Jump to content

tobbelobb

Members
  • Posts

    71
  • Joined

  • Last visited

About tobbelobb

  • Birthday 03/21/1989

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tobbelobb's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Kjøp en av de to høyeste(tre eller fire prikker), ellers vil du ikke ha nok klikk ned til 100meter med 6,5.
  2. Her kommer et par kniver til Har ikke polert skaftene enda.
  3. Er igrunnen ganske enig, men det var det kunden ønsket. Han hadde de med seg hjem fra jakt i kanada, og vil ta de med seg tilbake til de han jaktet hos. Ang. slirene til "Sako", det er den beste løsningen jeg har funnet til nå på slirer til kniver med fingerstopp, siden jeg er ikke noen stor fan av helle sin slireløsning på safariutgaven, ble det sånn. Takker for skryt!
  4. Her er siste tre knivene. De er "kopier" av Helle sin safari. Skaftene er av amerikansk yellow birch og bøffelhorn. slire av shaft lær, farget med mørkebrun narvsverte.
  5. Har tatt to fjorkoller i år. Den første 14. september kl.18:56 49kg. Skutt på ca80m. 308Win med hjemmelada Lapua mega. Mens jeg satt på post om morningen kom en liten revunge. Den andre 1. oktober kl. 19:32. 52kg Skutt på ca 120m 308Win med hjemmelada Lapua mega. Kulene lå i skinnet på begge dyrene.
  6. Vanvittig flotte kniver! Stå på!
  7. Ja kan meddele at jeg har fått tak i avtrekk:) Det var lagervare hos Sako finnland. Det krevde dog litt tilpassing men ble veldig bra! Kosta ca.3000,-
  8. Takker for fine ord! Ser selv at det er en viss utvikling og det er jo målet. Og om jeg har fått brukt de... Tsja det er to jeg har brukt, den første og den med pæretre skaft og polar blad, den har fått seg et par turer og litt rypejakt. Men de fleste er enten gitt bort eller blir det om ca24 dager:)
  9. Her kommer et par til Skaft: bjørk og bøffelhorn Blad: Eklund Fat Bob Skaftet er farget med "mørk eik" og "gul" herdins beis. Skaft av bjørk og bøffelhorn, farget med "mørk eik" herdins beis. Mest for å få frem hvor stor forsjell det blir ved flerfarging. Her har jeg prøvd meg på en ny vri på slira. Ganske ok men øverste kanten ble ikke helt som forventet.
  10. Uten å ha prøvd den så vil jeg satse på at Hausken whisper er kongen, viss vekt, størrelse og pris ikke er en faktor. http://www.hausken.no/produkter_whisper.htm
  11. Til vanlig trening og jakt bruker jeg et futeral, med plass til riflen med lyddemper påmontert og sidelomme for ammo og reservelinser! Dette fordi det er lett å pakke vekk og jeg føler det beskytter godt nok. Det blir fort mye pakkenelliker viss alle skulle komt drassende med alu koffert på banen. Når jeg skal på banen tar jeg og med "feltvesken" fra våpensmia, der har jeg god plass til ammo, hørselvern, tofot, et par hansker mm. det er en plastikklomme i lokket som har plass til div. klikktabeller ol. Det er nok absolutt et møst med alukoffert viss en skal fly eller pakker mye i bilen men for Ola Jeger (eller for meg ihvertfall) holder det nok en stund men et godt gammelt futeral.
  12. Skaut årets første hjort den 10. kl.06.20 Det var ei fjordkolle på 50kg (tørrvekt) Skutt på ca. 100m. Brukte Sako AII med hjemmerulla lapua mega i 308W. Etter første skuddet sprang ho ein runde og stoppa på skuddplassen og tok et par steg, såg ut som ho halta på bakfoten så ho fekk ei kule til, det hjalp, rett ned. Begge var gode treff... Skaut kolle og kalv ca kl.20.50 i kveld. Hadde akkurat pakka sammen etter posteringsjakt og hadde kjørt broren min hjem, når jeg kjørte forbi der vi hadde jakta såg eg kolle og kalv. Eg kjørte ca.300m videre og parkerte bilen. Sneik meg ut av bilen og ladda opp. Eg smaug meg tilbake langs veien, når eg kom fram i lysningen stod dei der. Fem minutter gikk før kalven snudde seg i rett stilling og eg skaut, den datt rett ned og kolla stod i ro. Eg ladda om og gav den et skudd, og vekke var den. Etter ei lita stund gikk eg ettter og fann ikkje kolla igjen, tilkalte naboer og falimie for slakt og hjelp til å finne kolla. etter ca et kvarter uten resultat ringte eg vilttelefonen og bad om ettersøk. De var oppatatt men sku ringe opp igjen. Vi tok ein siste runde med lommelykta og synes vi såg noe (i det høye gresset...), jeg gikk ned i skråningen og utfor et 1,5m høyt stup lå kolla. Var en lettet skytter som ringte tilbake til vilttelefonen og sa han ikke trengte ettersøk. Samme oppskrift som over,(sako og mega) 60meters hold. Kolla for vel 30m. Dette var forøvrig hjort nr, 2,3 og 4 for min del:)
  13. Jeg leverte inn rilfla hos xxl i åsane, det tok to-tre uker og 500kr og jobben var fint utført;)
  14. Takker for mangen gode svar! Siden pris er en faktor heller jeg mot Svalbard, 100L. Vil det være et dumt valg? Er på hardangervidda jeg skal jakte så blir fort langt å gå med 40-50 kg... Har mulighet for å få lånt en Svalbard på 65liter. Vil det være håpløst? den er vel anatomisk?
  15. Jeg er på jakt etter sekk til reinsjakt. Dette blir min første tur og jeg er usikker på hvilken sekk jeg skal kjøpe og hvor stor den trenger å være. Har sett på Recon pack 125L og Svalbard 100L sekken til norrøna. Har snakket med fler som har erfaring med reinsjakt og svarenne spriker en del, alt i fra "du klarer deg lenge med 65l" til " du bør ha minst 100l" Hva er deres meninger? Det blir nok hovedsaklig turer på et par dager til en uke i slengen, telt, sovepose, liggeunderlag og mat blir nok liggende i leir ikke så alt for langt unna bilen. Så str. på sekken er med dagsturoppakking pluss evt. felt vilt.
×
×
  • Create New...