nok litt i seneste laget for morgen beitingen.. Endret farge på innlegg, blå skrift er forbehold moderatorer - slemmo
×
×
  • Create New...