Jump to content

Laha

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Laha's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. Har ingen erfaring med toppjakt i Vilhelmina, men var der noen dager i starten av oktober i år, og det var desverre dårlig med fugl. Jeg hadde kun en skuddsjanse (på et rypekull), men da stod jeg til knes i blautmyra. Så litt storfugl, men d var ikke all verden nei, i forhold til et normalt år ihvertfall..
  2. Er usikker på hvor lenge rypa kan henge, spørs vel på omgivelsestemp det. Kan jo henge lenger ved 4 grader kontra f.eks 10. Det er opplagt. Uansett kan nok rypa henge like lenge som en tiur vil jeg tro. Spiser jo mye "konserveringsmidler" hønsefuglene. Tyttebær o.l.
  3. Laha

    Viltkamera

    Det var artige bilder av mor og kalv, Vømmøldalen. Godt driv over den lille lysebrune, ser det ut for..
  4. Hevarma ble skikkelig fin syns jeg, ja resten og for den saks skyld. Flink du. Artig å følge med på dette.
  5. Tok en snartur rett etter jobb i dag, satt et par timer, og var heldig. Reven kom luskende på jordet ca. 300 m unna, og var veldig opptatt av snusing i buskene og markering, men jeg klarte å lokke den til meg med Crit r call standard, selv om den ikke virka så veldi interessert egentlig. Skutt på 110m med 6,5x55 Oryx. Hannrev på 7,3kg. Ikke skabb.
  6. Henta heim en mår i dag. Stor stas for lille Amalie. Haugen-fella med rypehode som åte, og honning og mandel-essens som luktstoff. 1004 gram.
  7. Ble ei revetispe i mårrest. Lokka inn med Syco Tweety, skutt på ca. 50m med 6,5x55 Oryx. Ville ikke snu breisida til så skuddet satt i brystet, men traff nok litt dårlig for den klarte jammen å karre seg ned en skråning og uti en bekk, før den fikk et skudd til.
  8. takk,takk Trapperman. Har fått sansen for fangst også gitt, mye takket være dette forumet Mye inspirasjon og tips å hente her. Fella er lånt, men skal handle inn feller selv ja. Ga mersmak dette gitt, en ny dimensjon til friluftslivet! Måren blir faktisk julegave til mor og far i morgen, for utstopping, pakket inn og alt.
  9. Siste sjekk for året i dag, og der hang min første mår. Hannmår på 1628g, tatt på spekk innsauset i honning.
  10. Ble en tur etter reven i går ettermiddag og i mårrest, med godt resultat. Skaut mine første rever. Satt kamuflert ved jordekanten og den første reven kom overaskende på meg før jeg hadde begynt å lokke! Skaut den på under 20 meter med rifla(6,5x55), spratt til værs etterfulgt av et kort "utras" på 6-7 meter. Fin rev, 6,8kg men med kort hale. Dagens rev kom inn oppskriftsmessig på lokk med Crit'r Call standard. Skutt på ca. 50 meter. Skabbrev på 5,5kg, som fikk smake bensin og fyrstikk..
  11. Var på revjakt i mårrest og hadde med nyinnkjøpt hubro og Faulks Kråkelokk som måtte prøves etter revejakta. Vart ei kråke i et halvseriøst forsøk, fikk det litt travelt så kamoen og omstendighetene var ikke de beste. Men arti å se at det fungerte... Kun mobilbilde desverre.
×
×
  • Create New...