Jump to content

mikuni

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

mikuni's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Beste elg jakt filmen jeg har sett er: Elgjakt i Jervens rike, filmet i storgrytdalen i Stor-elvdal. Du kommer ikke til og angre hvis du kjøper den, det kan jeg nesten garantere, hvis du liker løshund jakt og fjell jakt:)
  2. Hvis du så på programmet, så fikk du vel med deg også at den er en stor smittebærer, det er vel en av hovedgrunnen til at den ikke er ønsket i Norden.
  3. Er det Rondane Sør viltområde det er snakk om, så har jeg jaktet der ja. Det var litt av noen prisen, kan du sende meg en link til den siden der dere har fått jakt.
  4. Jeg har selv allergi på hund, men reagerer ikke selv på min egen jamthund. Ville anbefale og låne en hund av det slaget dere ønsker dere og prøve ut i en uke eller to
  5. Hvis dere har muligheten til og vente til sluttet av jakta, Og kontakter fjellstyrene rundt omkring er det garantert noen som har sagt fra seg noen kort. Dem har dere da mulighet til og kjøpe for en redusert pris. Det lå mange private kort på finn.no også i midten av sep i fjor vet jeg ihvertfall. Noen veldig dyre og noen til en bra pris . Kjett og ikke få starte den 20. Aug, men har man mulighet til og ta noen dager fri i førsten av september er det garantert mye mindre folk i fjellet og da lettere og få skutt
  6. Du ville nok fått bedre utnytte av fuktsperra hvis du hadde lagt den på innsiden, eller bare valgt og ikke brukt plast. Siden den ikke er pustende så blir det feil og legge den på ut siden av isolasjon, men da vet du det til du skal bygge neste bu . Men du merker sikkert ikke så store forskjellen.
  7. Kulebanen faller mer med en 308. Men dette har ingen ting og si så lenge du kjenner våpenet ditt. For og forklare det enkelt så hvis du skyter inn våpenet på 100 M. Og du da skyter på noe på 200M så vil kulen i 308 falle mer enn kulen i 6,5 og 3006. Kommer jo selvfølgelig an på kulevekten (kruttmengden). Derfor er det viktig og variere når man trener med og skyte på ulike hold. For da vet du hvor mye du må forlegge til en hver tid. Men det viktigste er vel at du får deg ei rifle du er fornøyd med og treffer godt men den, og det gjør du garantert bedre med en lyddemper. Det gjør ihvertfall jeg. Det fornuftige til jakt i Norge er et enkelt og robust boltrifle i et. 308 eller 30-06 hvis elg er målet, er mindre hjortevilt favoritten er 6,5X55 førstevalget. Tilgang på billig treningsammunisjon og stort utvalg i jakt-ammo er årsaken til at mange er best tjent med de vanligste kaliberne.
  8. Det lurer jeg på også? Bare tull at 6,5 blir for spe med lyddemper på storvilt. Men jeg anbefaler deg og kjøpe lyddemper med en gang!, du vil ikke angre på det. 6,5 og 3006 er mer flatbanet enn det 308 er. Men jeg personlig ville gått for 308 så lenge du ikke skal skyte på lengre avstander en 250M.Tikka T3 (308) med en Hausken std. lyddemper. Blir som og skyte med 22LR. Tipset mitt er ihvertfall og investere i en lyddemper med en gang.
  9. Jeg har en Tikka t3 og er meget fornøyd med den. En kompis av meg har Howa og han er ikke fornøyd med den, grunnet presisjon. Desuten har Tikkan magasin noe som jeg ser på som positivt. Koster noen tusenlapper mer men et mye bedre våpen etter min mening, og så skal du legge på ganske mange tusenlapper til for og matche Tikkan med et annet våpen!.
  10. Hei. Hadde jeg vært deg hadde jeg gått for bergans power frame 130l. Beste sekken du får til reinsjakt uten tvil, etter min mening da! Ikke kjøp noe mindre en det, så da er det vel recon packen og powerframen det står imellom. Etter mine kunnskaper så kan du ikke ta av sekken på recon pakken og bare bruke ramma, det kan du på power frame`n.
×
×
  • Create New...