Jump to content

Henningmat

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Henningmat's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jepp, 7mm wby mag er et flott kaliber, om enn noe sært og du blir ensom om det? Jmf: http://www.weatherby.dk/content.php?34- ... rby-Magnum" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank J&F har forøvrig en 7mm Alaskan MarkV med en nydelig Lazermark stokk til salgs på Hvalstad. Og interresserte kan sende meg en pm om en drøss med engangsskutte 7mm wby hylser jeg kan finne på å gi vekk til trengende.
  2. Det nekter jeg å tro. Alt det jeg ønsker meg mest integrert i våpenet finnes allerede i handelen, dog solgt separat. Folk drasser allerede med seg avstandsmåler, actionkamera og speilreflekskamera ut på jakt, (la gå, det blir vel ikke like lett å ta bilder av jaktkompiser gjennom siktet:) )og det burde lett kunne integreres i våpen og optikk. Så hvis f.eks. Zeiss og Blaser ville, hadde dem nok lett laget dette. Jeg innbiller meg f.eks at Diarangen til Zeiss lett kan deles, og settes avstandsmålerern under løpet kan kikkerten heller utstyres med opptaksmuligheter og el. justering av zoom. Og ergonomien kan jo gjøres mye bedre slik. Og siden siktet fremdels har trådkors og våpenet er det samme, kan man alltid bruke våpenet strømløst.
  3. Jeg synes det i hvert fall er redelig å oppgi hvilket firma som er "bakvasket" uten grunn. Jeg kan jo til og med ha gjort meg opp en mening om dette firma på helt feilaktig grunnlag.....
  4. Mas36: Man bytter jo til oppgradert stokk/optikk når den gamle er utrangert. Og ja, det har slått meg - hadde jegere hatt ansvaret for bilens utvikling hadde vi vel alle kjørt T-Ford.....
  5. Jeg vil ha et helhetlig våpen smekkfullt av teknologi. Det er meg en gåte at jeg anno 2012 ikke med fingrene venstre hånd kan styre avstandsmåleren som er integrert i stokken, zoome inn og ut og starte opptak eller ta stillbilder med hjelp av optikken. En optikk med autofocus og autojustering av treffpunkt både for avstand og fall/stigning. (du taster selvfølgelig inn patronprodusentens data inn i computeren i kolba via usb’en) Mulighetene for hva som kan integreres i våpenet er i grunnen ubegrenset hvis man tenker på hva man omgir seg med i dagliglivet av app’er og gizmos. Riktig nok legger jeg merke til at det fremdeles er personer som rynker på nesen av våpen med kanskje opptil flere deler laget av et annet materiale enn tre og jern, men disse kan da vel ikke klare å bremse utviklingen så ettertrykkelig slik det ser ut for.(no pun intended) Så hvorfor er det ingen som tilbyr slikt? Og hva ville du ønsket deg integrert i ditt våpen? Fantasien er ingen begrensing, kan du tenke det kan det sikkert lages. Så fortell meg gjerne hva mer jeg ønsker! Og siden femtiåra mine nærmer seg hurtig, kan noen gå i gang med å lage hva jeg ønsker meg før det er for sent!
  6. Ha, du utelot Clay Allison, vedder på at du en periode interresserte deg meg mest for hans bravader? (beklager off topic)
  7. Denne linken burde gi deg noen ideer http://www.waguns.org/viewtopic.php?f=41&t=68" target="_blank
  8. Syncroflex! Grunnen til at jeg foretrekker Norrøna er at hoftebeltet er smalere og mindre polstert enn Bergans', noe som gjør at det "fester" seg bedre på hoftekammen. Med Bergans opplevde jeg stadig vekk å måtte løfte sekken opp på hoftene igjen når sekken var lastet tungt med reinsdyr, mens med Syncroflex kan jeg gå lengre distanser mere uanstrengt.
  9. Tar turen ut til Hvalstad/Asker. Der ligger en nyåpnet Jakt&Friluft avdeling. Anbefales på det varmeste!
  10. De så fine ut, hvem/hvor selge(s)r disse i Norge?
  11. Eller, hvis du aldri har gjort et dårlig skudd eller bomma, så har du ikke jakta mye..... H
×
×
  • Create New...