Jump to content

Elgosaurus

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Elgosaurus's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Puss er veldig enkelt, skru av bakstokken og klem ut to crosspinner så separeres "upper" og "lower". Loweren er avtrekksmekanismen og er grei å pusse over, at mekanismen er avansert med "tannhjul og greier" er egentlig litt oppskrytt, da det finnes hele ett tannhjul. Kommer lett til med andre ord.
  2. Elgosaurus

    Ny jaktrifle

    Ingen problemer med presisjon på Merkel Helix, så skjønner ikke helt hvor du tar det ifra. 100m 3 skudd 139gr scenar 6,5x55 fabrikk ammo
  3. Det er skrudd inn ekstra reimfeste som er skrudd i med en stor rund skive på innsiden av fremstokken. Jeg tviler på at det går med versapod da det ikke egentlig er noe gods å feste denne i på innsiden dessverre. Men en patent på dette kan sikkert utformes for noen som er nevenyttige med ei blokk el.l.
  4. Puss og vedlikehold er veldig enkelt, den har tålt det meste av trøndersk drittvær under elgjakt, samt vært med å tryne i meterstor elv med meg og hund. Børs overlevde den, dog med ei ripe på forsiktet Jeg er kjempefornøyd. Felte første elg med den i år, og har vel hatt den i 2 år nå.
  5. At den "lugger" er hvordan mekanismen er, man må være litt mer bestemt når man bruker bolten pga 2:1 utbyttet og at man spenner bolten.
  6. Har ikke opplevd at den justerbare kolbekammen på alpinist er noe dårlig. Den er egentlig helt suveren, for jeg skyter med åpne sikter/aimpoint/kikkert og må justere ofte. Den er stødig som juling.
  7. Ja, helixen har frista mange på diverse jaktturer jeg har vært på også, det er ei smekker børse både å se på og å bruke.
  8. Legger inn noen bilder av riggen min. Merkel RX Helix Alpinist i 6,5x55. Med ekstra reimfeste for tofot. MAKuick RX.Helix hurtigmontasje Swarovski Z6 1,7-10x42L med Ballistic Turret og Swaro linsebeskyttere i alu. 3 og 5 skuddsmagasin Harris 9-13 tofot. Aimpoint Micro H1 2MOA med aimpoint hurtigmontasje. Sitter å funderer på trackerløp i 8x57is som skal kombineres med aimpointen. Time will show, men frister noe jævlig. Har veldig pen presisjon med Lapua Scenar 140grain og Norma Oryx 156grain, en drøm å skyte med, sitter som støpt med den justerbare kolben. Ikke noe å klage på i storm og drittvær opp og ned fjell under elgjakta.
  9. Testet fra kaldt til varmt et par-tre ganger på banen i går, kan melde om absolutt null forandring, kula sitter der den skal uansett, altså midt i 10ern.
  10. Jeg skal teste grundigere i morgen, kommer tilbake med et svar (om jeg klarer å fremprodusere et)
  11. Har en Helix stående i skapet her, har skutt den varm ved flere anledninger uten at det har endret seg noe her, annet enn at skytteren til slutt går tom for konsentrasjon. Har ingenting å utsette på presisjonen til denne rifla, så langt veldig imponert. Men denne rifla er nok ikke helt stuevarm her til lands enda, men i Sverige har det blitt en del av disse.
  12. Ville sett på Merkel RX Helix, storfornøyd med den. Utrolig rask å skyte med, presis og enkel å rengjøre. Både kikkertmontasje og pipebytte holder null.
  13. Tror ikke det kommer noen linksversjon på en god stund, sliter med å levere som det er. Helix er derimot en knall rifle, og med en god montasje klarte iallefall ikke jeg å forskyve treffpunktet ved å ta av/på kikkert, ergo argumentet om at blaser sin montasje er så mye mer stabil er jeg ikke helt med på.
  14. http://imgur.com/a/jpt9Z legger ved en liten bildetråd med litt beskrivelser, dog er de på engelsk
  15. Hei, jeg har kjøpt meg en helix explorer, fornøyd sålangt. Har ikke noe problem med å anbefale denne
×
×
  • Create New...