Jump to content

kallen

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kallen

 1. Det er helt klart at eier har mye å si. Men om du har et avkom etter foreldre som gang på gang jager inn til 50 poeng på prøve, så ville jeg tro at forutsetningene var bedre for å få en god jaktbikkje, enn om har foreldre som jager inn til jevnt over lavere poengsummer. Det er enkelte ting som preger en los som vi eiere ikke kan gjøre noe med som feks mål på hunden. Er det noen som har kan anbefale en fauve oppdretter med gode linjer?
 2. Takk for gode svar. Det er forsåvidt ikke overraskende at man kan ha ulik erfaring med bikkjene, da individforskjellen kan være stor avhengig hvilke linjer man har avlet på. Men jeg har også hørt at fauve kan være relativt harde! Gjelder dette Petiten også? jjrcdk: Fauve’en du nevner. Var foreldrene også langjagere som du beskriver?
 3. Hei! jeg vurderer en basset, enten av type petit eller fauve neste gang jeg skal ha jakthund. Jakter primært rådyr og hjort i stort terreng i Telemark. Når jeg ser på jaktprøver fra Norge og Sverige, ser det ut til at det er Petit’en som gjør det klart best, jamfør Vega prøven og småhunds SM. Jeg er opptatt av at neste bikkje skal være avkom av godt dokumenterte jagere, som jevnt over har gode poengsummer på jaktprøve. Således virker Petiten som et klart førstevalg. Er det noen som kan svare på hvor stor forskjell er det på rasene og hvorfor det virker som om Petitene er bedre jagere?
 4. Ikke uventet er det flere "menigheter". Man kan ikke få i pose og sekk. Jeg synest mange av de røffe nye smarttelefonene virker veldig store og upraktiske. Det spørs ikke om det må bli en gammel dumphone av typen Nokia eller Samsung.Ingenting som kan matche de på batteritid.Så får en heller klare seg uten lokkeapp og facebook. Tanken på å klare seg uten Smartphone er litt fin, men også litt skummel...
 5. Hei! Savnet etter en robust telefon med godt kamera og lang batteritid er stort. Har en iphone 4 som nok er utgått på dato. Batteritiden er elendig og den skrur seg fort av når gradestokken kryper nedover på minussiden. Selv om det kan være godt med mobilfri, er det mye sikkerhet i å ha en telefon med god batteritid. I tillegg er det kjekt med et godt kamera om en skulle komme over et 'blinkskudd'. Hvilken telefon har Kammer-folket? Finnes det noen smarttelefoner som kan matche vanlige mobiltelefoner på battertid og kamera?
 6. Hei! Hva er idealtemperaturen for tørking av kjøtt før røyking? Skal forsøke å lage bacon for første gang. Hvordan vil sommervarmen påvirke det salta kjøttet? Jeg har mulighet til å henge kjøttet luftig i et nettingbur, men er usikker på om sørlandsvarmen blir for mye.
 7. Kan også anbefale Kennel Stuttleggen. Nettside www.stuttleggen.com
 8. Valpen er 4mnd gammel nå og vi har flere ukentlige skogstilvenningsturer. Hun bruker nesen mye under turene, forsvinner litt for så å komme tilbake igjen. Når er dachsvalpen gammel nok til å bære et GPS halsband? Tenker da på belastning av nakke (vet ikke hvor mye et sånt halsband veier). Jeg føler meg litt tryggere på å slippe henne om jeg kan ha oversikten på hvor hun er. Det virker som hun har skjønt litt av dette med bakspor, men er ikke helt trygg på dette.
 9. Da er dette her søstra! Gazka som er mor:)
 10. På tide å få liv i denne tråden med litt friskt blod. Stuttleggens Tilla kom igår i hus. Det er utrolig stas med en liten valp. Jeg satser på å poste litt bilder fremover. Jeg har 4 uker ferie nå så det skal bli en god start!
 11. Jeg hiver meg på den. Etter mye om og men har jeg begynt å vurdere dachs. Grei størrelse for til både å ha på jobb og på flyet. Jeg har forsøkt å se litt på finn.no etter valper. Og som, trådskriver over meg, lurer jeg på om det er noen kull å anbefale? Evt. hvor det kan være lurt å følge med? Jeg ser hovedsakelig etter strihåret type. Anbefales det å se etter kull hos sôta bror?
 12. kallen

  Parson?

  Takk for gode svar! Jeg føler man må velge litt mellom "strihet" og en hjemmehund. Parson er kanskje en grei mellomting? Tysker og vorsteher er jo alternativer, men er redd det kan bli litt for krevende å få dressuren inn på.
 13. kallen

  Parson?

  Som allsidig jeger får en kanskje belage seg på å ha 2 hunder etterhvert. Det er vel noe med at man ikke kan få i pose og sekk.
 14. kallen

  Parson?

  Fra tidl er jeg kjent med JRT (ikke parson) kjøpt i norge. En fantastisk hunderase, ikke annet å si. Har brukt de litt på mink og fugl, men har aldri fått sjanse til å bruke de i områder hvor det er tett med hjortevilt. Nå har det seg sånn at jeg har lyst til å gå til anskaffelse av min egen hund. Har tenkt på allsidige hunderaser som bl. a tysker og vorsteher. Det jeg er redd for m.t på disse hundene at de kan være litt vel krevende. Derfor har jeg tenkt i retning Parson JRT. Hvordan er en parson i forhold til disse? vil det kunne anbefales parson til en som jakter det meste, fra mink og ærfugl i fjæra, til hjortevilt? Hijakt er jeg ikke så kjent med, men absolutt noe jeg kunne tenkt meg å prøve ut. Med tanke på hjortevilt jakt, er det bedre jaktlinjer å få i sverige eller andre land?
 15. Takk for gode svar! Det spørs ikke om jeg heller bør ofre noen ekstra kalorier for heller å gå flere omganger
 16. Hoi! Snart tid for reinsdyrjakt. Jeg har i år fått 3 kort som jeg skal kose meg med. Det jeg lurte på var om noen har no gode tips å dele med meg angående lagring av kjøtt ute i villmarken. Hytta jeg skal benytte meg av ligger ganske langt fra vei og jeg ser for meg at jeg må lagre kjøttet på et vis. Har hørt at man bl.a kan senke det ned i vann. Hvordan går man fram? Får man kjøpt poser til å lagre kjøttet i? Hvor lenge kan man la kjøttet ligge? Takk!
×
×
 • Create New...