Jump to content

Megleren

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Megleren's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Var vel klønete formulert og skrive at behovet på generelt grunnlag ikke er der for kravepraton. Det er vel smak og behag. For mitt vedkommende var det ikke det da jeg prøvde begge deler. hylsen stikker greit ut og er lett og ta ut. Skal se om jeg ikke får tatt et bilde nestegang jeg tar den ut av skapet!
  2. Takker for fine svar. Ja er veldig fornøyd med våpenet ellers. Gode avtrekk, lydløse sikringer og ellers god balanse. Merkel har en genial utradger slik at behovet for kravepraton ikke er der. Bestilles nesten bare uten nedover i Europa i disse tider. Uansett kan prøve en tyngre kule og se. Får bytte kornet evt file ned om ikke det hjelper. Hadde håpet å slippe rødpunkt om jeg ikke må I praktisk jakt gjør det ikke noe da holdet sjelden er så langt men praktisk på skøytebanen og skyte i midten!
  3. Nylig fått min Drilling men den går høyt på 100 meter med åpne sikte(norma jaktmatch 308w), noen som vet hva de er skutt inn på av avstand, er det evt en enkel sak å bytte fremre korn? Praktisk med 100 meter på banen. Lei av og holde så langt under. Setter pris på svar om noen vet noe ang dette?
  4. Korreksjon: har ikke fått den. Var en annen som hadde sendt meg den meldingen jeg hadde fått...
  5. Morro å høre fra en med kjærragårds dachs. Drøyer selv skogstilvenningen til 21 aug men er mye på tur i skogen i bånd. Fått høre av mange at det ikke gjør noe å la den spore litt i båndet av stien men men.. Viser veldig lyst og er ikke redd for noe igrunn.. Lover bra. Håper så inderlig han jager hjort når han blir eldre..
  6. Takk for svar ranger. Jeg tenker jo etter båndtvangen er opphevet. Bedre å få tipsene før en etter:)) plutselig er sommeren over.. Er mere skogsterreng der jeg jakter så får satse på han søker over fersk hjortefot eller vi får et hjortefall:)) Er bare champions i leddene bak så genene skal være gode. Kommer fra kjærragårdens kennel om du kjenner til den.
  7. Korthårs dachsen min er nå ca4 månder og ser veldig frem mot høsten. Finnes det noen måte å sikrere få han til å jage hjort? Mye hjort i terrenget så det er sterkt ønskelig. Evt er dette kun genetisk eller individuellt fra hund til hund? Noen tips her til innjagingen ect?
  8. Min dachsvalp er nå snart 4 månder. Ser ut til å spore rådyr i båndet. En del rådyr i området rundt huset. Er det farlig/dumt å slippe i den alderen før søk osv er skikkelig innjaget? Vet jo ikke om det blir los ut av det men.
  9. Takk for svar, hyggelig! Skjønner at dette med biting er ganske vanlig for dachs. Vi leker jo inne med den men burde vel da prøve å begrense dette til ute. Har bare vært snø og tidenes kulde siden vi fikk han, slik at det ikke har vært så lett å være ute lenge. Han har iallefall ikke vært i søppeldunken ennå Tøft bilde! Oppdretteren har iallefall avlet gemytt som føsrste pri gjennom tidene så satser på det blir en snill og god hund i hus og en racer i skogen. Noen som har erfaring med dachs på hjort? Loser de det første året? Er bra med hjort i to av terrengene jeg jakter selv om det ikke er vestlandstakter.
  10. Er typisk når han har spist, vært ute osv. Når han er full av energi liksom.. Han virker veldig trygg på oss og (veldig utadvendt) andre og er som nevnt 98% av tiden helt super.. Får satse på akkurat det gir seg og at han blir en koselig familiehund. Blir spennende og se han i skogen:D
  11. Takk for svar. Ja samboeren leser jo på alle mulighe blogger som gir diverse triks, regner jo selv med at det er noe han gir seg med etterhvert, men han er faktisk helt koko til tider. Litt synd om noen skal passe han osv eller han skulle finne på og bite barn.. Håper bare det ikke er tegn på en fremtidig agressiv ukontrollert hund.
  12. Har en 8 uker korthårshann i hus som 95% av tiden er snill og god. Dog får han noen veldige bitekick og biter ganske hardt i en liten periode. Munnen går som en revesaks! Samboren er litt bekymret. Noen som har opplevd det samme evt har noen tips?
  13. Megleren

    Dachs

    Har nettopp fått dachsvalp i hus. Kortårshann. Snill og god men har lei tendens til og få noen bite kick. Varer ikke lenge men han biter hardt når han er i seget. Samboeren er litt bekymret. Noen som har opplevd det samme evt har tips?
×
×
  • Create New...