Jump to content

Storviltjeger22

Members
  • Posts

    51
  • Joined

  • Last visited

Storviltjeger22's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Noen som har informasjon om hvilke områder en kan jakte på, når man har jakt i Hjerkinn-vest? Det står følgende: Hjerkinn utmåling vest, Dovrefjell statsallmenning, delen som ligger i Snøhetta Villreinområde, (DS), Joramo Bygdealmenning (JB) og et område i Dalsida statsalmenning med avgrensning; fra der grensa til DS krysser Grøna og nedover Grøna til grensa mot JB ved langranden, derfra langs grensa mot JB til grensa til DS og videre til der denne krysser Grøna. Hvordan blir dette i forhold til jakt i f.eks dalsida øst?
  2. Grattis! Bare å vente på nordavinden da
  3. Noen av jegerne som har fått kort i dalsida-øst som har fått brev fra Lesja fjellstyre?
  4. Noen som har erfaringer fra nordområdet i skjåk? Bra?
  5. Som forventet blir det hjortejakt fra 1.september 2012 ja. http://www.dirnat.no/content/500044646/ ... angsttider" target="_blank Reaksjoner?
  6. Støtter deg 100% Mork. Også her i mitt vald i tresfjord er det par stk som har prøvd seg på det samme! Men har heldigvis en fornuftig grunneier som kjørte opp med traktor og kjørte bort rundballen så fort han fikk høre om det. Hvorfor skal alle på død og liv fylle kvoten? Er det ikke nok hjort til at man klarer det ved jakt, så er det sansynligvis best å la de gå. På ene valdet vårt er det igjen 3 hodyr å felle, men det blir ikke aktuelt.
  7. Ikke alltid en fordel med lydemper om du driver med smygjakt, tenker da på den ekstra vekten.
  8. Personlig hadde jeg også holdt igjen det første skuddet der. Veldig nært hold, i bra fart. Nesten så skuddet kommer når bukken er oppe i lufta? Men når det er sagt så er det vanskelig å si når man ikke er oppe i situasjonen selv! Ingenting å si på oppfølgings skuddene i hvertfall!
  9. Ble 2 av 3 dyr på meg denne høsten. Hatt noen helt fantastiske turer innover fjellet, sett mye dyr og stort sett hatt greit vær. Er både litt godt, og veeldig kjedelig at villreinjakta nå er over. Godt fordi jeg har nedprioritert skole/samboer litt for mye Og kjedelig fordi det er helt fantastisk deilig å vandre helt alene innover fjellheimen, og fordi det er umulig å vite om jeg får jakte villrein neste også neste år, men har heldigvis årene foran meg! Har både felt dyr langt inne i fjellet, uten å se en eneste jeger på hele dagen, og jaktet i kø på store flokker. Vet hva jeg foretrekker, men begge deler har sin egen sjarm. Alle jegere påtruffet har oppført seg eksemplarisk, og møtt flere erfarne jegere med mange gode tips. Nå har jeg akkurat bestilt meg boken om Snøhettareinen, skrevet av Per Jordhøy. Blir nok også til at jeg bestiller Villrein - Fjellets nomade. Gleder meg allerde til neste høst!
  10. Blir å gjøre et forsøk på simle+kalv i Hjerkinn utmåling øst nå over helga. Tenkte muligens å ta utgangspunkt fra Folldal, noen med noen gode tips sånn mot slutten av jakta?
  11. Liten bukk, høyt til fjells! Løp 10 meter, så rett ned.. Alltid en god følelse! Snublet i en steinur litt lengre ned, forstuet/mulig brudd på tommel, og lite kakk i rifla, som nå må testes!
  12. Kjenner premiere nervene er her nå. Var oppe med kikkert tidligere idag, og fikk se tilsammen 8 dyr, høøøyt oppe i fjellet.. Blir en hard dag i morgen!
  13. Har igjen simle+kalv i Hjerkinn utmåling øst, med fri overgang til Folldal hele jakta. Tenker å få jaktet på de nå til uka som kommer! Håper bare vinden ikke tuller det for mye til! Rart hvor hekta man blir på reinsjakt! Hjemme på nordvestlandet en tur nå, for å jakte hjort.. Som tidligere alltid har vært årets høydepunkt. Men nå er alt jeg tenker på det å komme meg til fjells igjen!
×
×
  • Create New...