Jump to content

nogenpluss

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

nogenpluss's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei! JEG vet ihvertfall at de har solgt denne kniven tidligere hos Pentagon i Oslo, den har jo et noe spesielt design, men sjøl om den har et noe uvanlig design på skaftet og det er riktig at den var ment som backup for politifolk på evnt motsatt side av primærvåpen(pistolen) så er det ingenting ved kniven som skulle gjøre den forbudt! Den er fullt brukbar tilmassevis av oppgaver på tur også, har ei syntetisk slire med doble straps som gjør den genial å feste både innafor og utenfor beltet eller forsåvidt hvorsomhelst på sekken eller hva man ønsker. Bladet er flott og svakt konkavslipt på bare ei side og finnes såvidt jeg vet både med og uten serratert del innerst mot hånda. Denne kniven, forrøvrig laget av av KA-BAR i samarbeid med dette instituttet jeg ikke har hørt om bortsett fra det de skriver selv (National Defense Institute), fikk strålende kritikker og blei veldig populær nok spesiellt i utsatte yrkesgrupper, nok mye fordi man ikke trengte å være ekspert i nærkamp med kniv for å kunne nyttiggjøre seg av den i kriser der håpløse amerikanske politifolk hadde klart kunststykket å miste pistolen sin og kunne redde seg ved å dra opp kniven fra festet på ankelen, som også er ei tilleggssfeste for denne kniven.. Sjøl har jeg den ofte med på fisketur(jepp!!), mye på grunn av at den tåler vann om man selvfølgelig skyller godt, den er alltid lett å nå fra feks foran på redningsvesten, den er enkel å få skarp og ikkeminst spiss, og designet gjør det ekstra enkelt å holde som en pistol og sikte midt mellom øynene på en diger torsk og dytte den enkelt gjennom hele hodet og beistet lider minimalt -såklart etter at man har får den opp i båten...! Sløyinga går også veldig greit men fileteringskniv er best når du er hjemme på kjøkkenet!) Ikke angra på kniven ett sekund, og Taiwan har bevist lenge nå at de er fullt kapable til å produsere skikkelig kvalitet! Vet kniven kommer i minst to størrelser og kanskje lurt å nevne at den jeg har er den litt lengre versjonen enn den på bildet, og som jeg nok tror er mer flerbruksvennlig enn den på bildet her, men blir jo en antakelse bare det da.. Lykke til med en solid og stilig KA-BAR! Vet du forresten om den er i produksjon fremdeles? Har hatt min siden modellen var på førstesida av magasinene og den er god som ny! Mvh. Litt spesiell sørlandsfisker
  2. Hei! Skrangling i slita er latterlig enkelt å slippe: Du dytter bare littegranne bobleplast eller litt skumgummi foreksempel helt ned i bunnen av slita di! Da er den feste forsiktig i bunnen og null lyd som er målet, fight?
  3. Takker Metallurgen, Liker at du har peiling på så mye mann! Ang. riktig utstyr for polering, har De et tips om en rimelig måte å få den så blank som mulig? Finnes det eget ala sølvpuss for stål? IKKE stålull!) Takker og bukker sjef, mvh Nogen Pluss.
  4. Hei, så en fin sog jeg likte godt og var innafor pengeramma denne måneden.. Har lengta etter en smådiger kniv ei stund, men det jeg lurer på: Har ikke hørt dette stålet brukt i lignende kniver/størrelser.. Jeg synes det er veldig lett å slipe veldig skarpt, men har et de egenskapene man trenger i en kniv på ti tommer til utecampingbruk? ..og en ting til, bladet er rimelig blankt og fint, er det mulig å polere det så godt som speilblankt? Det VAR ikke langt unna.. På forhånd takk for all hjelp dere! og ha ei fim frilufts/slipe/smi-helg!) Mvh. Nogen Pluss
  5. Hei Spyderfans! Har absolutt sansen sjøl, og de to jeg bruker mest er stainless-versjonen av Policemodellen, elsker hvor lang den plutselig blir når den flippes opp, og en lettere Native som jeg liker blad/hele forma på VELDIG godt (sjøl om håndtaket godt kunne vært littegrann mer grippy). Jo, og en Cricket jeg bruker som lommebok hvis jeg skulle ha noen store sedler i lomma en dag, ellers henger den på joggebuksa til sofa-og snacksbruk, men den er flott den også og alle er flott fabrikert, smoothe og etter mitt syn bare finere enn da de var helt nye:) Har to Byrd-kniver også som jeg egentlig heller ikke kan utsette mye på, stålet er ikke like råflott og kantene ikke like behagelige men de er jo betraaktelig mindre dyre.. Kjenner på meg at det her kommer til å bli en police-dag..igjen!)
  6. Mange takk dere, matolje høres jo enkelt og greit ut, og det at kniven kanskje ikke brukes nok..ser den også Ikke hørt om Balistol men sjekker det ut mange takk. Er muligens en av få her på forumet som IKKE SPISER kjøtt, men grønnsakskutting med skarp kniv kan være nesten hovedpoenget med å lage middag ofte!)
  7. Hei! Hører stadig om hvor viktig det er at man oljer/smører inn bladene med noe etter bruk for å forhindre rust osv. Samme hvis man lar knivene ligge i ei skuff eller noe sånt vil jeg tro? Er det noen som har et fornuftig hjelpsomt tips om hva jeg bør bruke til akkurat dette? Alle svar mottas med ekte takknemlighet og settes stor pris på! Mvh. nogenpluss <3
  8. Absolutt no offence taken, Herr Metallurgen!) Og jeg skjønner godt hva du mener med groupies, eller kanskje blodfans..? Takker for smarte svar og holder et positivt øye i margen når jeg bruker forumet her, er så UTROLIG FLOTT MED HOBBYER OG INTERESSER! Mvh. NogenPluss
  9. Halla Metallurgen! Groupies lyder negativt i mine ører.. E R kniven min liker jeg kjempegodt det stemmer, men jeg kommer aldri til å si at NOEN kniv/merke er verdens aller beste!) KA-BAR USMC kniven er jeg for eksempel ingen stor fan av sjøl, men moro og ha og lett å forstå at det har blitt en slahs klassiker.. Stål (som du av navnet ditt ihvertfall har peiling på) kommer jo i så utroooolig mange varianter at for meg blir det håpløst å lese meg til et godt blad, jeg må prøve det fram hva jeg mener. Med så mye forskjellig blir dette håpløst uten å være Lars monsen og millionær på tur jorda rundt på knivtesting året rundt...noe som forøvrig hadde vært DRØMMEJOBBEN:) Moro at folk svarer når jeg lurer på noe, Kammeret FUNKER så absolutt! Takk for det!
  10. Tusen takk dere, informativt og spennende. Ikke ute etter eksklusive samlersaker så nå tror jeg like godt jeg bruker pyntepengene til å heller handle noe med større brukervennlighet! Thanks again! <3 NogenPluss
  11. Skjønner. Ser jo flott ut, og når det brukes i custom svindyre kniver må det vel være årntlig kvalitet? ..men du sierat det består av minst to forskjellige typer stål, så da kan man kanskje egentlig ALDRI vite helt hva man får? Hmm, litt å tenke på daja, vil du si at det rettogslett er et "jålestål", mest til pynt og egentlig mye lurere å kjøpe en folder som jeg VET har et bra nok stål? Som VG10/s30V? MANGE TAKK GODE MANN!
  12. Hei eggfans! Var en sørlandstur og fant ei sjappe som heter Pedersens vaapenlager. Der hadde de endel fine kniver, men BARE PUMA...som jeg vet er kvalitet og gode kniver, importert direkte fra forhandler fortalte han meg og jeg kjøpte en rimelig linerlock som er helt finfin.. Nå skal jeg dit igjen straks og har foreløpig ingen kniver i DAMASKUSSTÅL..kan noen fortelle meg hva dette stålet er godt eller dårlig på, evnt. om det er noe å ønske seg i det heletatt? Ser jo at en MASSE custom-knivmakere bruker dette stålet, som såvidt jeg har skjønt består av masse tynne lag??? Med HVA slags stål da? Vet jo at PUMA lager kniver til ti tusen kroner hvis det er det du er ute etter, men jeg vil altså hjerne ha en litt mere elegant foldekniv i samlinga og ser at e dyreste av disse har damascus-stål i bladet, og kunne passe fint i f.eks dresslomma mi i visse sammenhenger. TAKKER FOR ALL FEEDBACK KJÆRE INTERESSEKAMERATER! Mvh. NogenPluss
  13. Joa, noen samler og noen samler OG bruker og noen samler på det de bruker. Ingenting galt med noe der. Jeg hogger i skogen og spikker barkebåter med dattera og snur soyapølser på grillen om nødvendig, og synes ikke E R-kniven min var overorisa i det heletatt..sjønt jeg handla den "samlingsbrukt" for rett over tusenlappen.. Lett å slipe, som jeg ser på som et stort pluss på militær/overlevelseskniver, god i MI hånd og dette deilige feite full tang bladet som veier en halvkilo nesten... Alltid moro å lese hva andre synes om disse knivene så jeg håper fortsatt på flere svar, om enn kanskje ikke så mye om slipinga lenger:) Nyt favorittbladene deres og ha ei S U P E R helg!
  14. Jeg var heldig og fant en almost mint en hos Pentagon i Oslo på kommisjon fra en "kun det beste av de beste-samlerne" som sikkert har fått kone og unger og dårlig råd... Innom ukentlig på jakt etter kupp! Vet ikke om NOEN som selger dem annet enn kanskje noen hos militæret? Vat de kan ta inn litt av hvert og mye rart. Før denne var det Cold Steels recon 1 plain tanto folder jeg sov med om natta Den ER et årntlig beist den også, samma hva folk sier om merket, eller ikke minst markedsføringa som jo er klart på kanten og egentlig litt uproff spør du meg! Kniver kan de lell! Men som ei avslutning her, ingenting slår en kvalitetskniv i buksa på stolen mens man er komplett opptatt med ei overgår ALT flettfri og nyslipt ( Y ) helt uten slire/slark på NOEN måte...right boys??) -NP
  15. Kom på forresten at når JEG bruker den til "flisespikking" så holder jeg over begge fingerstopperne med pekefingeren akkurat I den såkalte coilen og tommelen OVER stopperen og ute på toppen av bladet! Det funker utmerka ihvertfall for mine hender når det er noe nøyaktig/ekstra krefter som behøves.. Den underste guarden er jo unektelig littegrann i veien i noen sammenhenger, og med hansker vil jeg tro kniven er vrien å få godt tak på med det korte skaftet. Likevel en juvel i mi samling, jeg har en eldre versjon med den digre eldste teclok-slira og svart med geo-camoblad som jeg veit er gått ut av produksjon. Kvitter meg ALDRI med den, men innrømmer at jeg HAR lyst på den råeste av folding-kniver med 6 mm tykt blad og håndskrue for å gjøre den om til fixed blade..er det RAO den heter tro? Oioioioi! !)
×
×
  • Create New...