Jump to content

Snike-Stig

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Snike-Stig

  1. Takker for tips og link til videoer. Angående; Hold slike scenarioer med tankene, så blir det kanskje noe på deg og Jeg har tilgang til et terreng det skal være variert med fugl, både stort og smått. Så jeg får håpe det blir skuddmulighet også på rugde. Blir artig å få skikkelig testet skyteferdighetene.
  2. Er det noen andre grunner til å frede rugdejakten, annet enn at trekket er "morsomt å observere" og at den lager en "uvanlig lyd"? Såvidt jeg har forstått er rugdejakten en spennende og utfordrende jaktform med lange tradisjoner, spesielt her på vestlandet. Jeg tenkte at dette kunne være et greit alternativ til rypejakt, som allerede er involvert i opphetede diskusjoner etter dårlige takseringer. Men om det er konkrete faktorer som tilsier at man bør utsette rugden for mindre jaktpress, så vil jeg selvfølgelig revurdere.
  3. Hei Er det noen som har erfaring med rugdejakt som kunne tenkt seg å dele noen tips? Jeg tenker da spesielt på biotoper, værforhold, ammo, etc. Jeg jakter for øvrig uten hund på vestlandet. Takker for svar.
  4. Tenkte å ta en tur på holbygdi/myrkdalen i helgen. Hørte det var bra der i fjor, noen lignende observasjoner fra i år? Var på austefjelli men der var det lite, og snakket med flere som kunne bekrefte dette.
  5. Var i holbygde igår,såg ca30 ryper på di vanlige plassene,veldig lite!!Vi var tre jegere ble et par fugl i sekken og en hare.Var i Aurland statsalmenning på lørdag(storehøganosi)såg 12 ryper ble 3 i sekken,ikke noe og rope hurra for akkurat. Hvor hadde du tenkt og jakte? Jeg tok en tur på Ausfjelli lørdag. Ingenting i sekken dessverre, men såg et kull på 6-7 langt utenfor skuddavstand. Såg også fjær og lort så det er fugl i fjellet. Tenkte å prøve holbygdi neste gang. Hvordan er terrenget? Hvor er det best å parkere bilen for et godt utgangspunkt for dagstur?
  6. Noen som har observert ryper på Voss?
  7. Setter pris på om du gir en tilbakemelding her om hvordan det gikk.
  8. Hadde meg en tur med haglen på ulvik statsallmenning i forrige uke. Var elendig vær så ble dårlig med jakt og mye teltliv, men var generelt dårlig med rype. Støkket 2 på fredagen, men de lettet ganske langt unna så jeg holdt tilbake skudd. Snakket med andre jegere som ikke hadde sett noe på flere dagers vandring, så hardangervidda vest er ganske skrapt.
  9. Ble en mink på meg under årets første jakttur. Viltart: Mink Antall: 1 Våpen: Baikal IZH 27 EM-M-1C Poeng: 20
  10. Da har jeg et par spørsmål. Tenkte meg på rypejakt på hardangervidda nå i høst. Har ingen problem med å samtidig skyte predatorer hvis det kan bidra til viltstellet. Men hva skal man skyte, og hvor gjør man av skrotten? Graves det ned? Er ikke interessert i å drasse rundt på kilovis med måker rundt på vidden. Regner med det ravn/kråke og måker man skyter. Noe annet?
  11. På gartneriet i Arna kan du kjøpe jaktkort for småvilt i området rundt Varegga (Arna-siden av Ulriken). Det jaktes en del storfugl og rugde der på senhøsten etter hva jeg har hørt. Ellers må man nok litt utenfor bergensområdet hvis man ikke har avtale med grunneier. Gi meg gjerne en PM om du hører om områder ellers.
  12. http://www.bjf.no/jaktutvalget/Kommunal ... emier..htm Er fra 2008 men er vel ikke de største forandringene..
  13. Hvor er det dere jakter? Ved sjøen? Innlandsvann? Var ute i morgentrekket i går men såg ikke en eneste fuggel.
  14. Nå er ikke det lenge igjen Når kan man starte jakten på lørdag? Er det kl 00:01 eller må man pines fram på formiddagen?
  15. Fikk høre at XXL skulle slutte å selge baikal etterhvert. Erstatteren blir Silma, som jeg har forstått er XXL sitt eget merke. Såg en silma til rundt 4000 sist jeg var innom. Kjenner forsåvidt ikke om dette er kvalitet eller plastic fantastic.
  16. Ble oppmerksom på denne tråden i dag. Kjøpte selv samme hagle på xxl lagunen i sommer, og den var heller ikke med reimefester. Har spart på linken http://www.xxl.no/jakt-vaapen/vaapen/hagler/izh-27-m-m-3xmc-12-76-9005763 og der viser sannelig bildet fester og det står at det skal følge med i annonseteksten. Hmm kanskje ikke så dumt å forsøke seg på en utbedring av kjøpt vare
  17. Fersk jeger jeg og. Brukte en del tid på å velge hagle så jeg kan jo fortelle litt om mine erfaringer. For det første så er det rett at man kan finne mye bra brukt. Spesielt hvis man har budsjett på rundt 3-4k. Skal du absolutt kjøpe nytt så har de en del rimelige hagler på xxl. Vi var to kompiser som tok jaktprøven samtidig og vi gjorde begge grundig research før vi kjøpte våre respektive hagler. Kompisen min fikk takk i en brukt Lanber til rett under 4000kr, og jeg gikk for en ny Star Baikal IZH 27 EM1c til XXL-pris 4.5 høvdinger. Begge o/u 12/76 hagler med enkel avtrekker og 4 utskiftbare choker. Jeg falt for baikal grunnet rykte haglen har som en arbeidshest. Jeg hadde et budsjett og ville kjøpe noe som var allsidig og holdbart, og som jeg ikke kommer til å skifte ut før om noen år. Jeg fikk beskjed av en i den lokale JFF at hvis jeg skulle på sjøfugljakt og mistet en åre, så var det bare til å flekke frem haglen og padle videre. Det var ganske betryggende å høre Jeg er temmelig godt fornøyd om jeg skal si det selv. Det eneste må være at den er litt tung, og ejectorene er ganske spinnville. De kan fort sende tomme hylser en 3-4 meter bortover. Så omlading er litt klomsete hvis man ikke vil plukke opp tommhylser på bakken i etterkant Den kommer heller ikke med "hemper" for å feste bærereim i. http://www.xxl.no/jakt-vaapen/vaapen/hagler/izh-27-em-m-1c-3xmc-12-76-9005220 Generelt så ville jeg gått for en hagle i 12/76 da du har langt større utvalg i ammunisjon, og det er fordelaktig med magnum mtp storfugl etc. I tillegg har vi forstått det slik at man gjerne kan være litt mer fleksibel på ammo ved å kunne bytte choker, da iht stål-ammo av den grovere sorten, slugs osv. Når det gjelder enkel eller dobbel avtrekker så er vel dette smak og behag. Angående den baikalen jeg kjøpte så fikk jeg fortalt i etterkant at dette var en egen jubileumsmodell som baikal solgte kun for en periode, og at den nå ikke lenger er å få tak i. Er det noen som kan eventuelt bekrefte/avkrefte dette? Jeg ser nå at XXL selger modellen med to avtrekkere og 3 choker til kr 2499,- http://www.xxl.no/jakt-vaapen/vaapen/hagler/izh-27-m-m-3xmc-12-76-9005763 Tror dette vil være et klokt valg for en nybegynnerhagle, og er ikke en allverdens gale pris. Da kan du bruke resten av budsjettet må de småtingene til jakten som garantert du ikke har tenkt på enda. Mine 2 øre her. Sikkert en del ting jeg har glemt men det viktigste er å ikke gå å kjøpe det første å beste, men å prøve haglen i butikken og se hva som passer deg og ditt budsjett.
  18. Er det noen som har kjennskap til duejakt i bergensområdet? Jeg pendler sentrum - sandsli hver dag, og den siste uken har jeg observert ringdue i Fanaområdet. Det betyr jo at de lander en plass. Dyrket mark kanskje? Er jo dårlig med korn- og erteåkre i bergen Tips mottas med takk Edit: rettskriving
  19. Kan man lokke ned gås på vann (sjø)? Eller lander de kun for å beite?
  20. Hei! Er det noen som har jaktet and på Radøy i Hordaland og evt vil dele noen tips? Vil gjerne forsøke meg på andejakt nå når den starter 21. august, men mangler erfaring. Tenker det stort sett blir jakt ved sjøen. Trekker det ender forbi på Radøy eller er det best å ha tilgang til ferskvannsområde?
×
×
  • Create New...