Jump to content

Snike-Stig

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Snike-Stig's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takker for tips og link til videoer. Angående; Hold slike scenarioer med tankene, så blir det kanskje noe på deg og Jeg har tilgang til et terreng det skal være variert med fugl, både stort og smått. Så jeg får håpe det blir skuddmulighet også på rugde. Blir artig å få skikkelig testet skyteferdighetene.
  2. Er det noen andre grunner til å frede rugdejakten, annet enn at trekket er "morsomt å observere" og at den lager en "uvanlig lyd"? Såvidt jeg har forstått er rugdejakten en spennende og utfordrende jaktform med lange tradisjoner, spesielt her på vestlandet. Jeg tenkte at dette kunne være et greit alternativ til rypejakt, som allerede er involvert i opphetede diskusjoner etter dårlige takseringer. Men om det er konkrete faktorer som tilsier at man bør utsette rugden for mindre jaktpress, så vil jeg selvfølgelig revurdere.
  3. Hei Er det noen som har erfaring med rugdejakt som kunne tenkt seg å dele noen tips? Jeg tenker da spesielt på biotoper, værforhold, ammo, etc. Jeg jakter for øvrig uten hund på vestlandet. Takker for svar.
  4. Tenkte å ta en tur på holbygdi/myrkdalen i helgen. Hørte det var bra der i fjor, noen lignende observasjoner fra i år? Var på austefjelli men der var det lite, og snakket med flere som kunne bekrefte dette.
  5. Var i holbygde igår,såg ca30 ryper på di vanlige plassene,veldig lite!!Vi var tre jegere ble et par fugl i sekken og en hare.Var i Aurland statsalmenning på lørdag(storehøganosi)såg 12 ryper ble 3 i sekken,ikke noe og rope hurra for akkurat. Hvor hadde du tenkt og jakte? Jeg tok en tur på Ausfjelli lørdag. Ingenting i sekken dessverre, men såg et kull på 6-7 langt utenfor skuddavstand. Såg også fjær og lort så det er fugl i fjellet. Tenkte å prøve holbygdi neste gang. Hvordan er terrenget? Hvor er det best å parkere bilen for et godt utgangspunkt for dagstur?
  6. Noen som har observert ryper på Voss?
  7. Setter pris på om du gir en tilbakemelding her om hvordan det gikk.
  8. Hadde meg en tur med haglen på ulvik statsallmenning i forrige uke. Var elendig vær så ble dårlig med jakt og mye teltliv, men var generelt dårlig med rype. Støkket 2 på fredagen, men de lettet ganske langt unna så jeg holdt tilbake skudd. Snakket med andre jegere som ikke hadde sett noe på flere dagers vandring, så hardangervidda vest er ganske skrapt.
  9. Ble en mink på meg under årets første jakttur. Viltart: Mink Antall: 1 Våpen: Baikal IZH 27 EM-M-1C Poeng: 20
  10. Da har jeg et par spørsmål. Tenkte meg på rypejakt på hardangervidda nå i høst. Har ingen problem med å samtidig skyte predatorer hvis det kan bidra til viltstellet. Men hva skal man skyte, og hvor gjør man av skrotten? Graves det ned? Er ikke interessert i å drasse rundt på kilovis med måker rundt på vidden. Regner med det ravn/kråke og måker man skyter. Noe annet?
  11. På gartneriet i Arna kan du kjøpe jaktkort for småvilt i området rundt Varegga (Arna-siden av Ulriken). Det jaktes en del storfugl og rugde der på senhøsten etter hva jeg har hørt. Ellers må man nok litt utenfor bergensområdet hvis man ikke har avtale med grunneier. Gi meg gjerne en PM om du hører om områder ellers.
  12. http://www.bjf.no/jaktutvalget/Kommunal ... emier..htm Er fra 2008 men er vel ikke de største forandringene..
  13. Hvor er det dere jakter? Ved sjøen? Innlandsvann? Var ute i morgentrekket i går men såg ikke en eneste fuggel.
  14. Nå er ikke det lenge igjen Når kan man starte jakten på lørdag? Er det kl 00:01 eller må man pines fram på formiddagen?
  15. Fikk høre at XXL skulle slutte å selge baikal etterhvert. Erstatteren blir Silma, som jeg har forstått er XXL sitt eget merke. Såg en silma til rundt 4000 sist jeg var innom. Kjenner forsåvidt ikke om dette er kvalitet eller plastic fantastic.
×
×
  • Create New...