Jump to content

iversen

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

iversen's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Tusen takk for svar! Jeg gleder meg til å teste ut røykbua mi. Blir vel til å lage noen pølser snart jeg også. Ble jo ikke helt vellykket forrige gang men denne gangen har jeg trua. (Fikk forresten hjelp av deg den gangen også Takker!
  2. Flotte greier. Har hørt at noen bruker elektrisk høvel til å lage spon. Har du noe erfaring med det? Hvor mye flis brukes til f.eks 6-8timers røyking? Har en vanlig liten jøtul ovn.
  3. Ok. Takk for svar! Hvis jeg vil røyke nå da? Hvor fort er relativt snart? Og kan jeg bruke våt flis i nøden? Hvor finkuttet må flisen være? Det er forskjell på flishoggerne som fåes kjøpt også..
  4. Hvordan lage oreflis? Har akkurat bygget et kaldrøykeri og trenger nå oreflis. Har or men den er fast i bakken i sin naturlige form... Hvordan går jeg frem for å lage flis til røyking? - Hvor grovt skal flisen være? Flis eller spon? - Må virke tørke først? - Skal barken fjernes? - Brukes kun stamme eller kvister også?
  5. Hei igjen og vel overstått jul. Ja vi elter vel og lenge til det blir seigt. Har trua på mere kverning jeg også så skal prøve det i neste runde. Er det lurt å spe med noe veske?
  6. Som lovet gir jeg nå tilbakemelding på rådene vi fikk. Vi har nå prøvd en ny runde uten spesiellt godt hell. Konsistensen ble bedre men ikke perfekt. Vi gjorde følgende: Kvernet kjøtt 1gang på stor hullskive og 1gang på liten. Spekk kvernet vi kun 1 gang. Ca 25% fettinnhold. Lot farsen eltes lenge og godt i maskinen. Tilsatte 1egg og ca 40g potetmel pr.kg. Hadde også i en skvett melk, skvett akevitt og skvett øl. (Ble litt revet med der.... + krydder og lot dette eltes lenge og vel engang til. Satte så i kjøleskap til dagen etter. Etter vi hadde laget pølsene lot vi de trekke i ca 20-25min. Ferdig! Konistensen ble litt slapp og myk og det smakte veldig potetmel av pølsene. Blir kjøpepølser på oss til jul men reven blir nok glad Burde kjøttet kvernes flere ganger? Er det noe vi bør tilsette for mer spenst i pølsa? Er det noen som har en oppskrift som ikke slår feil? (Rene svinepølser) Ønsker alle pølsemakere en riktig god jul!
  7. Fine greier! Skal lage en ny runde neste uke på denne måten. Gir tilbakemelding på om det virket.
  8. Takker. Fikk utfyllende svar fra Mauser68 under her.
  9. Heisann Laget idag pølser selv. Kvernet svinekjøtt 2 runder på groveste hullskive og spekket 1gang. Kjørte kjøtt og krydder en stund med eltekro for at dette skulle blande seg. Selve pølsingen gitt greit med litt trening.. Hadde ganske betydelig med spekk i. Ca 30-35% tenker jeg. Vi har ikke spedd med noenting annet. Problemet er at pølsene ble veldig løse i kjøttet. Nesten som lungemos. Når du skjærer pølsene detter kjøttet ut. Er det noen som har noen tips til hva dette kan dreie seg om: )
  10. Heisann Laget idag pølser selv. Kvernet svinekjøtt 2 runder på groveste hullskive og spekket 1gang. Kjørte kjøtt og krydder en stund med eltekro for at dette skulle blande seg. Selve pølsingen gitt greit med litt trening.. Hadde ganske betydelig med spekk i. Ca 30-35% tenker jeg. Vi har ikke spedd med noenting annet. Problemet er at pølsene ble veldig løse i kjøttet. Nesten som lungemos. Når du skjærer pølsene detter kjøttet ut. Er det noen som har noen tips til hva dette kan dreie seg om: )
×
×
  • Create New...