Jump to content

Balder1979

Members
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk for svar. Mistenkte også det var vanskelig å lade bort treffpunktendringen. Men jeg skal teste litt forskjellig ammunisjon for å se om det iallefall kan reduseres.
 2. Det er en drilling ja. Relativt mye fra 1-2 skudd ja. Men ikke så mye "verre" på 3. skudd. Nei, få det bort tviler jeg på. Spørsmålet er om man får redusert det.
 3. Hei Søker råd hos noen som muligens kan ha vært borti liknende, eller iallefall har mer erfaring enn meg på dette. Status: Gikk til innkjøp av en ny Merkel 96K for to år siden. Skyter jeg raske skudd med rifleløpet med denne, kryper 2. skudd opp 8-10 cm. Tar jeg meg litt tid mellom skuddene samler den veldig godt. Det er selvsagt ikke vanlig med mange raske skudd med denne, men liker bedre at det går midt i uansett. Jeg skyter RWS ammom med 10,5 g kuler. Jeg har tidligere ladet en del til litt forskjellige kalibere, har alt av utstyr, men har lag
 4. Takk for svar folkens! Fyll gjerne på med rapporter ang skogsfugl. Rype har jeg "hørt" litt negative tilbakemelding på, men som alltid vil det være variasjoner fra område til område.
 5. Hei folkens Nå som båndtvangen er opphevet, er det noen som har foreløpige rapporter på skogsfuglbestanden i sør- og midtnorge?
 6. Jeg var i Gjerstad/Felle et par dager i forrige uke, med hund. Der var det også begredelig. De jegerne vi traff på meldte om det samme desverre.... Virker til at det er skralt lengst sør i landet!? Hedmark uken før derimot var bra!
 7. Takk for svar 308nm. Da er børsa i hus 😃 Jeg landet til slutt på en R8 pro Savanna justerbar kolbe, påmontert ev V6 2-12×50 og a tec demper. Har kun fått noen få testskudd, men så langt meget fornøyd med riggen. 😁😁
 8. Hei folkens. Har lest en del på tråden og ser at det er plenty med kompetanse og erfaringer her. Status er at Sakoen skal byttes ut. Sauer og Blaser er vurdert, men har landet så sistnevnte i R8. Etter all sannynlighet med en Zeiss V8 1,8-14×50. Men jeg skulle gjerne hatt noen innspill på meninger om R8pro x vs R8pro vs R8pro success. Succsess modellen er mest smak og behag ift stokken? Jeg syntes at siktet satt relativt høyt på denne med skinne. Det samme gjelder ift skinne vs ringmontasje? Ser noen mener at R8pro x har bedre avtrekk,
 9. Hei Jan Og takk for tilbakemelding. Sveiobonden har jeg hørt litt om, men har ingen erfaring selv. Som du skriver er opplegget det viktigste, og at markene er gode selvsagt. At svina er vrange er nå så. Kun svinejakt dere var på da, ikke noe annet?
 10. Lærer stadig noe her jeg Ja, kikkertsikte gjør alt så mye enklere. Er så langt godt fornøyd med svingmontasje og S&B jeg har på toppen. 96k'en har som sikkert mange vet et skur som kan vippes over. Det til rifla og et halvmåne-skur (som sikkert noen har et navn på), til haglepipene. Jeg får legge meg i trening for å få flyt på de raske skuddene...... Rifla kommer trolig kun til å bli brukt med kikkert på.
 11. Slb; Takk for nyttig info. Da skal jeg ta en vurdering på dette. Jeg var ikke klar over at de er skutt inn på denne måten. Jeg har bare skutt med åpne siker på 50-60 m, men dette skal gi omtrent samme treffpunkt som ved 100m. Skuddene satt da 15-20 cm for høyt, så det skal da stemme relativt bra om jeg hadde holdt i underkant av svarten. Har alltid vært glad i å kunne holde "midt i" så litt uvant å måtte "tenke" før man trekker av....
 12. Hei folkens! Det er sikkert masse relevante tråder om dette, men jeg har søkt litt uten å finne "fersk" info. Jeg er lysten på å forsøke svinejakt i Sverige, for første gang. Kombinasjonsjakt, om det lar seg gjøre, med feks dovhjort kan også være aktuelt. Ser at det er flere som har vært borti useriøse utleiere/ aktuører, så jeg hadde satt stor pris på om noen kunne komme med forslag til anbefalte utleiere/ operatører, hvor dere vet det er godt med gris og opplegget er bra. Jeg (og noen jaktkompiser) kan også være intr i å hive oss på en større gruppe om andre skal avgårde.
 13. Det er selvsagt et alternativ å lodde på høyere korn. Men er det noen som har erfaring ift patronvalg osv og hvor mye dette kan påvirke treffpunkt? Samtidig gjelder det alle 3 løpene, så må vel tukle litt med siktet isteden. Noen som vet om det er kurrant å file ned siktet, istedenfor å lodde på kornet? Ikke så lyst på et langt korn som henger i kvist og kvast....
 14. Jeg har en 3,5 år gammel BFDB. Jager som en gal, gjerne i noen timer, men sliter også litt med "trangt" søk. Jeg merker at dette henger ltt sammen med formen til hunden, da han søker bedre på slutten av sesongen. Han slår lite ut om det ikke er noe fot, men om han går på fot drar han ut så langt som det er nødvendig for å ta ut dyret, så dette plager meg ikke. Jakter også i relativt små terreng, så jeg ønsker ikke at han skulle vært en "milsluker" i søkene, da vi fort ville fått los utenfor drevet, men noe bedre søk kunne jeg tenke meg. Jeg harforsøkt å sette meg ned å vente. Da kjeder
 15. Det ville jeg ikke bekymret meg for..... Jakthunder merker nok muligens slitasjen litt mot slutten av karrieren, men om den er på jakt 2-3 ganger i uken så er vel ikke det veldig utenom det normale.
×
×
 • Create New...