Jump to content

Oslo

Members
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Oslo

  Victory HT vs v6

  HT føles bedre mekanisk og er bedre optisk. V6 har mer zoom, men er også bra optisk. Hvis kikkerten skal ha 50 eller 56 mm åpning ville jeg kjøpt HT. Hvis du skal ha et typisk drivjaktsikte så hadde jeg kjøpt V6 1-6.
 2. Barnes ttsx 168 grain i 308 win. Fant igjen denne i elgen
 3. Oslo

  Klekking 2017

  Hei. Er det noen flere som har vært ute og sett etter fugl. Jeg har selv sett fine kull med rype på fjellet i Etnedal og skogsfugl i Trøndelag. Krysser fingrene for at det er bra med fugl.
 4. Oslo

  Klekking 2017

  Hei. Hvordan har det gått med hønsefuglene våre i år? Jeg håper og tror at 2017 blir et godt fugleår, ihertfall for skogsfugl. Her kan man skrive litt om observert fugl, gnagerbestanden osv osv.
 5. Oslo

  Zeiss lanserer V6

  Skrev ikke du at kikkerten fort ville veie opp mot en kilo når jeg spurte om det samme sist? Det er jo det største problemet med 1-6x42 i mine øyne.
 6. Hei, Det refereres til forhandler i lovverket, men hvordan blir det hvis man kjøper pipe av samme kaliber av en privatperson? Noen som har gjort det uten ny våpensøknad?
 7. Bruker samme teknikk jeg også. Eneste forskjellen er at jeg har hagla mellom beina og beveger hoftene rytmisk frem og tilbake. Kan anbefales
 8. Hvis de optiske begrensningene gjør at kikkertsikte vil veie 1 kg så står jeg nok over... Jeg kan ikke noe annet om optikk enn at jeg vet hva jeg vil ha, og når jeg så at en z6i 1,7-10x42 veide sånn ca 50 gram mer enn 1-6x24 så tenkte jeg at det var overførbart til en 1-6x42 også... Hvis det ikke går så ser jeg jo at markedet for et sånt sikte er ganske lite.
 9. Da håper jeg at Manfred Swarovski er en ivrig leser av kammeret og ser at det er et marked på ihvertfall en kjøper her i Norge og setter i gang produksjon av z6i 1-6x42 og z8i med 1-8x42. Jeg lover jeg skal kjøpe begge to når de kommer.
 10. Hei, Jeg har aldri sett et kikkertsikte som har 1-6x42. Er det en grunn til det at det ikke lages sånn rent optisk? Hadde vært fint og fått inn litt mere lys enn jeg gjør med mitt sikte i 1-6. Og jeg savner på en måte ekte 1 med sikte i 1,5-6x42.
 11. Oslo

  Kjøpe ting i USA

  Gammel tråd, men den passer kanskje og skrive her alikevel. Jeg kom over en hjemmeside som har startet opp ganske nylig. Du kan etablere en "fiktiv" adresse og Mastercard i USA også sender https://www.virtualspend.no varene hjem til Norge og tar seg av eksport. Hadde noe turt og kjøpt f.eks nattoptikk via https://www.virtualspend.no
 12. Hei. På min gamle sauer så har jeg to sikter montert i svingmontasje. En S&B 1.5-6x42 og 1 zeiss conquest 3-15x42. Synes at jeg har det jeg trenger (ihvertfall når jeg går mest med kikkerten av) på både toppjakt og støkk. Hadde før en vx6 1-6 monter på. Jeg var kjempe fornøyd med den så det er ikke et feil valg heller.
 13. Oslo

  Go light!

  Jeg skal ikke svare for Jamez, men jeg foretrekker også thermarest. Selv har jeg en eldre neoair som blir med på nesten alle turene mine. Exped ul downmat min i 9lw droppes ikke pga vekten, men pga at jeg sover dårlig på den. Expeden er myk og god, men den er alt for glatt. Man må ligge i vater ellers så havner man i bunn av teltet. Varm er den, men den varmes ikke opp så fort. En natt lå jeg sikkert å frøs de første 20 minuttene før den ble varm( var sikkert minus10). Jeg har ligget med neoairen i kaldere temperatur uten og fryse selv om den har lavere R-verdi. Jeg vet veldig mange er fornøyd med exped, men jeg er ikke fornøyd med hvordan jeg opplever liggekomforten. Skulle jeg kjøpt meg en ny madrass igjen hadde det blitt thermarest xtherm max uten tvil.
 14. Du kan jo legge inn et autosøk på finn.no på leupold vx-6. Jeg er veldig fornøyd med mitt, flyttet det fra drillingen til elgrifla nå nylig, og vurderer å kjøpe en ny hvis det dukker opp en billig.
×
×
 • Create New...