Jump to content

Fersking86

Members
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Fersking86

  1. Hei. Noen som har tips til hvor det kan jaktes rype med hund? Holder til i Bergen og ser for meg reisetid på maks 5-6 timer. Har sjekket inatur men fant ikke mye der. Eg og unghunden (støtende hund) håper dere kan bidra med tips til steder. På forhånd takk.
  2. Noen som har jaktet i Myrdal-Broksfjell? Er det fugl der i år?? Er det muligheter for å kjøre til deler av terrenget eller må vi ta tog? Hvordan er det med overnatting?
  3. Ingen som hadde noe kommentar her??
  4. hey.. noen som har jaktet rype, hare, orr eller annet småvilt på kvamskogen i 2013 eller i 2012? Er det verdt å ta turen dit for å jakte eller blir det bare natur og se????
  5. noen som har prøvd Rottweil Steel Game 12/76 ?? Tenkte å teste disse på sjøfugl, noen som har noen synspunkter der.. hvilke haglstørrelse ville dere valgt??
  6. stort?? mulig eg har misforstått noe, men er BB større enn 2,3,4 ? Trodde BB var mindre ??? Noen som tar størrelsene kjapt fra slugs til minst i riktig nummerert rekkefølge...
  7. Hei. Lurer bare på om noen bruker 12/76 BB på sjøfugl? Hovedsakelig skarv?? Det er vell å forstå slik att vi får mange fler hagl, noe lengre skudd hold, men mindre hagl = lavere sjangs for gjennomtrenging ????? vis ikke, hva hagl størrelse er å anbefale????
  8. takker for svar.. er det samme regler når det kommer til "opp til harens størrelse men ikke hare" når det gjelder 22lr, 17hmr og 22wmr????
  9. ett par spørsmål til rundt salong. Salong rifle er jo 22lr, men ka er 22wmr og 22magnum, er det fremdeles salong, eller er vi over på rifle då? Må dette oppgis på våpensøknaden? Er jakt ammo til salong billigere eller dyrere enn ammo til hagle?
  10. var på xxl idag å holdt litt på marlinen.. der anbefalte de faktisk en annen salong som sku vere bedre til jakt og trening... de anbefalte Zastava Zastava salongrifle CZ 99. Kal. 22LR. ka tror dere..? Kan alltids kjøpe brukt, men eg har alltid vert litt ivrige etter ting som er ubrukt
  11. dumt spørsmål her no, ka er bolten???
  12. kunne du kanskje utdypet litt mer om ka du mener med att våpenet ikke har topp utførelse!? for å montere på sikte og demper, må det inn til børsemaker for å få gjort dette, hva pleier eventuelt noe sånt å koste??
  13. det var rart att de ikke fungerte men men, det er vertfall snakk om en Marlin Marlin 925R synth. 22LR med A-TEC CMM-4 Rimfire lyddemper dersom det lar seg montere på denne salongen? Og en billig kikkert PHOXX Kikkertsikte 3-9x40, vil den gjøre jobben?? Og eg går utifra att det er en fordel att den har variable forstørrelser istedet for fast "zoom", eller blir det dårlig kvalitet på forstørringen på ett så rimelig sikte?? som dere ser så er det billig salong, billig demper, billig sikte, men vil eg få en god og bra nok første gangs salong ved å sitte sammen denne pakken, budsjettet er ikke så mye å skryte av så å komme med andre modeller som koster flesk er ikke nødvendig! vet att det ligger mange tråder om valg av salong rifle, men da kan man sitte å lese seg i hel og dessuten såg eg ikke noen som inneholdt disse tre komponentene i farten..... takker for svar...
  14. Noen som har noen synspunkter vedrørende denne salongen og tilbehøret?? http://www.xxl.no/jakt-vaapen/vaapen/sa ... lr-1060518" target="_blank http://www.xxl.no/jakt-vaapen/tilbehoer ... re-1059569" target="_blank lønner det seg å velge denne: http://www.xxl.no/jakt-vaapen/optikk/ki ... 40-1074132" target="_blank fremfor denne : http://www.xxl.no/jakt-vaapen/optikk/ki ... 32-1074131" target="_blank er det enkelt å få montert lyddemper på denne, eller er det ikke mulig??
  15. Fersking86

    salong

    Noen som har noen synspunkter vedrørende denne salongen og tilbehøret?? http://www.xxl.no/jakt-vaapen/vaapen/sa ... lr-1060518" target="_blank http://www.xxl.no/jakt-vaapen/tilbehoer ... re-1059569" target="_blank lønner det seg å velge denne: http://www.xxl.no/jakt-vaapen/optikk/ki ... 40-1074132" target="_blank fremfor denne : http://www.xxl.no/jakt-vaapen/optikk/ki ... 32-1074131" target="_blank I utgangspunktet kunne eg tenkt meg en tikka t3 lite, men tror kanskje eg klarer meg med denne forløpig siden eg ikke ska drive med stort vilt....
  16. hei.. har to file'er av ærfugl og to av siland. trenger noen tips til gode oppskrifter, stekemåte og steketid, eventuelt marinade... kan si att file'ene ble tatt ut mens fuglen var varm og ble lagt rett i fryseren, lagt i fryseren i ca 3 uker... Tenkte å ha stekte gulerøtter, stekt løk og brokkoli til. tenkte også å lage en soppstuing og ha potetbåter som er varmet i ovnen. Som saus tenkte eg fløtesaus.. Høres dette greit ut??? Leste ett sted att noen pleide å ta file'er av sjøfugl i melk og koke dette i 15min for deretter og ligge det i marinade og så steke det på panna og så ferdig steke det i ovnen... er alt dette nødvendig? er det nødvendig å koke det i melk først? Tenker att kjøttet går fra kaldt-varmt-kaldt-varmt og så til magen Høres ikke helt logisk ut for meg å varme kjøttet flere ganger..... Takker for gode råd og tips!
  17. Fersking86

    Contour Roam

    ok, takk for det! Lar det stå på film eg då en helt annen ting som eg syns er merkelig, vis dere tar ut minnekortet og sitter det i en adapter og putter det i dataen, og går innpå minnebrikken, så ligger det noen filer der, DCIM osv.. det ligger tre filer der som ser mistenkelig rare ut, en har navnet T med ett slags kors forsiden av, en annen har # TA som navn, og en er bare ett ikon som ikke har noe navn, problemet med disse filene er att det står att de var sist endret 02.09.1980.... WTF??? sjølve minnekortet heter kors S kors, første gang eg koblet det til data, via kabel til kameraet så het det ContourRoam, eg slettet alle de første test filmene mine og etterpå har det endret navn til alt det greiene som er beskrevet... de rare filene som er nevnt låg ikke der før eg hadde fjernet opptak! Sku nesten tro att det var en form for virus, men har scannet kortet og alt ska vere greit på den fronten, noen andre som har det samme??? Formatere kortet på nytt er kanskje en idee????
  18. Fersking86

    Contour Roam

    Har nettop kjøpt meg contour roam (første utgave), brukte det på sjøfugl jakt i helgen, og ja, kameraet hoppte av og plask i sjøen, klarte å skimte det på ca 3-4 meters dybde, fikk tak i håv og etter litt bal fikk eg det opp igjen... foreløpig ser det ikke ut som att kameraet har tatt skade av dette, men det vil no tiden vise.... Bare lurer på hvilke innstillinger dere har på kameraet? eg har satt det på 1080, men har hørt att det skal vere mulig å endre på lysstyrken, hvordan gjør vi dette og hva står deres på?? Ser på filmene på youtube og syns att filmingen der virker klarere enn på mitt?? Og til slutt, kordan knipser vi bilder med det? (ska vell vere mulig?)
  19. ka gjør dere når dere skyter en skarv som blir skadeskutt. Den blir hentet med båt, men lever fortsatt... Knekker dere nakken, skyter den på nytt, hogger hodet av?? ufattelig seig å ta livet av dersom de blir skadeskutt... skyter med tungstein, alikevell er det ikke alltid de detter som de skal... håper att det blir bedre treff i år enn i fjor så vi slipper dette tullet med leiting og avliving.... Og ja, vet det er nybegynner spørsmål!! På forhånd takk...
  20. eg er en rimelig fersk jeger som kun har prøvd sjøjakt i 2011. I år var eg tenkt meg på fjellet for å støkke ut ryper og eventuelt hare. Bor på vestlandet så kvamskogen, voss er vell det nermeste for min del. Men i helgen var eg på langtur i fjellene på kvamskogen og saumfarte store deler av jaktterenget ved Vending (var på telt og fisketur, ikke jakt) det var ikke en eneste fugl eller hare å se, ikke noe form for dyreliv bortsett fra noen feite beitesauer, da trakkte eg rundt i totalt 17timer. Har fått med meg att eksperter sier att det ville vere dårlig rype år, og no har de stengt vertfall ett fjell for rypejakt såvidt eg vet. Så ser eg på disse tallene http://www.ssb.no/srjakt/ og i mine øyner virker det som utrolig mange felte ryper (kanskje ikke i forhold til antall jegere) og det er vell ikke rart att det blir tomt. Eg ville stemt for å totalfrede rype i 3 år, samtidig som vi holder predatorbestanden nede og ikke lar de formere seg unormalt mye siden det blir mer mat. Og så kunne heller alle hatt større glede av å gå på rypejakt i fjellet om 3 år når det faktisk vil vere mange store flokker å støkke ut eller få stand på. Mulig dette er helt feil tankegang, men eg ska vertfall ikke skyte noe form for rype i år! Gleder meg heller til skarvejakten begynner!!!!!!
  21. har en hagle med låsekasse av alu. Hvor forsiktig bør man egentlig vere med den? E det slik att kassen kan vri seg dersom den blir for varm, altså av att man fyrer av for mange skudd på bane på rappen? Eller er det bare langvarig slitasje som ødelegger kassa? Er det f.eks problem å fyre av 150-200 skudd på ett par timer samme dag?? Kan noen fortelle meg litt om dette og ka man bør vere obs på???? (det er en yldiz spz me 12/76)
  22. Fersking86

    Tjeld

    bare lurer på om Tjeld er jaktbar og om den eventuelt er brukbar som mat???
  23. Foret heter Natural Trainer. Tidligere brukte vi hills sciense plan. Vis eg tar han på skinnene så detter det pels av der og, syns det virker litt rart.. Burde han vert sjekket på nytt for eventuelt orm??
  24. Men er det vanlig att når man så vidt tar på hunden så detter det masse pels av.. har ikke hvert sånn før! Ka tenker dere om vekten?? Rått egg? Vi har gitt litt omega olje i foret..
  25. vi har brukt vom som belønning under trening, feil det kanskje?? Kor mye vom i forhold til for da, og hvorfor varmt vatten? Han er å snuser i matskålen flere ganger om dagen, men bare rygger unna... da vi fikk han måtte vi porsjonere maten utover dagen da han slukte alt med engang og spydde kort tid etterpå, dyrlegen sa det var pga han spiste for fort!!
×
×
  • Create New...