Jump to content

KapteinTJ

Members
 • Posts

  81
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

KapteinTJ's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

5

Reputation

 1. På normale hold så har Lapua 144gr FMJBT (Lapua B343) i like under 800 m/s fungert veldig bra for meg. Ingen ødelagte fugler. Denne kulen gir også en ganske bra kulebane, selv om den har litt vekt. Men på avstander over 200m har jeg hatt et par tilfeller i større fulg hvor jeg ikke er fornøyd med effekten.
 2. Fikk litt ånden over meg igjen nå. Har kikket på "splinen" i mikroskopet og fått modellert opp i 3D. Har skjært ut en veldig enkel prototype (laser og plastplate) for å se om jeg er i nærheten. Med litt hjelp av noen på jobben kan det hende jeg får laget et verktøy til å shape ut splinen.
 3. Aha, kanskje jeg bare må prøve uten sporene. Jeg har "på blokka" å modellere opp sporene til Z6i`en og få printet/maskinert noen selv. Men har ikke kommet til skudd helt enda.
 4. Hei, Et tips til for bli trygg i bilen er å legge han i samme bur som den voksne hunden. Da lærer han fort at dette ikke er farlig. I tillegg kan du kjøre korte distanser som ender opp i noe morro (tur i marka, løs på et jorde etc). Og så gjelder det å holde ut med lyden - ikke trøst eller kjeft på han. Ang å bli husren er det bare å bli ute til han gjør fra seg. La han "kjede" seg, så går han på do til slutt. Og så må du ut etter hvert måltid og hver dupp. - KapteinTJ
 5. Hei, Er det noen som sitter på liste over sammenlignbare kuler i dette kalibret (kun mtp trykkoppbygging, ikke flygeegenskaper, virkning i dyr osv)? Bæreflate, manteltykkelse osv kan jo som kjent gjøre at 2 kuler med samme vekt ikke oppfører seg likt foran samme mengde krutt. (Om noen har kunnskapen og har lyst til å skrive litt mer utfyllende om dette temaet er det sikkert flere enn meg som er interessert i å lese) Det fines jo et utall kuler å prøve, men for mange av dem finnes ikke ladedata for krutt som er lett tilgjengelig her til lands. Eksempelvis oppgir ikke Nosler et eneste Normakrutt på sin hjemmeside for CC 123grain i 6,5x55. //KapteinTJ
 6. @Erlend Meyer @Chiefen.v-2 Ble bare med FL die i første bestilling. Men hvis collet dia til Lee er god, så er jo det suverent mtp på pris! @beaker Pressa er på vei i posten, så litt sent å endre den. Men kjøpte det settet som inkluderte Lee sin manuelle tennhett-eisetter. Slang også med noen plastbokser, samt at jeg har noen fra før. De er fine for folk med en touch av OCD, selv for ferdigammo :p
 7. Jeg bestilte det breech lock settet + et par ekstra låser i går kveld, så får vi se om jeg liker eller hater systemet Av diesett så ble det i første omgang RCBS sitt 2-die sett (Gr. A), med FL og seater. Neste steg blir en runde for å se hva butikkene i nærheten har av komponenter, og å prøve å finne noen som kan vise meg litt hvordan alt fungerer. Ladeboken, kammeret og youtube har mye info, men det er greit å kunne få det vist "live" første runden.
 8. @spindrift Takk for tips! Ekstra breech lock låseringer lagt til i lista. Nosler CC er det god pris på ser jeg, spesielt om man kjøper bulk. Tipper jeg lander på Norma GT og Norma 19 krutt til de første rundene. Fabrikkammoen med GT går hvertfall veldig bra i min børse.
 9. Takk for svar @DoctoRoy Da blir det så jeg kjøper inn både FL og neck med det samme, @NickJR @svehella: Takk for gode innspill. Kun en type tennhetter høres lurt ut. Grunnen til at jeg listet opp 2 var at da får jeg alle komponentene i rekka hos en enkelt leverandør (Norma vs Landrø i dette tilfellet). Har planer om å spørre pent på banen om noen kunne tenke seg å spandere en time eller to av tiden sin til å vise meg litt av det grunnleggende.
 10. Hei, Etter å ha søkt rundt om kring her på forumet, nettet generelt og lest ladeboken har jeg etterhvert fått satt opp en liten innkjøpsliste. Jeg er helt fersk på ladefronten, men har skutt regelmessig en god stund. Formålet er lading av 6,5x55 til trening og morroskyting opp til 600m, for å få kuttet kost og kanskje få noe bedre presisjon kontra ferdigrullet GT/DL/Scenar. Til nå har jeg skutt ca 6-700 skudd i året. Regner nesten med at det vil øke når jeg får en hobby i hobbyen og kr per skudd synker. Etterhvert kan det bli aktuelt med noen flere kalibre, samt jaktammo, men per nå går det et så lite antall av dette per år at det ikke er mye å hente. Så, over til utstyret. Jeg har tenkt å legge meg på et relativt stramt budsjett. Lee Challenger breach lock ladesett (1995,-) Trimmepilot 6,5x55 fra samme produsent (115,-) Smørepute fra RCBS (198,-) RCBS kruttdrypper (375,-) Vaskeutstyr blir i første omgang plastbøtte med zalovann. Skyvelære har jeg fra før I tillegg til dette trenger jeg jo et diesett - her sliter jeg med å finne ut hva jeg bør kjøpe av FL og neck. Jeg finner litt varierende informasjon rundt om kring, men et par sannheter ser ut til å være vedtatt; - Skal patronen brukes i flere våpen, eller garantert mate uten å testes på forhånd, _må_ man velge FL. - Skal patronen kun brukes i ett våpen, _kan_ man bruke neck. Necksizing gir bedre presisjon. Ut i fra dette lander jeg på necksizing sett, feks Lee Collet (550,-) Totalprisen på dette blir i overkant av 3000,- Med det ovennevnte utstyret; Vil jeg klare å lade like gode patroner som feks Norma GT/DL eller Lapua Scenar? Er det noe vesentlig jeg har oversett? Av kuler og krutt har jeg sett på 2 alternativer: Scenar 123 / Vihtavuori N-550 / CCI LR Golden Target 130 / Norma 19 / Remington LR Er disse komboene greie å starte med? Scenar-alternativet ligger ca 1kr/skuddet over GT. Alle synspunkter mottas med takk (Men ha gjerne budsjett-lading i bakhodet). //KapteinTJ
 11. Jeg har den med mildot. Retikkelet er greit nok, lite forstyrrelser, men jeg personlig liker ikke å "mille" med dottene. Optisk er den, for mine øyne, mye bedre enn Vortex Viper`en som også benyttes på samme børse innimellom. Men i praksis er det en 8-30x, etter 30 blir det grøtete. Klikkene er det ingenting å utsette på, og parallaksejusteringen er veldig god. -KapteintTJ
 12. Jeg kjøpte min for et par år siden, men på den tiden var det ingen som kunne matche Beveren Sport. Fikk en veldig bra pris på børsa inklusive gjenging og en JD224!
 13. Dette blir litt synsing, så det er lov å arrestere meg på det. Men uansett; I og med at Hausken leverer 30cal demper med M12x1, så skulle man tro at det ikke er rest-tykkelsen på pipa som er problemet. Minste diameter (i gjengebunn) blir like under 11mm, ved bruk av M12 med 1mm stigning. Så da må det være brystningen som er problemet - mangel på forspenning i gjengene. Med forsiktig tiltrekking av demperen vil jeg tro at det er mulig å unngå at du gjenger demperen inn på pipa (forbi gjengepartiet). Det kan også være en mulighet å lodde på ei lita hylse for å trekke til demperen mot, men denne løsningen blir nok ikke spesielt vakker.
×
×
 • Create New...