Jump to content

Storviltjeger22

Members
  • Posts

    51
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Storviltjeger22

  1. Noen som har informasjon om hvilke områder en kan jakte på, når man har jakt i Hjerkinn-vest? Det står følgende: Hjerkinn utmåling vest, Dovrefjell statsallmenning, delen som ligger i Snøhetta Villreinområde, (DS), Joramo Bygdealmenning (JB) og et område i Dalsida statsalmenning med avgrensning; fra der grensa til DS krysser Grøna og nedover Grøna til grensa mot JB ved langranden, derfra langs grensa mot JB til grensa til DS og videre til der denne krysser Grøna. Hvordan blir dette i forhold til jakt i f.eks dalsida øst?
  2. Grattis! Bare å vente på nordavinden da
  3. Noen av jegerne som har fått kort i dalsida-øst som har fått brev fra Lesja fjellstyre?
  4. Noen som har erfaringer fra nordområdet i skjåk? Bra?
  5. Som forventet blir det hjortejakt fra 1.september 2012 ja. http://www.dirnat.no/content/500044646/ ... angsttider" target="_blank Reaksjoner?
  6. Støtter deg 100% Mork. Også her i mitt vald i tresfjord er det par stk som har prøvd seg på det samme! Men har heldigvis en fornuftig grunneier som kjørte opp med traktor og kjørte bort rundballen så fort han fikk høre om det. Hvorfor skal alle på død og liv fylle kvoten? Er det ikke nok hjort til at man klarer det ved jakt, så er det sansynligvis best å la de gå. På ene valdet vårt er det igjen 3 hodyr å felle, men det blir ikke aktuelt.
  7. Ikke alltid en fordel med lydemper om du driver med smygjakt, tenker da på den ekstra vekten.
  8. Personlig hadde jeg også holdt igjen det første skuddet der. Veldig nært hold, i bra fart. Nesten så skuddet kommer når bukken er oppe i lufta? Men når det er sagt så er det vanskelig å si når man ikke er oppe i situasjonen selv! Ingenting å si på oppfølgings skuddene i hvertfall!
  9. Ble 2 av 3 dyr på meg denne høsten. Hatt noen helt fantastiske turer innover fjellet, sett mye dyr og stort sett hatt greit vær. Er både litt godt, og veeldig kjedelig at villreinjakta nå er over. Godt fordi jeg har nedprioritert skole/samboer litt for mye Og kjedelig fordi det er helt fantastisk deilig å vandre helt alene innover fjellheimen, og fordi det er umulig å vite om jeg får jakte villrein neste også neste år, men har heldigvis årene foran meg! Har både felt dyr langt inne i fjellet, uten å se en eneste jeger på hele dagen, og jaktet i kø på store flokker. Vet hva jeg foretrekker, men begge deler har sin egen sjarm. Alle jegere påtruffet har oppført seg eksemplarisk, og møtt flere erfarne jegere med mange gode tips. Nå har jeg akkurat bestilt meg boken om Snøhettareinen, skrevet av Per Jordhøy. Blir nok også til at jeg bestiller Villrein - Fjellets nomade. Gleder meg allerde til neste høst!
  10. Blir å gjøre et forsøk på simle+kalv i Hjerkinn utmåling øst nå over helga. Tenkte muligens å ta utgangspunkt fra Folldal, noen med noen gode tips sånn mot slutten av jakta?
  11. Liten bukk, høyt til fjells! Løp 10 meter, så rett ned.. Alltid en god følelse! Snublet i en steinur litt lengre ned, forstuet/mulig brudd på tommel, og lite kakk i rifla, som nå må testes!
  12. Storviltjeger22

    IMG_0554.JPG

    From the album: Jakt

  13. Kjenner premiere nervene er her nå. Var oppe med kikkert tidligere idag, og fikk se tilsammen 8 dyr, høøøyt oppe i fjellet.. Blir en hard dag i morgen!
  14. Har igjen simle+kalv i Hjerkinn utmåling øst, med fri overgang til Folldal hele jakta. Tenker å få jaktet på de nå til uka som kommer! Håper bare vinden ikke tuller det for mye til! Rart hvor hekta man blir på reinsjakt! Hjemme på nordvestlandet en tur nå, for å jakte hjort.. Som tidligere alltid har vært årets høydepunkt. Men nå er alt jeg tenker på det å komme meg til fjells igjen!
  15. Skøyt et dyr i området der igår! Like mye dyr/jegere idag?
  16. Hva veide kalvene? Bare spør sånn av interesse
  17. Litt treig start på dagen, men fra 1500 og utover begynte ting å skje! Først et par flokker på tilsammen sikkert 200 dyr som kom trekkende, før jeg ble obs på en ensom bukk nede på ei myr et par kilometer unna. Starter smygninga, og kommer inn på 130 meters hold.. Har en fin dump foran meg og skal bare forsere til skuddhold. Men da dukker det selvfølgelig opp to turgåere ut fra intet, går rett på bukken.. Som løper aalt for langt. Reinsjakt... Brukte de 3 timene tilbake til bilen på å banne og sparke etter hver eneste lemmen jeg møtte
  18. I valdet vårt har vi vært oppe i en lignende situasjon faktisk. En kammerat av meg var på smygjakt i bratt vestlandsli, og gikk seg på kolle, kalv og spissbukk. Han lå der i en halvtime og prøvde finne en mulighet for å få inn skudd på spissbukken, som var det eneste som var igjen på kvota. Spissbukken forsvinner litt ned i en dump, men så ser han dyret kommer frem bak en eine litt lengre frem. Han ser litt gevir, og bukke kroppen, han slipper skuddet i det han får åpning på bogen. Men skjønner med engang at noe er feil, det er ikke samme bukk.. Viste seg så at det var en 8tagger som hadde komt til ubemerket mens han var så fokusert på spissbukken. Ikke feil med tanke på viltart, men alikevel feilskyting. Det fikk ingen konsekvenser, borsett fra at vi mistet en eldre bukk på neste års kvote, og at han forhåpentligvis lærte litt av situasjonen
  19. Pakker sekken i dette sekund. Kjører oppover mot dovre nå i ettermiddag Skitt jakt folkens!
  20. 5 dager igjen til jaktstart! Blir nok til at jeg starter å jakte på fritt dyr i Dalsida-Øst. Noen med tips om gode områder for storbukk? Har også Simle+Kalv i hjerkinn utmåling øst, med muligheter for overgang til store deler av Folldalen hele jakta! Her har jeg allerede fått mange fine tips av Ladden, men tar gjerne i mot flere også Er overhodet ikke kjent i området, så hvor er det best å kjøre bilen opp, og starte fra?
  21. Hadde med nabo gutten på 17år for første gang i kveld. Han skøyt opp igår, og jaggu felte han ikke sitt første hjortevilt idag. Finfin 4-tagger! Perfekt skudd, og bukken ned i smellet. Skal høre om jeg får legge ut bilde
  22. Små morsomt her hjemme fortiden. Har de siste årene hatt en relativt liten stamme av rådyr, men nå de tre siste dagene har jeg fått besøk av en bukk og ei geit hver kveld+morgen. Brunsten er vel kanskje i gang?
  23. Noen som veit hvordan jakta i Ringebufjellet og Finnsjøfjellet er? Har tilbud om Frittdyr u/50kg der..
×
×
  • Create New...