Jump to content

Tikka92

Members
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Tikka92

  1. veit ikke med deg, men jeg har i vertfall ikke så mange venner som er arbeidsledige. Men jeg blir det selv hvis jeg ikke møter opp
  2. Heehe Nei dessverre, hun må jeg nok beholde:) Husrein da?
  3. har han i buret i starten ja. Han går inn frivillig og har tilgang til det han trenger der! Nar det er nok lek, eller han ikke gidder å hoppe oppi sofan går han i buret å krøller seg sammen. Så det er ikke buret han bjeffer for. Er nok det å være alene. Kommer til å få vandre fritt etterhvert, men jeg synes det er greit å ha han i buret i starte, iertfall når han ofte legger seg inni og koser seg.
  4. Var hjemme med han de 2 første ukene, og la inn trening som du sier på å være alene. Men måtte jo begynne på jobb igje. Meget fornøyd med at han ikke tisser inne i løpdt av dagen da. Holder seg til jeg er hjemme, og går straks ute for å gjøre sitt. Stiller seg til døra og sier fra hver gang hsn må. Med bjeffinga har ikk jeg stressa da. Jeg tenker at det går over med tiden,og han får mye ros når han er stille. Men klager fra husverten er ikke gøy, derfor jeg spurte her. Fikk bekrefta det jeg trodde, han kaller på flokken:-)
  5. Hei valpen min er bare 11 uker og noen dager gammel. Men husverten klager så mye på bjeffing når den er alene. Han begynte med bjeffing i buret om natta også, men der har han blitt flink. Så det er på dagtid alene den er værst, men klorer opp dører og uler som en ulkv bare jeg stikker en tur på do.... Hvordan kan jeg få bukt med dette? Har begynt å prøve med vann i ei sprutflaske, men det hjelper vel ikke hvis det er gøy for valpen Slikker seg rundt munnen og vifter med rompa. Ser nesten ut som om han blir oppgira!
  6. Det var flott! For ei uke sia forsvant det 2 ES fra hytta til en bekjent også. De slet seg fra lina slik at den ene sprang avgårde med met 15m tau bak seg (noe som kunne vært livsfarlig). Etter 5 døgn og leting med helikopter ble de endelig funnet i full jubel og lettelse fra eier! En hundeeiers marerritt detta!
  7. Jeg bruker ICOM F34 GS med skogsantenne! Funker bra, i vertfall til mitt bruk som rådyrjeger i uuuulent terreng og lengre avstander mellom postene. Valgte et ekstra batteri, men ser at jeg egentlig ikke trenger det. Går lett 2-3 helger men jakt både lørdag og søndag. Hvis det ikke er ekstraordinært lange dager da Har ikke gått tom for strøm enda! Når det gjelder holdbarhet, har den også holdt mål. Har tålt fall i fra brystlomma, ned på stein og uti bekk. Selvfølgelig kjapp med å ta den opp igjen, men funker fint enda! Øremuslingen som fulgte med bytta jeg ut. Rett og slett vond å ha i, pluss at det ikke var mic. på den. Det er jo et must syns jeg da....
  8. Har prøvd både ES (flere) GS (par-tre stykk) og en IS. Den engelske og den irske fungerte bra på fjellet, men noe labert i skogen. Der kom Gordon setteren til nytte! Funka som fjell, søkte bra og fuglen trykte godt for den. Men avhenger jo av den enkelte hund da.... Ingen som er like Må vel bare finne ut den rasen du liker best selv. Men jeg hadde en dag planer om å kjøpe gordon selv da.. Men da flere i slekta som jakter har fuglehund (ES) ble det drivende hund på meg i stede! Men skal ikke si at jeg ikke kommer til å skaffe stående hund da, det er jo også moro. Men per i dag får jeg låne når jeg flyr til fjells!
  9. gjorde det likens i natt også. Ble stille klokka 23, og våkna ikke for å pisse før 06.30
  10. Har en drever/dunker valp på 9 uker jeg, og kjenner til denne revesaksa i vertfall:P Ingen har beynt å blø enda, og han hører etter et NEI, men så fort han for sjangsen biter han og sliter i pledd og puter. Har forskjellige tyggeleker til han: Tau med knute i begge ender (favoritten) også ei løkke med en stor gummiball i enden. Den ballen fikk kjørt seg i går. Skal forøvrig være bra for hunden en slik ball sa de på butikken. Renser tenner og han får lindra den kløen pga. melketennene. Men stort sett om han ikke er ut og pisser elle ligger og sover, er han veeeldig trofast og kosete. Har hatt han siden lørdag nå og er så langt fornøyd med hva vi har fått til. Han reiser seg faktisk inntil døra og sier i fra nå han må gjøre i fra seg, kommandoen SITT ser ut til å løsne snart, men han er treg på innkalling. Kan stå lenge å rope navnet før han kommer. Inne går det greit, men ute så er det jo så mye annet å lukte på Men har 2 uker fri fra jobb nå¨for å være med han, så skal nok få til litt innkallingstrening. Akkurat nå ligger han med hodet på magen min og snorker! Blir jo bare sjarmert av skapninen Men når kan jeg begynne å¨ha han med i bådet og tusle en tur? Hadde han i bånd de første gangene jeg lufta han, men nå spretter han laus rundt. Og når han sover så promper han en del. Og det lukter en del også! Bruker det samme fòret som oppdretter brukte, men kan det være godbitene han får når han er flink og tisser ute eller sitter osv.? Han får ikke noe store mengder altså. Lykke til med valpen din Megleren! Her koser vi oss med vår i vertfall!
  11. hehe:P stemmer det gitt masse kos med Max hjemmer nå ja! Ligger og sover inntil samboern min nå. Enten er det full fres, ellers så er det helt dødt. Sover tungt og snorker Jeg sov jo med han i natt da. Han i bure, og jeg på gulvet inntil buret. Men han hylte en del før han sovnet. Noen som vet hvordan man kan få bukt med det? Så han slipper å være redd når han skal i buret for natta?
  12. Da er jeg endelig hjemme med valpen min!! Nå koser vi oss ja! For de som er interesserte i bilder og slikt kan gå innom bloggen min:) Legger ut alt som skjer der! www.maxjakt.blogg.no
  13. bestemte meg faktisk for å gå for blanding denna gangen! Far- Drever og Mor - Dunker
  14. Henter min på lørdag jeg! Å han heter Max ÅÅ som jeg gleder meg;) To uker fri fra jobb for å være me'n å!
  15. Cameron: Jeg tenker på de som bevisst blander to raser og tror de har skapt en "rase" som er bedre enn de opprinnelige. Det er arroganse eller dumhet.[/quHar ikke sagt at en slik blanding er bedre enn den opprinnelige rasen!! Men dumhet kan jo også være når du dømmer oss som ikke gjør det som deg, og prøver blandingshund!!!
  16. For ikke nevne bedre helse som kanskje fører til en lykkeligere hund? Ikke veit jeg... MEN velger jeg blandingshund (noe jeg har gjort) så tror ikke jeg heller at det ødelegger for de som driver med avl....
  17. Hei:) Er det noen her som kanskje har/vet av egnet plass til åtejakt på rev i Sør-Trøndelag? Da tenker jeg kanskje sitte me ei glugge i et fjøs, sette meg opp ei bu osv... Har dessverre blitt mangel på åteplass pga. flytting denne sesongen, men håper å finne en egnet plass til neste sesong! Kanskje en låve på byneset? eller ei lita bu ved en åker eller noe lignende? Håper noen kan gi meg tips her
  18. Det har faktisk ingenting med innkjøpsprisen og gjøre. Om jeg betaler 4000 eller 10 000 for en valp spiller ingen trille, men som sagt fikk ikke kjøpe valp hos de 2 oppdretterne jeg hadde sett for meg, så ble det bare slik at jeg falt for denna Drever/Dunker-mixvalpen. Så da får JEG kosa meg med den, også får DU kosa deg med din hund! Men er da forøvrig enig i dette avtalt parring eller ikke da... Foreldra til valpen min lurte seg bak en busk for å gjøre sitt. Altså de fortjener å leve de valpene der foreldrene har tjuvparret også. Avtalt parring ved slik blanding, ja, det er kanskje ikke så lurt med tenke på ha de eldre gutta innpå der sier
  19. Det er mange som krever at du deltar både på utstilling og jaktprøver for å få kjøpe Det er EN ting, men jeg har faktisk blitt nektet kjøp hos 2 oppdrettere pga. min alder! Sånne ting gjør også til at jeg ikke har særlig lyst til å dra til en "seriøs" oppdretter ved kjøp av valp!
  20. Der er du inne på noe angående dette med bastarder... (min uthevelse) De hadde et program som het Bingolotto på TV3 for mange år siden. Bra tittel. kanskje er det litt bingolotto ja, men uansett blir jeg fornøyd. Jeg tenker ikke å bare ha hunden som en "jaktmaskin", så derfor føler jeg at det har ikke noe å si for meg om det er blanding. Som sagt, et familiemedlem, venn og turkamerat. Blir han en fungerende bra jakthund så er da det en bonus det. Ikke ALLE som tenker på titler skjønner'u.... Det er lov å ha andre hensikter og meninger enn det akkurat du har!
  21. Hare og rev ja, men hvis den IKKE blir for stor så blir det rådyr også. De jeg kjøper valpen av har en hund av samme blanding fra før, den er lovlig til rådyrjakt, det er også de andre fra det kullet. Så er det bare å vente å se da:) Den valpen jeg har plukka ut har enda ikke noen tegn til dunker utseendemessig. Prikk lik en drever enda, men vil jo utvikle seg mye det kommende året. Men uansett så blir han jo et fullverdig familiemedlem uansett om han jager rådyr eller ikke (er jo haralosen som er gøy! ) og en flott turkamerat:) Gleder meg stort til å få han hjem, bare 10 dager igjen nå!
  22. Selvfølgelig for de som er intresserte i prøver, utstillinger og avl så er rene raser det som er best. Punktum! Selv er jeg ikke det, så hvorfor ikke kjøpe en blandingshund, hvis da JEG har trua på det?! Neste lørdag drar jeg og henter valp selv, som er blanding mellom drever og dunker! Gleder meg til det, istedefor å tenke på hva alle andre mener. Kanskje blir han en meget god jakthund, hvis ikke vil han nok være en fin turkamerat ellers også utenom jakta. Men han har det nok i seg uansett, og vil nok jage hare så det ljomer!
  23. Men UANSETT hvilken tråd det er, så er det jo alltid noen som MÅ krangle da! Ikke bedre det enn at det kanskje blir spurt om noe som er spurt om tidligere!
×
×
  • Create New...