Jump to content

Beat

Members
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Da er rypejakta i gang for store deler av landet, kan være interessant å høre hvordan man opplever bestanden rundt omkring i landet. For min egen del starter jakta den 15.09, gleder meg selvfølgelig som en unge på julaften, selv om tellingene viser en nedgang fra i fjor. Virker som det i år er store lokale forskjeller, nærmest fra den ene siden av dalen til den andre.
 2. Ålen og Haltdalen har vedtatt en dagskvote på 6 ryper i sine almenninger. Takseringen viser en dobling av antall ryper siden i fjor...! Nå begynner jeg virkelig å glede meg, alt ligger til rette for en sesong som kan bli den beste på mange, mange år.
 3. Det meldes om det beste rypeåret på lenge på retten.no Tror artikkelen er fra Dalsbygda. Hører også fra flere som har vært ute i fjellene i Midt-Norge om mange og store kull.
 4. Hei, nei, samme pris. Til og med 05.10.
 5. Hei Kammeret, Usikker på om dette er rette forum for dette innlegget, moderator må gjerne flytte det dersom det er på feil sted. Uansett, jeg opplever fjellstyret/fjellstyrekontoret som forvalter den statsalmenningen jeg ønsker å jakte på som lite samarbeidsvillig. Ønsker derfor andres synspunkt på denne saken. Det startet før sesongen 2017, da fjellstyret valgte å benyttet Inatur som tjeneste for å ta seg av søknader og tildeling av jaktkort. Inntil 2017 hadde fjellstyrekontoret forvaltet dette selv. Inatur er en god ordning som gir alle som ønsker å jakte på denne statsalmenningen samme forutsetninger får å få tildelt jakt. Fjellstyret har i alle år operert med to perioder a 10 dager med regulert jakt før de har åpnet opp for salgs av dagskort/ukeskort/sesongkort. 1. periode har alltid startet 15.09, mens andre periode har alltid startet 25.09. Etter å ha søkt i 2017 fikk jeg ikke tildelt jakt for noen av periodene, men fikk kjøpt meg et kort på liten, mindre attraktiv del av statsalmenningen i 2.periode. Greit nok, men når jeg ser på kortet så gjelder dette fra og med 26.09, ikke 25.09 som har vært normalen i alle år. Det vil si at de som var så heldige og ble tildelt 1.periode i tillegg fikk en ekstra jaktdag, 11 dager, mens de som fikk tildelt 2.periode måtte begynne jakta en dag senere og da i 10 dager. Jeg ringte fjellstyret og fikk som svar at dette var en feil, som de dessverre ikke fikk endret på. Det var for så vidt fair, de lovte til og med å rydde opp i dette slik at det ble riktig til neste år. Overraskelsen var derfor stor da jeg fikk jaktkortet for 2.periode i år, som igjen har startdato 26.09. Fjellstyret har ikke ordnet opp i dette i det hele tatt. Jeg ringer på nytt og får denne gangen servert en dårlig forklaring om at de hadde bestemt å gjøre det likt som fjoråret hvor de innrømmet å ha gjort en feil. Når jeg prøver å argumentere med vedkommende får jeg stort sett samme svar: " Sånn er det" og "Sånn blir det". Er det jeg som er kjip og sutrete fordi jeg får jaktet en dag mindre eller er det fjellstyret som ikke gjør jobben sin her? Og hvor kan man henvende seg videre når man åpenbart ikke får hverken forståelse eller gehør når de har gjort samme feilen to år på rad? Håper noen her på Kammeret har noen gode innspill, evt har opplevd noe lignende?
 6. Det er også muligheter for duejakt en liten busstur unna. Både på Byneset og Ranheim/Malvik.
 7. Skal dog sies at jeg har Beretta selv, og er veldig fornøyd med den:)
 8. http://www.hjf.no/produkt/vapen/blaser/ ... -f16-hagle Ser 690 ligger rundt 34-35 lapper.
 9. Ville også tatt en titt på nye Blaser F16, ser spennende ut, i nogenlunde samme prisklasse.
 10. Noen som har vært ute i dag?
 11. Ålen og Haltdalen har vedtatt en kvote på 4 ryper per jeger per dag.
 12. http://www.adressa.no/nyheter/nordtrond ... ck_place=3
 13. Beat

  Klekking 2016

  http://www.adressa.no/nyheter/nordtrond ... ck_place=3
 14. Beat

  Klekking 2016

  Gjennom sikre kilder er det observert store og mange rypekull sør i Trøndelag under telling. En av de som var med på telling beskrev det som en hønsegård Lover bra før årets rypejakt....
 15. XXL på Lade i Trondheim har en del Norrøna til halv pris, bla Dovre, Finnskogen og Forelhogna. Ute.no i Kjøpmannsgata, også i Trondheim, har 30-70% på hele butikken. Lå noen Varg Isogaisa der. Mye Klattermusen, Aclima, og diverse turutstyr.
×
×
 • Create New...