Jump to content

Motörhead

Members
  • Posts

    104
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Motörhead

  1. Gammel tråd. Men det har vært en god stund uten noe særlig luftvåpenskyting. Inntil jeg rigget meg til i kjelleren på jobben der det viste seg å være perfekt for luftvåpenskyting. Satte en kontorpult som standplass. Stilte opp en pall og en treplate som bakstopp, festet en papplate til treplata og printet ut noen blinker vi festet med stifter. Skjøt på blink, på gamle kulebokser, snusbokser i metall, plastflasker etc. Skjøt hovedsakelig med anlegg mot benk for å finteste utstyret. Skyting stående er noe jeg skal trene på Så kjøpte jeg en BSA Sweet .22 kikkert på XXL i Oslo Sentrum fredag. Med den traff jeg dønn på på 20 meter skudd etter skudd. Jeg siktet på og traff til og med en edderkopp på veggen ved blinken. Jeg og kompisen min pakket sammen og dro hjem til meg og tok noen halvlitere sånn i 1 tida. Tida flyr når man har det moro. Meget fornøyd med denne kikkerten. Veldig god kikkert for pengene. Vi skjøt ihvertfall et par hundre skudd og jeg fikk virkelig se hva børsa er god for. Og jeg er mektig imponert. Da er børsa endelig temmet. Både kikkert og TX200 anbefales! Forresten; Jeg kjøpte også helskinne med settskrue i samme bestilling som .22 kuler til det andre geværet. Gamokikkerten klarte selv ikke da å skyte ordentlig. Men når BSA kikkerten ble montert i montasjen så var det andre boller.
  2. Den kommer med flere tupper. Flere av dem består av en stjernemekanisme der man ved å stramme skruen får den til å ekspandere og få en tight fit. Eksempelvis der samme tuppen kan brukes på .38 og .357, 380 ACP, 9mm etc. bare utifra hvordan den justeres. Alt fra .177 til .50 Så er halsen på enheten konisk så den sentrerer seg riktig mot munningen. Kikkert får jeg vente litt med. Har en del andre ting jeg skulle kjøpt først. Men jeg har ikke hastverk med det. Og da kan jeg jo bruke mer tid på å finne en bra kikkert der ute.
  3. Njæ. Ikke bare tiltenkt luftvåpen da. Leker jo med tanken om å begynne med rifleskyting. Og så kan det jo brukes på pistol og revolver også som jeg snart skal søke om.
  4. Nei, kanskje du er inne på noe der. Kanskje Gamokikkerten trives bedre på .22 AirMagnum gassern. Jeg kjøpte idag en bore sighter ihvertfall. Skal nok gjøre justering av ny kikkert enklere. Jeg tenkte at det kanskje er smart å kjøpe en brukt kikkert med litt høy nypris til en hyggelig bruktpris.
  5. Hehe. Ja, nesten flaut å si at jeg har brukt en Gamokikkert. En midlertidig løsning som ble mer eller mindre permanent i mangel på gidd til å sette seg ned og utforske hva som er av bedre kikkerter der ute. Pluss at det var en lang periode med lite skyting. Jeg har faktisk også tenkt på å se hvor mange skudd den tåler som blink.
  6. Takker for svar. Nei dette Gamotullet må jeg få av. Tok den med på jobben idag for å virkelig teste hvor ræva den kikkerten er. Rigga opp en standplass nede i kjelleren med en kontorpult og en stol. Med sandsekker oppå. Tegnet et punkt med sprittusj i en hvit pappeske og satte opp en bakstopp. Fikk justert kikkerten til det gikk hull i hull presist. Så fem skudd senere så skjøt den fem kilometer til siden igjen. Det er tydelig at den ikke tåler rekylen, så hovedsaken er å få tak i en kikkert som tåler det så skal nok mye vært gjort. For bortsett fra det så traff kikkerten ganske bra.
  7. Er det forsvarlig å bruke totaktsolje, WD 40 eller kanskje dieselbelegg på de ytre metallflatene eller vil dette angripe blåneringa? Om ikke så drar jeg ut og kjøper egnet våpenolje. Kanskje et dumt spørsmål... men skal ikke skryte på meg å inneha så mye kunnskaper om smøring av våpen.
  8. Hei, kjære godtfolk. Er det noen som har noen tips til gode kikkerter til .177 Air Arms TX200? Et som tåler rekyl. Er dette jernet kjent for å sparke i filler kikkerter? Helst et med helskinnemontasje, men når sant skal sies så kan jo dette ettermonteres. Holder det å legge pristaket til rundt tusenlappen eller får man bare søppel i denne prisgruppen? Hittil så har jeg, som nevnt i andre tråder, skutt med en kikkert som fulgte med et billig Gamo Hunter gevær. Men med den kikkerten så kan jeg like gjerne skyte redneck-style fra hofta med bind for øynene og treffe bedre omtrent. 20 skudd og man må justere det igjen. Så det hadde vært fint med ordentlig optikk. Edit: Nevermind. Tror jeg fant informasjonen i nabotråden. viewtopic.php?f=48&t=63425
  9. Uten tvil. Om trådstarter vil gå gjennom formaliteten med våpenkontoret så anbefales de grovere kalibrene fra min side. (Ja, jeg også synes det er idiotisk og hinsides all logikk at .22 luft er registreringspliktig.) Men ikke for å svartmale .177 her. Jeg har skutt med mange, etter min mening, bra .177 luftgeværer. Inkludert Air Arms TX200'en min. Var faktisk ute med den i helga og skjøt gamle snusbokser. Herlig å skyte med. Bare det at .22 generelt har bedre motstandsdyktighet mot vind og kan bære mye anslagsenergi med mer kulemasse uten å måtte gå så høyt opp i hastighet at kula blir ustabil. (Men lavere hastighet betyr også mer kulefall da den tilbringer mer tid i lufta, men er vel ikke verre enn å justere siktet litt deretter.) Men som et tips: Om noen av geværene folk her anbefaler ligger litt for høyt i pris så søk opp modellene brukt på finn.no etc. Men for alt jeg vet så kan det jo hende ray87 har funnet jernet sitt.
  10. Holy f***. Jeg var overrasket over at min flyttbare aircondition klarte å trekke ut 11 liter kondensatvann av lufta. Og så klarer en sånn liten bolle å få ut flere desiliter av et lite våpenskap? Jeg lekte litt med tanken om å bruke oxalsyre for å få bort rusta, men så slo det meg i samme sekund at dette kanskje også eter blåneringa også. Er det noe særlig dyrt å få pipa skikkelig blånert hos våpenforhandlere? Om det blir for jævlig mener jeg. Ikke med tanke på å bruke noe så sterkt at blåneringa går bort. Men bare få pipa blank og fin igjen og kanskje bedre beskyttelse enn originalblåneringa. Etter nærmere ettersyn så var det noen fregner på pipa til .22 Airmagnum luffa også. Men denne bryr jeg meg ikke så mye om. Jeg har faktisk hatt dem begge i mykfutteral tidligere. Men etter det jeg har lest om det her på forumet så høres det ut som jeg skal slutte med det. De var ihvertfall blanke og fine når de ble plassert i skapet.
  11. Pakningen er den pakningen som er på utsiden av stempelet. Det er stempelet som bankes fremover av fjæra når du trekker av og som skaper et kraftig overtrykk bak kula. Pakningen har samme jobben i et luftgevær som en stempelring har i en bensinmotor. Den skal gi en god forsegling mot sylinderveggen og samtidig la stempelet kunne bevege seg nogelunde fritt. Pakningen kan være forskjellige materialer. En O-ring, et teflonbelegg etc. Og mange oljetyper (inkludert våpenolje) kan løse opp materialene om det er uheldig materialkombinasjoner. Petroleumsbaserte oljer kan for eksempel spise O-ringer så disse blir morkne. Les vedlikeholdsinstruksjonene på ditt luftvåpen. Men felles for alle er at oljer ikke skal inn i sylinderen for ikke å få "dieseling". Detonasjon under kompresjon. Men som cyclone sier så kan man godt smøre sylinderen bak stempelet. På noen modeller er dette kanskje nødvendig.
  12. Ok. Tusen takk for svar. Gnei det inn med en klut med silikonolje og har fått et silikonskikt på utsiden av jernet nå. Skal sjekke ut det med fuktbolle.
  13. Skal sjeldent smøre løpet innvendig ettersom jeg har fått med meg. Men uansett hva du gjør så må du ikke få fett ned i sylinderen på den. Da får du samme fenomenet som en dieselmotor der fettet antenner under kompresjonen. Og dette kan ta livet av pakningene på stempelet. Bruk silikonfett på luftvåpen, men petroleumsbasert olje kan også fungere. Bare hold det unna pakninger da mange oljer og fett spiser pakninger. Mens silikon kan brukes på pakningene for bedre forsegling. Smør alle bevegelige deler som avtrekksmekanisme, knekkemekanisme etc. Men sylinderen skal som sagt være tørr.
  14. Hei. Jeg har hatt luftvåpnene mine i våpenskapet. Der har de stått ganske lenge. Da jeg tok ut TX200'en i dag så jeg at det har dannet seg små rustprikker gjennom blåneringa. Hva kan dette tyde på? For mye luftfuktighet?
  15. Meget interessant lesing her fra alle mann. Tusen takk for informative tips. Skal notere meg alt. Angående feltstripping av Ruger MkIII så så jeg en veldig detaljert how-to video på nettet.
  16. Eneste jeg ville gjort, hadde jeg eid den lenger, var å fjerne den tullete kappen som ligger over munningen. Skal se ut som en kompensator eller lyddemper eller noe. Men den har ingen funksjon og ser bare dum ut.
  17. ehhh.... du har ikke lest tråden og skjønt Hassels poeng? Jo det er nettopp det mange gjør. Forespørslene man får fra folk om annonser på finn viser nettopp det. Og det var også noe av Hassels poeng. Det er nok folk som tror at blant så mange selgere så må det da finnes EN som ikke bryr seg stort om noen kjøpetillatelse. Så da tråler dem finn.no og forventer sikkert avslag etter avslag og vet godt hvordan spillereglene er men håper fortsatt på napp. Hva nå de har i planene aner jeg ikke. Kanskje alt fra en som bare hadde synes det var dødskult å skryte til kompisene av at han hadde en 9mm i nattbordskuffen til en som faktisk planlegger noe skummelt med det. Idioter er dem ihvertfall alle mann som tror at lovlydige folk er villig til å gi bort våpen som da enda vil stå i deres navn i en annen manns ulovlige besittelse. Jeg ser for meg det forklaringsproblemet om din pistol blir funnet på åstedet for et drap eller en bensinstasjon som har blitt ranet. Så, ja. Jeg skjønner godt hvorfor ærlige våpenselgere føler seg fornærmet av slike henvendelser. Jeg ville ihvertfall blitt det og gitt f*** i å svare. Og skjønner nå, utifra denne tråden, at jeg står i fare for å få slike henvendelser når den dagen kommer at jeg skal selge noen av mine fremtidige våpen. Men... la dem bare kaste bort tida si. Sletteknappen i innboksen er uansett ikke langt unna.
  18. Klarer du å stramme til med 60Nm med en 30cm skralle og enda være redd for å trekke for hardt? Altså ca 180kg kraft ytterst på verktøyet.
  19. Det går vel under spedisjon der du overlater ansvaret til en transportør og dermed må følge aktuelle regler for forsendelse.
  20. Ingen mulighet for å ta dremelen fatt og slipe til en litt større avstand på skuret? Om skuret selvsagt kan sidejusteres og korrigeres senere. Bare fine og små justeringer med slipeskiva av gangen. Så lenge det er sentrert i forhold til forsiktet så vil det jo fungere like fint (og bedre om du da sikter bedre med det).
  21. Ok. Jeg var egentlig innstilt på det selv. Men greit å sjekke med folk som kanskje har litt mer peiling enn meg på det. Takker for svar, folkens.
  22. Nei, den hendelsen er faktisk eneste bekjentskapen politiet har med meg.
  23. Det der var jammen meg fine redskaper, LongRange.
  24. Jeg er en ny skytter og er nå et par måneder inne i rekruttperioden før jeg kan søke om mine første håndvåpen. Men det er en ting jeg har tenkt på litt. Da jeg var 14 år gammel så ble jeg og noen kamerater tatt av politiet etter å ha skutt på hverandre og hadde krig, skjøt på søppelkasser, veiskilt etc med softgun. Dette var på den tiden hvor de var forbudt i Norge og softgun'en som var min ble beslaglagt og det ble en sak for barnevernsvakta. Men det var virkelig ikke så dramatiske følger som det høres ut som. Endte bare med at jeg ble innkalt på den lokale politistasjonen for en liten samtale med en politimann som er politiets barn og ungdomskontakt i nærmiljøet. Idag er jeg 25 år og skal jo gjennom søknadsrunden for første våpen iløpet av året. Kan denne hendelsen være en negativ faktor i behandlingen av våpensøknadene mine? Jeg var jo 14 år og under den kriminelle lavalderen, så det skulle vel ikke stå på rullebladet mitt? Hva kan man si. Skal ikke stikke under en stol at jeg var en idiot da jeg var 14
×
×
  • Create New...